Най-интересното от новите продукти, представени на IMM Кьолн

Мeбелният панаир в Кьолн – това първо изложение за интериорен дизайн на годината, ви позволява да се потопите в глобалния пазар на мебели, иновативни продукти и решения за бани, подове и осветление.
31.01.2018
Теменужка Захариева
613
imm cologne, тенденции дизайн, изложение мебели, мебели изложение, дизайн мебели
Щандът на Cassina в Кьолн.
Източник: Cassina

От 15 до 21 януари около 1200 водещи изложители, известни дизайнери и творци от 50 страни представиха на Мeбелният панаир в Кьолн новите си продукти и нови варианти на вече известни такива, както и оформящите се тенденции, а посетителите бяха около 125 000. Според специалистите тази година като мото на панаира в Кьолн би могло да се изполва определението "весела нормалност вместо превъзбудена сензационност".‘ Очевидно е едно забавяне на скоростта, съсредоточаване върху постоянството и еволюционното развитие.


Дъжд от светлина в стаята за SPA на Lucie Koldova. Източник: Stylepark


Всяка година организаторите на панаира канят известен млад дизайнер, който да представи своето виждане за идеалната къща - “Das Haus - Interiors on Stage”. Тази година такъв гостуващ дизайнер е Lucie Koldova – чешка дизайнерка, която живее между Париж и Прага и е директор на  групата Brokis, чешка марка, специализирана в проекти за осветление, съчетаваща високите технологии и майсторството на чешките стъклари. Съвсем естествено, нейният проект е посветен на светлината и носи името "Light Levels". Идеята на нейната концепция е, че чрез осветлението могат да се създадат бекрайно много настроения и сценарии. „... и затова светлината винаги ме очарова“, казва тя.


DS-1000- дизайн на Ulrich Kössl и екип на de Sede. Източник: De Sede


По време на панаира бяха представени за първи път множество нови продукти, някои от които особено впечатляващи. Нещо като шезлонг, нещо като дневно легло, "DS-1000", дизайн на Ulrich Kössl и дизайнерския екип на de Sede, ви подканва незабавно да го пробвате.


                                                                        Merwyn на Себастиан Херкнер за Wittmann. Източник: Herkner


Столът Merwyn на Себастиан Херкнер за Wittmann е част от по-голяма колекция, която ще бъде представена тази година. Merwyn има уникален елемент за подлакътник, който лесно може да се добави към стандартния стол. А формата на масичките от стъкло Delight на Sebastian Herkner за Pulpo са вдъхновени от турския локум.


Mасата Рli на френската дизайнерка Victoria Wilmotte. Източник: www.azuremagazine.com


Френската дизайнерка Victoria Wilmotte е известна с елегантните си проекти и с неочаквани материали. Нейната вече популярна маса Pli, която има за основа нагъната неръждаема стомана, тази година беше представена като красива маса за хранене с плот от зелен мрамор и основа в дълбоки, органични цветове на скъпоценни камъни.


Диван Paipaï дизайн на Lucidi Pevere за © ligne roset. Източник: © ligne roset


А диванът Paipaï дизайн на Paolo Lucidi и Luca Pevere за Ligne Roset ви създава усещането, че седите в цвете. Формата му е вдъхновена от оригами техниката и позволява той да бъде поставен дори и в центъра на стаята, защото ефектът се наблюдава от всички страни.


                Frame TV дизайн на Yves Béhar може да показва ваша снимка, когато не работи. Източник: Samsung


Тази година изложението има и нов формат - "Pure Architects for smart interiors". Форматът "чисти архитекти за интелигентни интериори" е платформа за представяне на новаторски интериорен дизайн с фокус върху банята и интелигентната автоматизация на сградата, насочена главно към архитектите, дизайнерите, проектантите и интериорните архитекти, но естествено привлича и заинтересованите потребители. Един от интересните продукти в него - телевизорът Frame TV дизайн на  Yves Béhar за Samsung е пример за обект, който обединява висок дизайн и технологии. След като сте приключили с гледането на телевизия, можете да превключите към режим Art TV и екстремният LCD екран ще изглежда като произведение на изкуството - избрано от Samsung Art Store или от вашата собствена колекция.



Eтажерката Swing на EVE Collection, която с едно движение се превръща в маса. Източник: EVE Collection


Една от тенденциите, наблюдавани по време на панаира - функционалност, гъвкави мебели, които ни позволяват да живеем удобно, независимо от размера на жилището. Такава е етажерката Swing на EVE Collection, която имаше голям успех - с едно движение тя се превръща в удобна маса за хранене. И при това не е необходимо да разчиствате рафтовете от нещата по тях!


Das Haus - къщата от светлина на Lucie Koldova. Източник: Imm Cologne


Това са само една малка, но съществена част от интересните нови продукти, представени по време на панаира в Кьолн. Повече за тенденциите можете да видите в предишната публикация - Тенденциите в интериора през 2018.


 

Закони Нормативна база Коментари