Jumpthegap отново на старт

Mеждународният конкурс за дизайн на Roca представя седмото си издание по време на Dubai Design Week
02.11.2016
Рока България ЕООД
332
roca, jumpthegap, конкурс, баня, дизайн
Официалното представяне на конкурса бе с участието на Ксавиер Торрас като Brand communication manager на Roca
Източник: Рока България

Седмото издание на конкурса съвпада със стогодишнината на Roca през 2017 г. и се отличава с интересни новости като голям награден фонд.
За пръв път, в международното жури има българско участие.
Млади професионалисти и студенти по архитектура и дизайн от цял свят могат да се регистрират за участие в конкурса на уебсайт www.jumpthegap.net до 15 март 2017 г.

Седмото издание на jumpthegap, международния конкурс за дизайн на Roca, бе представено на 26 октомври, на специално събитие в хотел Westin Dubai Mina Seyahi. Събитието се състоя по време на Dubai Design Week 2016, най-значимият форум за дизайн в Близкия изток.

Конкурсът, създаден от Roca в сътрудничество с BCD Барселона дизайн център, предлага международна платформа, където млади професионалисти и студенти от сферата на архитектурата и дизайна от цял свят могат да представят свои новаторски предложения за пространството на банята. Конкурсът jumpthegap привлича все по-голям брой участници (в шестото издание участниците бяха 3 700 от 112 страни, от цял свят) и се нарежда сред най-престижните в своята област.

Това издание съвпада с честването през 2017 г. на стогодишния юбилей на Roca и се характеризира с важни новости. Една от тях е назначаването на немския архитект Патрик Шумахер, ръководител на Zaha Hadid Architects, за председател на журито. Той е признат за архитектурните си проекти. Наред с това, той е и автор на двата тома “The Autopoiesis of Architecture” и развива професионалната си кариера около концепцията “Parametricism 2.0”.

Новост в тазгодишното издание на jumpthegap е увеличеният награден фонд. Наградата за победителя във всяка от категориите (професионалисти и студенти) е 10 000 Евро. Има и специална награда за устойчивост в размер на 6 000 Евро, учредена от международна фондация We Are Water.

За пръв път от началото на конкурса jumpthegap, в престижното международно жури има българско участие. Дизайнерът Валентин Водев, автор на впечатляващи проекти и носител на множество международни награди е един от осемте професионалисти, които ще изберат победителите в това издание на конкурса.

Журито
От началото на конкурса, журито на jumpthegap се откроява с това, че обединява признати водещи специалисти от областта на архитектурата и дизайна. В седмото издание,
председател на журито е известният немски архитект Патрик Шумахер, ръководител на Zaha Hadid Architects.

Другите членове на журито са доказани специалисти от различни страни по света:

  • Бенедета Талябу (Италия), директор на EMBT Miralles Tagliabue и председател на второто издание на jumpthegap; 
  • Ма Янсонг (Китай), носител на наградата Young Global Leaders (YGL) за 2014 г. и председател на шестото издание на jumpthegap; 
  • Владимир Пирожков (Русия), президент на център за промишлен дизайн и иновации «АСТРАРОССА дизайн»; 
  • Анджали Сринивасан (Индия), директор на студия ChoChoMa и победител в конкурса Swarovski Designer of the Future Award 2016; 
  • Валентин Водев (България), дизайнер и основател на Vodev Studio; 
  • Хосеп Конгост (Испания), директор Дизайн и инвации в Roca и 
  • Исабел Ройг (Испания), управляващ директор на BCD Barcelona Design Centre и бивш президент на BEDA (Бюро на европейските асоциации по дизайн).


За наградата на фондация We Are Water, членовете на журито са:

  • Ксавиер Торрас (Испания), директор на фондация We Are Water; 
  • Хенк Овинк (Холандия), специален пратеник по Международните водни работи на Холандия; и 
  • Софи Томас (Великобритания), основател и директор на Thomas Matthews Agency.

Представянето
Официалното представяне на конкурса бе с участието на Ксавиер Торрас като Brand communication manager на Roca, Исабел Ройг и Анджали Сринивасан. Всички те показаха значимостта на компаниите, които подкрепят млади таланти, както Roca доказва това с твърдия си ангажимент към jumpthegap.

Регистрации за участие
Регистрация за участие в конкурса може да се направи чрез официалния уебсайт www.jumpthegap.net  до 15 Март 2017 г. Там са публикувани пълната информация за конкурса и неговите правила. Информация за конкурса е публикувана и във фейсбук (https://www.facebook.com/jumpthegap).

BCDBCD, Барселона Дизайн Център, е частна институция с над 40 години опит в популяризиране на дизайна в услуга на фирми и обществени институции. BCD провежда дейности за насърчаване и издигане на дизайна като движеща сила за устойчиво развитие на икономиката, социалната сфера и културата, и представя Барселона като международен еталон за дизайн и иновация.

Roca
Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner и J.Mariscal, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.

Автор: Рока България ЕООД
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари