Полет към Хоризонта

В жилището, което Ви представяме не са допуснати никакви компромиси не само с визията, но и с функционалността на жилищното пространство.
06.03.2020
Весела Маркова
3569
интериор, Кала Дизайн Студио, интериор реализации
Източник: Кала Дизайн Студио ООД, Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Интериорен дизайн: Кала Дизайн Студио


Подови настилки: Паркети ЛИА
Вече близо 30 години паркети ЛИА се стреми да предложи богато продуктово портфолио и индивидуално решение за нуждите на всеки клиент. Продуктовото портфолио на компанията включва висококачествени подови настилки и аксесоари на световноизвестни компании като Quick Step, Egger и други, за които качеството е от първостепенно значение. Цялата продуктова гама на паркети ЛИА можете да разгледате на https://lia.bg, както и да посетите магазините на фирмата в София, Стара Загора, Плевен и Харманли.

Оборудване бани: БАНЯ СТИЛ
Вече 14 години, верига магазини БАНЯ СТИЛ, са в услуга на дизайнери и клиенти, не само да обзаведат модерна и дизайнерска баня, а такава с душа и в удобство на ползвателите ѝ. В БАНЯ СТИЛ ще намерите както среден клас испански продукти, така и висок клас италиански брандове. Ще се изненадате от избора на www.baniastil.com, както и във всички големи градове на страната.

Истинско богатство е в големия град да откриеш място, където целият небосклон да се откроява пред очите ти, докато се излежаваш на удобния диван в дневната си. Усещането е като при полет, над зеленината и към Хоризонта. Тази неповторима картина не е засенчена от нищо, обширен панорамен прозорец заема почти цялата площ на южната стена в дневната. Тук щастливите обстоятелства са три – паркът „Въртопо” е единственият „съсед” на кооперацията в тази посока, високият етаж и архитектурното решение с френски прозорец предоставят максимума от гледката, а на свой ред интериорното оформление „извежда” погледа навън с нежните оттенъци на ледено бяло.


Паркетът е доставен от Паркети ЛИА     Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Почти неволно същата тази гледка подчинява цялото жилищно пространство, така сякаш то съществува само заради нея. Не би могло и да бъде другояче. Мебелите са ситуирани така, че да спомагат погледа да се рее невъзпрепятстван далеч, далеч към силуета на Витоша планина. Хладният оттенък на бялото господства в подбраната цветова гама и прави точно същото, дава възможност да изпъква „живата картина”, като дискретно подчертава красотата ѝ.

Входното пространство посреща с прецизен и строг растер. Цялата дясна страна е заета от скроен по мярка вграден гардероб, в който са оставени ниша за домофон и тапициран ъгъл за сядане.

Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

След освежаващия „леден полъх”, толкова осезаем, че дори създаващ илюзията за насищане с кислород, идва време да насочим поглед към детайлите. Опасността студенина да скове и смрази животът в този дом е елегантно преодоляна, и в основата на това лежи вълшебството наречено вдъхновение… Когато дизайнерката за пръв път вижда жилището, чиито интериор ѝ престои да създаде, навън е зима. Прекрасната снежна гледка, която се разкрива през прозорците, оставя силен отпечатък в нейното съзнание. Пред очите ѝ изскачат мразовитите пейзажи край езерото „Байкал” в далечен Сибир, и кодът „синьо”  е вече активиран. Веднъж появил се потокът от мисли започва да поражда и своите плодове. Така се стига до решението за третиране на стените в ледено бяло. Огромен ъглов диван в блед, едва долавящ се, приглушен нюанс на сивото, е поставен през средата на помещението, за да отбележи недвусмислено точката, от която най добре ще се полюбуваме на гледката. Разкошно кресло улавя цялата светлина непосредствено до прозоречните витрини.


Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Кристалните вградени осветителни тела разпръскват своите отблясъци върху изящна италианска мазилка със сиво-синкав оттенък. Магнетичното „Сияние на Севера” откриваме във величествен „заскрежен” таван, постигнат с допълнително LED осветление. Подът в дневната ни пренася в същите далечни земи и малко назад във времето с ефекта си на олющени дъски и прозираща на места синя боя. Меки отблясъци пълзят по бледите жилки на камъка, служещ за гръб на от камината с етанол.

Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Същият този технически камък, наподобяващ красив мрамор с гледчерен ефект, е използван и за плота и острова в кухнята. Акцентите и декоративните елементи са използвани изключително пестеливо. Точното си място в интериора е намерила живописна маслена творба – семейна ценност, изобразяваща букет цветя в хладно – сини нюанси.


Паркетът в апартамента е доставен от Паркети ЛИА     Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

И точно, когато студеният синхрон заплашва да завладее изцяло обстановката идва ред и на златният баланс, изразен чрез топъл дървесен декор „блатен Бор” -  почерпен от земите на Сибир. Като естествено продължение и неизменен спътник на леда, мекият и наситен кафяв нюанс се простира в красиви фладерни форми, използван в долния ред от шкафове в кухнята,  конзолните мебели в дневната, в част от облицовъчните пана на стените, и като допълващ елемент в декоративните ниши и фуги на стенните облицовки от избелен дъб.

В същия нюанс са подбрани столовете и основата на масата в трапезарията. Може би най-топлият акцент в цялата композиция се пада на декоративен пуф от светло кафява кожа, поставен небрежно на пода в близост до прозореца.


 
Оборудването в банята е доставено  от БАНЯ СТИЛ,     Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Докато в едната баня нещата изглеждат спокойни и предвидими, решени с класически обеми и покрития, в другата целта е коренно противоположна. Вертикално пресичащи се растери чупят всякакви геометрични правила, и завихрят необичайно пространството. Същият този ефект е допълнително подсилен и от избора на керамичните покрития в нюанси на розов кварц и аметист.  


 
Втората баня също е оборудвана от БАНЯ СТИЛ     Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Родителската спалня е решена в по-топли, но приглушени цветове. За свежест са използвани няколко ярко зелени петна, съставляващи артистично разпръснати мебелни повърхности. Пространството на спалнята е дискретно маркирано от два симетрично разположени таванни елемента, които се спускат вертикално по стената, завършвайки в ниши с акцентно осветление.


Родителската спалня     Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Както става ясно,  не са допуснати никакви компромиси не само с визията, но и с функционалността на жилищното пространство. Използван е максимално полезния обем за създаване на рационални мебели за съхранение, както и всички необходими съвременни удобства за обитаване, въпреки щадящия режим, в полза на панорамната гледка.


Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Детската стая е решена с много мисъл и най-вече с разбиране към нуждите на един тийнейджър. В относително малкото пространство конфигурацията е всичко друго, но не и традиционна. Гледката навън е взета за отправна точка и повод за вдъхновение,  подчертана от работна маса по протежението на цялата стена. Раздвижени етажерки, стъпаловидни шкафове и лавици оформят пространството, за въдворяване на „симпатичен хаос”, толкова характерен за тези най-необуздани години от човешкия живот.  И все пак дизайнът овладява ситуацията, дотолкова, че стаята в действителност има очарователен, небрежен стил, а за подчертаване на приключенския дух служат повърхности от принт стъкло с комиксна тематика.
 


Детската стая     Източник: Кала Дизайн Студио ООД,  Фотограф: Евгени Танов KALA DESIGN STUDIO

Постигнатото съвършенство на цялостния облик не претендира, не натрапва, не диктува и не се бори да спечели вниманието на всяка цена. Прави го дискретно и завладяващо, внасяйки онази трудно достижима доза спокойствие, превърнала се в дефицит  на съвремието.

 

Автор: Весела Маркова
Закони Нормативна база Коментари