BAUWERK – „ВИНТИДЖ ЕДИШЪН“

Симпатична, носталгична нотка, топли мили спомени – винтидж серията паркети на BAUWERK буквално омайва и завладява с ефектите си
15.10.2015
Весела Маркова
106
паркет, ВИНТИДЖ ЕДИШЪН, Фивекс, bauwerk, Двуслоен дървен
„ЖЪЛТО и БЯЛО“ Искряща свежест, пулс и динамика
Източник: BAUWERK

Симпатична, носталгична нотка, топли мили спомени – винтидж серията паркети на BAUWERK буквално омайва и завладява с ефектите си на патина, стари кофражни платна, недовършена тухлена стена, протрит, износен килим, чарът на Париж, чарът на Лонг Айлънд. Винтидж - сладката смесица от емоции и спомени, извикани днес в съвремието ни по един удивително примамлив начин – старото, използвано, но вече съвсем по различен начин ново и модерно. За създаването на серията „ВИНТИДЖ  ЕДИШЪН“ за BAUWERK работи с дизайнерката Вирджиния Мейсън.
Нежното докосване на арт дамата създава емблематични линии, вълнуващ контраст, разпръсква топлина. Две по две няма идентични елементи, всеки един разказва своя история, извиква спомени. Със своите различни цветове, структура и текстура „ВИНТИДЖ  ЕДИШЪН“ предлага безброй много вариации в дизайна – над 2000 комбинации със сигурност гарантират индивидуалност, подът се разглежда като цял един компонент от дизайна, натоварен с функция и внушение, разработен спрямо цялостната концепция на помещението, „скроен“ спрямо неговите специфики. Изкуството на реденето на отделните елементи, подбора и съчетанието им в конкретната ситуация, рисунката, която се създава върху пода, далеч излиза от тривиалното разбиране за „редене на паркет“.

И темите ...

„ЖЪЛТО и БЯЛО“ Аналогията на свеж лимон, смелостта на иноватор тази дръзка линия блика от жизнерадост и енергия. Елементите и бяло, бледо жълто, интензивно жълто в смели комбинации, диктуват динамиката на обстановката, провокират бързината на движенията.

„ЧЕРВЕНО и БЯЛО“ Арт провокацията на „тънката червена линия“, ярката граница, категоричният паралел – добре дошли в най-екстравагантната линия на „ВИНТИДЖ  ЕДИШЪН“, замислете се преди да прекрачите. Елементите бяло и интензивно червено.

„БЯЛО и СИНЬО“ Изяществото на фин порцелан, драмата на холандска керамика, екзотиката на ориенталското наситено синьо, безбройните комбинации пренасят в друг свят. Елементите бяло, свтло синьо, интензивно синьо.

„МУЛТИКОЛОР“ Позабравена палитра от диско албум, свежи колоритни ленти, като в плакат за пролетен бал, мултиколорна вълна, заливаща, ефирна с нежността на акварел. Елементите – всичките дотук в комбинация.

„СТАР ВЕСТНИК“ В гръмките заглавия ще открием себе си – истински принтове, текст, новини, жива провокация за любопитното съзнание. Екстравагантна, многопластова среда за тъсещи и намиращи – страниците от вестник оформят жив пъзел, на който не може да се устои.

„МАНДАЛА“ Покрита с фин сребрист воал, идеята за персийски килим, развит във фини отпечатъци. Магията на ориента, успокоена в мистична тоналност на бордо и бяло, неповторима шарка за уникален под.
„ИНДИГО“ Елегантно напомняне, протрит отпечатък, свежа хладина, вгледайте се отблизо, останало е нещо, всеки сантиметър носи  следа от индигото. Уникален похват за създаване на неповторима среда.

„КАМЪК“ Свеж, пронизващ хлад, като от заскрежена вила, хром преливащ в топлина, по следите на миналото, по стъпките на предците, дизайн, който покорява.

+3
Автор: Весела Маркова
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари