Малките кътчета за работа у дома

Когато жилището не предлага възможност за кабинет се налага да оползотворим съществуващите малки прострнства. Домашният офис може да бъде поместен в спалнята, дневната, кухнята или дори коридора.
14.10.2013
арх. Ралица Иванова
208
мебели, Ралица Иванова, Домашният офис, работно място
Работна маса за двама
Източник: Интернет

Необходимостта от работно място вкъщи става все по-голяма. За тези, които работят от вкъщи, това е основното работно място, а за други – мястото откъдето плащат сметки, проверяват мейли и пр.

Когато жилището не предлага възможност за кабинет се налага да оползотворим съществуващите малки прострнства. Домашният офис може да бъде поместен в спалнята, дневната, кухнята или дори коридора.
Независимо от неговото разположение трябва да се обърне специално внимание на мебелите за съхранение. Не залагайте на готови решения.
Съобразете се с вашите нужди и организирайте този кът  според тях. Ако имате повече книги допълнете с рафтове пространството над или странично на работното място. Разстоянието между лавиците фиксирайте според литературата, която ще носят.
Ако не обичате безпорядъка заложете повече чекмеджета. Добре е да поставите разделители. Броят и дълбочината им зависят от материалите, които ще съхранявате в тях.
Размерът на бюрото или работния плот трябва да е съобразен с типа работа.Не правете компромис с качествените материали.Това място ще бъде използвано ежедневно.
Наличието на естествена светлина е предимство, но не и задалължително условие когато това не е основното ви работно място. 
Когато работите от вкъщи е добре да се спрете на по-голямо и удобно бюро.  В този случай е удачно да заложите на професионалните мебели, особено ако възнамерявате да провеждате срещи.
При необходимост от две работни места, изберете двойно бюро или вариант с изтеглящи се плотове. Малкият, модерен секретар може да бъде поставен почти на всякъде.
В спалнята добре стоят малки кокетни бюра с дизайн в съзвучие с останалата мебелировка. Тук не се препоръчва изполването на по-обемни корпуси и прекаляването с лавици по стените. Настолната лампа на бюрото е основният източник на осветление в тази зона. Не трябва да разчитате на общото осветление в тази стая освен, ако не я използвате сами.

Нишата под стълбата също може да се превърне в работно пространство, ако архитектурното решение позволява това.
Домашният офис, разположен в кухнята до прозореца или в преходната зона към трапезарията е добър избор защото работното мястото може да се използва от цялото семейство.
Когато бюрото е поставено пред прозорец обърнете внимание на изложението. Слънцето е много неприятно когато лъчите му падат директно върху вас. Разположението на бюрото успоредно на прозореца заема най-малко място и е подходящо при недостиг на пространство. Възможните проблеми на това решение са свързани с ослънчаването и с отоплителното тяло, което е вероятно се намира там.

+6
Автор: арх. Ралица Иванова
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
ECO LEADER PROFESSIONAL- Матова емулсионна боя с отлична покривност, мека на допир повърхност

Идеална за основи от гипскартон, с висока механична устойчивост и плътно матово покритие, което скрива леки неравности на основата. Екологична интериорна боя с високи стандарти и отлично качество.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари