Актуално

На 21 май в зала 1 на Централния дом на архитекта беше открита изложба от дипломни проекти на студенти от първия випуск на специалност „Ландшафтна архитектура и ландшафтно планиране“ в УАСГ, както и на студенти от ЛТУ, специалност “Ландшафтна архитектура“.

Националният павилион бе открит с дискусия за възраждането на изоставените региони.

На 18 май стартира ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 Юбилейното издание е под мотото „ARCHINOVA - 10 години в подкрепа на креативността".

Един от най-големите и известни конкурси за дизайн в света, най-накрая обяви своите печеливши дизайни за 2022-2023 година. Хиляди дизайнери от цял свят опитаха късмета си в това необикновено пътешествие и вече са налице имената на най-добрите от най-добрите.

Фондация Колективът ще преобрази ул. “Будапеща” и запустялата градинка над Гьоте-институт с градски дизайн, музика и съвременно изкуство.

Събитието е част от INTER DRONE EXPO – изложението за дронове, антидрон и безжични технологии, което стартира на 15 май

Тази година 3 български града са включени в тура на камиона като част от обиколката му в Европа.

Два от следващите уебинара през месец май са посветени точно на тези теми и имат за цел да информират обществеността за важността да планираме далновидно и с визия за бъдещите поколения и предизвикателствата, пред които ще бъдат изправени те.

Архитектурно-строителна седмица, Green Energy, АТЕСТ Експо и ЕКСПОМЕБЕЛ се проведоха от 29 март до 1 април в Интер Експо Център.

Тази година конкурсът съчета естетиката с отговорната етика.

На 21.04.2023 в София, в сградата на BAU Academy се проведе Церемонията по връчването на наградите в конкурса „Ландшафтен архитект на годината 2022” в Месеца на ландшафтната архитектура.

Нова възможност за финансиране и изпълнение чрез ЕСКО договори (договори с гарантиран резултат) ще улеснява собствениците при кандидатстване в програми за обновяване на многофамилни жилищни сгради. Това е отлична възможност за българските домакинства, тъй като близо 93% от жилищните сгради в България имат нужда от енергийно обновяване, сочат последните данни на МРРБ.

Уебинарът има за цел да се превърне в платформа, която да представи световните тенденции при проектиране на градските пространства и да постави началото на дискусия, в която да представят своята гледна точка различни заинтересовани страни в процеса, така че да търсим заедно работещи решения, които да отговарят на всички съвременни изисквания.

Този въпрос ще бъде една от централните теми на предстоящия HOME Design & Architecture Day 2023 – професионалният форум за архитектура и интериорен дизайн на жилища.

Около 2500 от посетителите на мебелното изложение ЕКСПОМЕБЕЛ и АРХИТЕКТУРНОРНО-СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА от 29 март до 1 април разгледаха изложбата, разположена на сцената в централното фоайе на Интер Експо Център „Български дизайн 21 век – форма и функция“. Организатори са MD - списанието за дизайн, интериор и архитектура в сътрудничество с творчески колектив „Комплект“ и със съдействието на Интер Експо Център.

Национално състезание за креативни умения "Varna Spaghetti Engineering"

03.04.2023
Варненски свободен университет "...
204

282-сантиметрова кула спечели VIII издание на Национално състезание за креативни умения "Varna Spaghetti Engineering" Призът отива в Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия в Шумен, със статуетка са отборите на Стара Загора и Варна.

Закони Нормативна база Коментари