Отвъд мечтите

Представяме Ви еднофамилна къща "Провинциален комфорт", изградена по проект на архитектурно студио Монблан дизайн ЕООД.
14.06.2022
Вяра Петкова
3009
еднофамилна къща, къща реализации, Монблан дизайн
Източник: Монблан дизайн ЕООД, www.monblan-design.com, Снимка: Иван Колев

Проект: Aрхитектурно студио МОНБЛАН ДИЗАЙН ЕООД
арх. Петър Костов – ръководител на екипа, проектант
арх. Йордан Йорданов – проектант
инж. Силвия Дончева – интериорен дизайнер
инж. Петя Петкова - интериорен дизайнер

Фотограф: Иван Колев

Какво ли би се случило, ако всичките ни мечти изведнъж се изпълнят и получим всичко, което винаги сме искали? Ще бъдем щастливи? Презадоволени? Или може би доволни, но с нотка носталгия за моментите, в които сме преследвали нещо на пръв поглед далечно и невъзможно. В реалния живот една подобна утопична реалност би била почти невъзможна, но има една сфера, в която може напълно да реализираме идеите си и тя е свързана със създаването на мечтания дом. От изготвянето на необходимите документи за строеж, до поставянето на последния завършващ аксесоар, студио Монблан Дизайн стоят неотлъчно до своите клиенти, така че те да получат един завършен, естетически и функционално издържан продукт, който да отговаря изцяло и на най-невероятните им изисквания.


Източник: www.monblan-design.com     Снимки: Иван Колев

Един от последните завършени проекти на студио Монблан Дизайн е еднофамилна къща, намираща се в тих и спокоен квартал на градче в североизточна България. Проектът представлява съвкупност от изтънчен интериор, функционални и иновативни технологични решения и прекрасен ландшафт. Къщата е двуетажна постройка, в която се разполагат просторни помещения, като умело са отделени „дневната“ от „нощната“ ѝ част. За фасадата са избрани меки, натурални тонове, като преобладава каменна обшивка и HPL плоскости с дървесен декор, така че да хармонизира максимално със заобикалящата природа. Този естествен и същевременно модерен външен вид, само загатва за приказния интериор, който крие.


Източник: www.monblan-design.com     Снимка: Иван Колев

На първия етаж ни посреща просторно фоайе, в което също са предпочетени естествените настилки като широкоформатен гранитогрес с мраморен финиш за пода и дървена ламперия с ексцентрична визия. От тук големи стъклени врати ни водят към хола, който също е не по-малко внушителен и екстравагантен. В него отново са запазени естествените тонове, като е добавен и блясъкът от някои лакирани повърхности. Класическото съчетание от дърво, мрамор и графит и тук е преразказано по интересен и донякъде неочакван начин, благодарение на изключително стилно развитата стена около телевизора и етажерките с наклонени разделители, които са и акцентът тук. В помещението основно място е отредено, разбира се, на меката мебел. Централно е разположен обемен, П-образен диван, който е съставен от различни елементи, така че да предлага многобройни функции, в зависимост от различните нужди и ситуации.


Източник: www.monblan-design.com     Снимка: Иван Колев

Непосредствено до хола е разположена кухнята, която също е със завидни размери. Тук дизайнерите определено са били безкомпромисни към удобството и функционалността. Развита е голяма П-образна кухня, която представлява съчетание от ниски и високи шкафове и която, благодарение на значителните си размери, разполага с голяма площ работен плот. Композицията завършва с високи кухненски колони, които обемно и цветово контрастират на останалите шкафове, решени отново в натурални тонове. Кръглата четириместна трапезарна маса, създава измамното усещане, че тази внушителна кухня, може да приеме само четирима души, но изненадата се крие точно зад вратата.


Източник: www.monblan-design.com     Снимки: Иван Колев

Специално място е отделено на трапезарията, или т.нар лятна кухня, която представлява едно огромно, светло пространство, „отворено“ чрез плъзгащи френски прозорци към двора на къщата. Дървените греди на покрива, тухлената обшивка по стената и акцентите от естествен мъх правят това място още по-вълшебно и декорират неговото модерно рустик излъчване. Масивната дълга маса, разположена централно в трапезарията, представлява идеалното място за посрещане на различни поводи, а защо не просто за едно релаксиращо сутрешно кафе сред природата.


Източник: www.monblan-design.com     Снимки: Иван Колев

Изненадите не свършват до тук. Дори и да сме решили, че няма какво повече да се желае от първия етаж на къщата идва моментът, в който откриваме огромната игрална зала, отделена от останалите пространства тук, като достъпът към нея е само през коридора. Освен самото ѝ съществуване разбира се, впечатление прави окаченият таван с неправилни форми, съчетание от огледални повърхности, скрито осветление и бели ивици, разположени под различен ъгъл. Под него намираме билярдна маса, джаги, дартс, място за домашно кино и бар, а ако някоя игра липсва, огромната площ на помещението позволява тя да се добави без проблем.


Източник: www.monblan-design.com     Снимки: Иван Колев

Стълбището, което води до втория етаж на къщата отново е просторно, стилно и изпълнено с дневна светлина. Етажът е посветен единствено и само на спалните, като разполага с общо четири спални, две бани и огромна гардеробна, като по този начин личното пространство както на живущите, така и на гостите е напълно запазено и неприкосновено.

