ALUKÖNIGSTAHL представя Schüco LivIng – прозорец, разработен за вашите изисквания

Прозорците Schüco LivIng предлагат отлично качество на всичките си детайли. Такъв пример е интегрираното висококачествено EPDM уплътнение.
31.10.2019
Алукьонигщал ЕООД
2419
прозорец, schüco living, alukÖnigstahl, PVC дограма

Модерните пластмасови прозорци достигат живот до 30 и повече години безпроблемно. В най-добрия вариант и отделните компоненти на прозорците също функционират толкова дълго – например уплътненията. Прозорците Schüco LivIng предлагат отлично качество на всичките си детайли. Такъв пример е интегрираното висококачествено EPDM уплътнение. Материалът EPDM, благодарение на отличните си характеристики, намира приложение в множество области, като медицина, автомобилостроене и авиация.

Също и при производството на прозорци постоянно се повишават изискванията за плътност, функционална сигурност и защита от метрологичните условия. От 50 години насам каучука EPDM се смята за най-добрия уплътнителен материал. EPDM предлага отлична възвращаемост и много добро уплътнение през целия живот на прозореца, без да се налага скъпо струваща подмяна.

Сравнението на свойствата между Schüco EPDM уплътнението и не-EPDM уплътнения показва нагледно уплътнителната функция на висококачествения материал на EPDM и заедно с това предимствата му при защита от студ, дъжд и шум. Не-EPDM уплътненията губят бързо своята еластичност и стават крехки. След седмата година на употреба ефективността им спада до около 50%.

С прозорците Schüco LivIng дразнещия шум остава навън. Пластмасовата прозоречна система и иновативната EPDM уплътнителна технология, комбинирани с шумоизолиран стъклопакет се грижат за отличната шумоизолация до 47 dB. Чувствайте се сигурни у дома и оставете отвън дразнещия шум от улицата, съседите, строежа отсреща или от летището.

Край с миришещите неприятно помещения, липсата на кислород или мухъл поради недостатъчното проветрение. Защото прозорците Schüco LivIng се вентилират сами: за това се грижи вентилационната система Schüco Vento Therm.  Тя служи за непрекъсната обмяна на въздух при затворено положение на прозореца и предлага възможност за свободно дишане, благодарение на вграден филтър за полени. По този начин се ограничава и достъпа на насекоми и дразнещ шум от околната среда.


С прозорците Schüco LivIng, затрудняващи крадците и нападателите, се чувствате осигурени. Едновременно с високото ниво на защита на материала пластмаса, прозорците от системата Schüco LivIng предлагат внушителна строителна дълбочина на профила с дълбоко навътре интегриран обков. Модерната техника на стоманения обков със заключване с гъбовидна пъпка правят разбиването на прозорците Ви невъзможно и по този начин ще бъдете спокойни по всяко време, където и да сте.


Schüco LivIng AS и MD


Schüco LivIng AS и MD. Източник: www.alukoenigstahl.bg


Schüco LivIng е иновативна 7-камерна пластмасова система за прозорци с отлични топлоизолационни стойности  Uf  от 1,0 W/(m2K) и съответно 0,96 W/(m2K) и тънки видими ширини от 120 мм, която може да бъде произведена както с външно, така и със средно уплътнение с един и същи профил. Във варианта със средно уплътнение системата отговаря на изискванията на института IFT в Розенхайм за пасивно строителство. Според цвета на повърхността, има четири възможности за цвят на основния профил: бяло, кремаво, тъмно сиво и карамел в комбинация с сребристо сиви или черни уплътнения.
 

Schüco LivIng Alu Inside
Системата Schüco LivIng Alu Inside е 7-камерна пластмасова конструкция с три изолационни нива и патентована алуминиева технология за усилване. С тази високо топлоизолирана система (Uf=0,90 W/(m2K) при малки видими ширини могат да бъдат реализирани висококачествени прозорци за пасивни къщи. Системата се характеризира със средно уплътнение за по-добра изолация, интегрирани алуминиеви прегради, конструкция на касата без стоманено усилване и пяна.


Профилът е напълно рециклируем и всички негови компоненти са идентични на компонентите на Schüco LivIng. Системата е с тънки видими ширини от 120 мм, с геометрия на крило (вид Classic) и каса в разместена равнина, както и възможна дебелина на стъклопакета между 24 мм и 52 мм. Благодарение на оптимизираната геометрия е възможно залепване на стъклопакета към крилото, чрез което може да се увеличат размерите и теглото на крилото и да се достигне до клас на защита RC 2. Системата е сертифицирана от института за пасивни къщи във варианта с изолационна вложка, без фалцов профил.
Schüco LivIngSlide

Schüco LivIngSlide е иновативна плъзгаща се система с отваряне от вида „повдигане и плъзгане“, с основна строителна дълбочина на крилото от 82 мм за отлична топлоизолация,  остъкление до 52 мм и строителна дълбочина на касата от 194 мм.


Възможност за изпълнение при саниране и ремонти. Средни Uf стойности от 1,3 W/(m2K) и Uw стойности до 0,9 W/(m2K). Бърза и лесна изработка в цеха. Непрекъсната повърхност при свързване на профилите, без видима разлика в цветовете.

 

Възможни са всички обичайни видове отваряне. Системата се характеризира с клас на сигурност RC 2, възможност за изпълнение с алуминиева капачка, както и за Soft-Close, Soft-Handle или Soft-Lift.

 

 

 

Индивидуален дизайн за Вашите LivIng прозорци
Асортимента от фолиа на Schüco с над 170 универсални цветове и дървесни декори предлага огромно разнообразие при избора и може да отговори на различни изисквания. Прозорците оформят не само фасадата на сградата, а допринасят и за уюта на помещенията. Schüco предлага възможност за различни цветове отвън и отвътре, съответстващ на оптиката на прозореца голям асортимент от дръжки, както и алуминиеви капачки Schüco LivIng TopAlu за завършване на цялостната индивидуална картина. Schüco LivIng TopAlu комбинира отлична топлоизолация, уплътнение и лесна поддръжка на материала пластмаса с характеристики като високо качество, разнообразен дизайн и добро съпротивление на  материала алуминий. Алуминиевата капачка се монтира от външната страна на профила чрез опростена клипс технология и може да бъде боядисана във всички цветове или елуксирана, като материала, от който е изработена е резистентен на влиянието на околната среда. Schüco TopAlu е налична за системите Schüco LivIng Alu Inside, Schüco LivIng AS, Schüco LivIng MD, Schüco Corona CT 70, Schüco ThermoSlide, Schüco LivIngSlide и Schüco EasySlide и се предлага в три вида контури: Vision, Pure, Viva.
 


Schüco TopAlu е налична за системите Schüco LivIng Alu Inside, Schüco LivIng AS, Schüco LivIng MD, Schüco Corona CT 70, Schüco ThermoSlide, Schüco LivIngSlide и Schüco EasySlide и се предлага в три вида контури: Pure, Vision, Viva.

 

С помощта на мрежата си от партньори, архитекти, проектанти и инвеститори Алу Кьониг Щал реализира устойчива сградна обвивка, която е в хармония с природата, технологиите и с индивидуалните потребности на клиентите. Решенията за прозорци, врати и фасади от алуминий и пластмаса от Schüco отговарят на най-високите изисквания за дизайн, комфорт и сигурност.  Едновременно с това чрез енергийна ефективност се намаляват СО2 емисиите и по този начин се пестят естествените ресурси. Фирмата предлага целево ориентирани продукти за ново строителство и модернизиране, които изпълняват индивидуалните изисквания и нужди на потребителите във всички климатични зони.

 

Закони Нормативна база Коментари