Къщата край езерото.

Тhe Lake House се намира на брега на язовир Цонево, в село Аспарухово (Ченге).
15.01.2013
STARH Stanislavov architects
247
starh, къща, вила, реконструкция, вакнционна къща
Дизайнът на къщата е в синхрон с околното застрояване
Източник: www.starh.bg

Архитектура: STARH Stanislavov architects / арх. Светослав Станиславов
Функционален тип: Ваканционна вила
Местоположение: село Аспарухово
Година на редизайн: 2009
Разгъната застроена площ: 200 кв.м

През 60-те години на миналия век започва строителството на язовир Цонево, дълъг 25км. Като естествена стена на язовира от едната страна се използва Камчийската планина и част от Стара планина. Старото село Ченге попада в центъра на язовира и бива потопено цялото  под вода. Само църквата е преместена камък по камък. Мястото е красиво и магнетично не само заради язовира, сгушен в полите на планината, а и заради близостта му до Чудните скали – природни образувания от камък. 

Къщата е закупена от новия си собственик чисто нова, но с лошо качество на изпълнението на довършителните работи и безличен външен вид. Новият собственик прави пълна промяна  на екстериора  на къщата, като запазва само покрива, който е „Bramac”, парапетите и  металната част на оградата. Реконструкцията трае 5 месеца, поради отдалечеността на обекта от гр. Варна. 

PVC дограмата е подменена с алуминиева система на Еtem Е-45, която съдържа каса, прозорци и капаци. Направена е цялостна топлоизолация на къщата със системата на Baumit, а като завършващ слой е поставена нанопор структурна мазилка. 

Първият етаж,  както и северната фасада са облицовани с клинкер, производство на Agrob Buchtal Германия. Използвана е пълната гама готови елементи от серията и ъглови завършващи плочки. От същия доставчик са и настилката около къщата, стъпалата, первазите и ъгловите плочи.

Къщата е на два етажа, с обща застроена площ от 200 кв.м. На първия етаж е разположена дневната зона – хол, трапезария и кухня. Голямата веранда осигурява допълнителна площ през топлите дни на годината, откъдето може да се насладите на прекрасната гледка. 

На втория етаж са разположени три спални, всяка с прилежаща баня и тераса. От всяко помещение се разкрива красива гледка към язовира,  обгърнат от Балкана. 

Основното изискване при създаването на проекта е максималната дълговечност на къщата. Заложеният период без допълнителна поддръжка  е 10-15 години. Вложени са качествени материали, стилово подбрани  с подчертано присъствие на керамично кафяв цвят.  

Друго изискване при проектирането е къщата да бъде контекстуална, доразвиваща характерния стил за мястото. Архитектурата  на къщата е в пълен синхрон с околното застрояване – цветовете са топли и пастелни, а материалите органични.

Интериорът на къщата - семпъл, уютен и непретенциозен е в унисон с пасторалните картини, които обграждат къщата. Естествените материали и топлите цветове са определящи и при неговия дизайн . 

Къщата се продава. За повече информация тел.: 0888 781 274

 

+8
Автор: STARH Stanislavov architects
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари