Тенденции 2013 от KARE Design

На 12 февруари в шоурума на KARE Design в София сред дизайнери, архитекти и медии, бранда представи новите тенденции в интериора за 2013 г.
12.02.2013
Още за къщата
214
kare design, мебели, магазин, дизайн, тенденции
Г-н Петър Шьонхофен – основател и СЕО на KARE Design
Източник: Още за къщата

На 12 февруари в шоурума на KARE Design в София сред дизайнери, архитекти и медии,  бранда представи новите тенденции в интериора за 2013 г. Специален гост на събитието беше Петър Шьонхофен – основател и СЕО на KARE Design.  

Юрген Райтер и Петър Шьонхофен създават марката през 1981 г., като тяхната идея е да обърнат  надолу с главата традиционното разбиране за мода в интериора. Домът в стил KARE не означава просто красив интериор, а е просто една материализация на нашето отношение към живота. Външната красота на интериора е продължение на вътрешния мир на човека. „Повече стил, отколкото пари” е мотото на компанията и отправна точка при създаването на новите продукти за интериора. Те предлагат изключителен дизайн на достъпни цени, за разлика от повечето производителите на дизайнерски мебели и аксесоари. KARE иска да осигури правилните вещи за нашите домове, така че, завръщайки се у дома, наистина да се чувстваме като у дома – място, което съответства максимално на нашия стил и маниер на живот. 

Основателите на марката KARE искат да ни накарат да творим и да се радваме на живота.  Когато създават нови колекции, те се водят единствено от мисълта да направят светът по-добро място за съществуване. 

Новият каталог за 2013 г. е свеж и вдъхновяващ.   Дизайнерите експериментират с форма, цвят и размер на мебели, а понякога балансират на ръба на провокацията. Имената на колекциите съответстват на стила на марката - "Рок звезда”; „Pop Art: London Calling ";" Нова романтика ... "; „Мисли в розово”; „Модерен винтидж”... И това е само малка част от гамата, която предлага KARE : провокативни статуи, сандъци, боядисани като мозайки, шкафове, които приличат на купчина книги,  полилеи, уловили светлината в клетки за птици, килими от мъжки вратовръзки, предмети на изкуството а ла Анди Уорхол, фотьойли наподобяващи златните яйца на Фаберже...

Създателите на мебели и аксесоари с марката KARE черпят вдъхновение от всичко. Защото според тях уникалния характер на техните произведения трябва да могат да пресъздават уникална атмосфера, способна на отговори на уникалността на хората. Щом хората са различни, защо мебелите да са еднакви? 

KARE Design е международна марка, която обхваща верига от магазини на марката, повече от 45 франчайз партньори, международни офиси за продажба, собствени дизайнери и производители в над 60 държави. Всяка година се представят 1500 нови мебели, осветителни тела, аксесоари за обзавеждане, които определят тенденциите с вълнуващо шоу, пълно с изненади.

+3
Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари