Най-интересното от новите продукти, представени на IMM Кьолн

Мeбелният панаир в Кьолн – това първо изложение за интериорен дизайн на годината, ви позволява да се потопите в глобалния пазар на мебели, иновативни продукти и решения за бани, подове и осветление.
31.01.2018
Теменужка Захариева
15
imm cologne, изложение мебели, мебели изложение, тенденции дизайн, дизайн мебели
Щандът на Moroso на панаира в Кьолн.
Източник: Moroso

От 15 до 21 януари около 1200 водещи изложители, известни дизайнери и творци от 50 страни представиха на Мeбелният панаир в Кьолн новите си продукти и нови варианти на вече известни такива, както и оформящите се тенденции, а посетителите бяха около 125 000.

Според специалистите тази година като мото на панаира в Кьолн би могло да се изполва определението "весела нормалност вместо превъзбудена сензационност".‘ Очевидно е едно забавяне на скоростта, съсредоточаване върху постоянството и еволюционното развитие.

Всяка година организаторите на панаира канят известен млад дизайнер, който да представи своето виждане за идеалната къща - “Das Haus - Interiors on Stage”. Тази година такъв гостуващ дизайнер е Lucie Koldova – чешка дизайнерка, която живее между Париж и Прага и е директор на  групата Brokis, чешка марка, специализирана в проекти за осветление, съчетаваща високите технологии и майсторството на чешките стъклари. Съвсем естествено, нейният проект е посветен на светлината и носи името "Light Levels". Идеята на нейната концепция е, че чрез осветлението могат да се създадат бекрайно много настроения и сценарии. „... и затова светлината винаги ме очарова“, казва тя.

По време на панаира бяха представени за първи път множество нови продукти, някои от които особено впечатляващи. Нещо като шезлонг, нещо като дневно легло, "DS-1000", дизайн на Ulrich Kössl и дизайнерския екип на de Sede, ви подканва незабавно да го пробвате.

Столът Merwyn на Себастиан Херкнер за Wittmann е част от по-голяма колекция, която ще бъде представена тази година. Merwyn има уникален елемент за подлакътник, който лесно може да се добави към стандартния стол. А формата на масичките от стъкло Delight на Sebastian Herkner за Pulpo са вдъхновени от турския локум.

Френската дизайнерка Victoria Wilmotte е известна с елегантните си проекти и с неочаквани материали. Нейната вече популярна маса Pli, която има за основа нагъната неръждаема стомана, тази година беше представена като красива маса за хранене с плот от зелен мрамор и основа в дълбоки, органични цветове на скъпоценни камъни.

А диванът Paipaï дизайн на Paolo Lucidi и Luca Pevere за Ligne Roset ви създава усещането, че седите в цвете. Формата му е вдъхновена от оригами техниката и позволява той да бъде поставен дори и в центъра на стаята, защото ефектът се наблюдава от всички страни.

Тази година изложението има и нов формат - "Pure Architects for smart interiors". Форматът "чисти архитекти за интелигентни интериори" е платформа за представяне на новаторски интериорен дизайн с фокус върху банята и интелигентната автоматизация на сградата, насочена главно към архитектите, дизайнерите, проектантите и интериорните архитекти, но естествено привлича и заинтересованите потребители. Един от интересните продукти в него - телевизорът Frame TV дизайн на  Yves Béhar за Samsung е пример за обект, който обединява висок дизайн и технологии. След като сте приключили с гледането на телевизия, можете да превключите към режим Art TV и екстремният LCD екран ще изглежда като произведение на изкуството - избрано от Samsung Art Store или от вашата собствена колекция.

Една от тенденциите, наблюдавани по време на панаира - функционалност, гъвкави мебели, които ни позволяват да живеем удобно, независимо от размера на жилището. Такава е етажерката Swing на EVE Collection, която имаше голям успех - с едно движение тя се превръща в удобна маса за хранене. И при това не е необходимо да разчиствате рафтовете от нещата по тях!

Това са само една малка, но съществена част от интересните нови продукти, представени по време на панаира в Кьолн. Повече за тенденциите можете да
видите в предишната публикация
- Тенденциите в интериора през 2018.

+9
Автор: Теменужка Захариева
Закони Нормативна база Коментари