Старт на Шестите световни награди Brick Awards 2014.

На всеки две години международната компания Винербергер организира архитектурен конкурс за изключителна керамична архитектура Brick Awards, в който участват обекти от цял свят.
15.05.2012
Винербергер България ЕООД
177
Винербергер, конкурс brick award, керамика, архитектура, тухли
Стартът на националната селеция за конкурса Brick Awards 2014 започна на 15.05.2012.
Източник: Винербергер България ЕООД

На всеки две години международната компания Винербергер организира архитектурен конкурс за изключителна керамична архитектура Brick Awards, в който участват обекти от цял свят.
Вече в пет поредни издания бяха отличени най-добрите проекти в областта на съвременна архитектура с успешно и атрактивно приложение на керамиката.

На 15.05.2012 бе старта на националната селекция за Brick Awards 2014. 
Всеки може да номинира сграда, която е завършена след 2012 година. Важен елемент при номинирането е и предисторията на представения обект, освен снимковия материал.
Номинирането се извършва в три етапа- местно ниво, номинации от страна на архитекти и критици и финално от незвисимо международно жури.

От всички номинирани обекти се отсяват 40, от които на финала се избират 5 победители в съответните категории.
Отличията се присъждат за постижения в областта на съвременната световна архитектура, свързана изключително с приложението на керамиката. Победителите си разделят награден фонд от 27 хил. евро. Проектите се номинират от 12-членно международно жури, членове на което са реномирани архитекти и архитектурни критици. Определящо при избора на журито са не само екстериорното оформление и избора на материалите, но и функционалност и оригиналност на архитектурното решение.
Тухлата, един от най-старите строителни материали в историята на човечеството, дължи своята актуалност на постоянното развитие и модификация в отговор на икономическите, екологични и строително-физически изисквания. Всички представени проекти са жилищни и обществени сгради, изпълнени с основна или видима зидария. Идеята е чрез наградените сгради да бъде демонстрирано най-пълноценно многостранното приложение на керамиката като доказан във времето и 100 % естествен строителен материал.

Условията за участие са:

•    преобладаващата част на вложените строителни материали да е керамика
•    функционалност и оригиналност на сградата
•    реализации по проекти на български проектанти
•    завършени сгради през последните 2 години
•    представителен снимков материал
•    архитектурни планове във формат А1
Внимание! Не е задължително условие вложените материали да са продукт на Винербергер!
За допълнителни въпроси:
T: +359 2/ 8066 727
Ф: +359 2/ 8066 721
e-mail: lyubina.lyubenova@wienerberger.com
www.wienerberger.bg

Автор: Винербергер България ЕООД
Закони Нормативна база Коментари