Приключи журирането в конкурса "Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2019"

АРХ ИНОВА е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура.
20.09.2019
Арх Инова
1000
архитектурен конкурс, Арх Инова 2019, журиране на конкурс
Източник: www.archinova.bg

На 18-ти септември 2019 г. в София, в шоурума на фирма "НОЛИНА"  ексклузивен представител на ARBITON за България се състоя журирането на конкурса "Архитектурни награди АРХ ИНОВА 2019". В конкурса участваха 107 проекта.

Конкурсът тази година се проведе в следните категории:

1. Многофамилни жилищни сгради
2. Еднофамилни жилищни сгради
3. Жилищни комплекси
4. Обществени сгради
5. Търговски сгради
6. Бизнес хотели
7. Ваканционни хотели
8. Ваканционни селища
9. Бизнес и административни сгради
10. Атракциони , СПА и уелнес центрове, аквапаркове
11. Индустриални сгради

За първи път тази година журирането протече в два етапа: Предварителна онлайн селекция и заседание, за окончателно класиране. След дълги обсъждания (до късно вечерта) журито избра победителите  и определи номинациите в различните категории.Благодарим на всички участници в журито за усърдната работа, отделеното време и обективното и професионално оценяване на проектите! Резултатите ще бъдат официално обявени на Церемонията по награждаването. Номинираните проекти в различните категории ще участват в изложбата по време на Церемонията по награждаването на победителите, която ще се състои на 16 октомври т.г. в Sofia Event Center. С участващите проекти може да се запознаете на сайта www.archinova.bg.

Членове на авторитетното жури са единадесет утвърдени архитекти, работещи в България:  арх. Александрина Ненкова, арх. Атанас Динев, арх. Вяра Желязкова, арх. Георги Николов, арх. Георги Цикалов, арх. Ивайло Мишев, арх. Йоши Ямазаки , арх. Милена Крачанова, арх. Румен Йотов, арх. Тодор Обрешков, арх. Христо Хаджиганчев. За Председател на журито бе избран арх. Атанас Динев.Журирането  се проведе в просторния шоурум на фирма Нолина на бул. "Асен Йорданов" №9. Любезните домакини впечатлиха  жури и организатори с перфектното посрещане в приятна работна среда и здравословна храна. Домакините направиха  ефектна презентация  и демонстрация на иновативни продукти за подове и стени:  LVT & RIGID подови настилки от ARBITON с каменно ядро SPC (stone polymer core)  и стенни облицовки за бани и мокри помещения от Белгия.

Благодарим на домакините на журирането Нолина  за перфектната организация и сърдечното посрещане на нашето жури.

АРХ ИНОВА е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурни решения и приложени технологии; устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда; функционалност на сградите; естетика.ГОДИШНИ АРХИТЕКТУРНИ НАГРАДИ АРХ ИНОВА 2019” се осъществява със съдействието на:

Генерален партньор:  REYNAERS
Партньори: КАБСАБСофия Ивент Център

Златни спонсори: IDEAL STANDARD,  VEKA Bulgaria, WIENERBERGER


Сребърни спонсори: ALUKÖNIGSTAHLCRYSTAL SPA & WELLNESS, HÖRMANN, PHIVEX   PROJECT, SEMMELROCK, TECHNOPANEL, ROSSIMA

Спонсори: ATAMANOLINA, ETEM, INOVINO, OLIMPUS


Организатори на конкурса са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: www.the-building.eu, www.ka6tata.com, www.citybuild.bg , Citybuildhome.bg

 

Автор: Арх Инова
Закони Нормативна база Коментари