Дворът на къщата е изцяло разположен в южната част на парцела, благодарение на уличната регулация, която позволява изграждането на къщата да се случва в северната част. Благодарение на това, той е винаги слънчев и топъл.


Източник: www.monblan-design.com     Снимка: Иван Колев

Озеленяването, както и изграждането на външна релакс зона са грижливо проектирани, така че дворът да бъде красив и използваем целогодишно. Високотехнологичната система за косене на трева от проводници, по които се движи косачка-робот, позволяват красивата и подредена визия на екстериора да се запази, без много усилия от страна на собствениците.

Всеки от нас има различа концепция за мечтания дом, базирана на различните ни нужди, светоусещане и лични амбиции. Голям или малак, стилен или еклектичен, домът е мястото, на което трябва да се чувстваме пълноценни, а ако сами не можем да си представим как би трябвало да изглежда той, ни остава да се обърнем към професионалисти, какъвто е екипът на студио Монблан Дизайн, който за пореден път доказа, че удобството няма граници.


Източник: www.monblan-design.com     Снимка: Иван Колев

Подизпълнители и доставчици:

СМР: СТУКО ЕООД
За този обект фирма СТУКО ЕООД извърши следните Фасадни дейности: Хастарна мазилка за грубо измазване на сградата; полагане на топлоизолационна система Баумит; полагане на фасадна структурна мазилка Баумит; облицовка от естествен камък - Травертин; декоративна рамка от естествен камък (варовик) около прозорци; полагане на настилките около къщата (паве, гранитогрес); облицоване на оградата с естествен камък; направа на метален портал/входна врата по проект на дизайнерите.
Вътрешни работи, извършени за обекта от фирма СТУКО ЕООД: машинни мазилки; подови замазки; направа на декоративни тавани с гипсокартон (по проект); шпакловки; боядисване на стени и тавани; вътрешни настилки от гранитогрес; санитарни помещения - всичко по тях.

Фирма СТУКО ЕООД се занимава със строителство, реконструкции и ремонтни дейности. Член е на Камарата на строителите в България (КСБ) във всички строителни групи, покриващи нормативните изисквания за всички видове строителни дейности. СТУКО ЕООД е участвала в изграждането на комплекси от жилищни, административни, промишлени и бизнес сгради. Има обекти в град Добрич и област Добрич, град Варна и град София.
За контакти: СТУКО ЕООД, Управител: Радостин Радев, тел.: +359 899 029 434   email: stucco_bulgaria@abv.bg
 


Източник: www.monblan-design.com     Снимка: Иван Колев

Дограма: КАТИНА 2000 ЕООД
На този обект фирма КАТИНА 2000 ЕООД е монтирала алуминиева дограма Reynaers-Белгия - Система MASTERLINE 8 Standard Hi+ (ТРЕ) със „скрит“ обков - Siegenia Axxent, плъзгане с повдигане Heben und Schieben Tur - Alumil - Гърция -  Система S700; Входна врата Thermo 65 Hörmann – Германия, както и Гаражни секционни врати Hörmann RenoMatic – Германия.

КАТИНА 2000 ЕООД е водеща фирма в Североизточна България за производство и монтаж на ПВЦ и Алуминиева дограма, входни врати, монтаж на гаражни и индустриални врати Hörmann! Фирмата разполага с обща площ от 22800 кв.м, заедно със сграда от 2012 кв.м застроена площ. Фирмата инвестира непрекъснато в ноу-хау, в по-модерно техническо оборудване и най-важното в квалифицирани служители. Основната цел е да задоволи високите изисквания на своите клиенти като им предостави продукти, произведени от най-качествените материали, по най-иновативния начин, на разумна цена. За повече информация относно дейността, продуктите и проектите на КАТИНА 2000 ЕООД посетете www.katina2000.bg


Източник: www.monblan-design.com     Снимка: Иван Колев

Корпусна мебел: MGM кухни и мебели
Фирма MGM участва в реализацията на интериора на къщата с цялостно изпълнение на модерната кухня, корпусни мебели в хола, включително оригиналните етажерки с наклонени разделители, производство на мебелите за детските стаи, антре и гардеробно помещение.

Фирма MGM е семейна компания, създадена в Добрич, с над 31 годишен опит в мебелното производство. MGM е една от водещите фирми в областта на проектиране, дизайн и производство на кухни и мебели за дома и обществените пространства. През 2020 год. MGM стъпи и на румънския пазар. Успехът на фирмата се дължи на качествените материали, използвани в производството, внедряване на последните иновации на пазара и лично отношение към всеки клиент. Повече информация относно дейността и проектите на MGM кухни и мебели може да получите на www.mgm.bg


Източник: www.monblan-design.com     Снимка: Иван Колев

За МОНБЛАН ДИЗАЙН:
Монблан Дизайн е студио за интериорен дизайн и архитектура. Наша основна цел е създаване на завършен краен продукт, представляващ синтез от технологии, интерактивна комуникация, персонален стил, ясно и достъпно съдържание и отличаващ се дизайн.

Нашият екип от специалисти Ви гарантира отличен краен продукт, базиран на дългогодишен опит в сферите на архитектурното проектиране и интериорния дизайн. Нашите клиенти получават цялостно комплексно обслужване - от проучването на терена, снабдяването с необходимата документация за стартиране на проектирането, през идейното и работно проектиране и разрешаването на строителството, до последния етап – интериорния дизайн и цялостната реализация.
 

 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари