Къщата край езерото.

Тhe Lake House се намира на брега на язовир Цонево, в село Аспарухово (Ченге).
15.01.2013
Starh Stanislavov architects
976
къща, реконструкция, вила, starh, вакнционна къща
Дизайнът на къщата е в синхрон с околното застрояване
Източник: www.starh.bg

Архитектура: STARH Stanislavov architects / арх. Светослав Станиславов
Функционален тип: Ваканционна вила
Местоположение: село Аспарухово
Година на редизайн: 2009
Разгъната застроена площ: 200 кв.м


През 60-те години на миналия век започва строителството на язовир Цонево, дълъг 25км. Като естествена стена на язовира от едната страна се използва Камчийската планина и част от Стара планина. Старото село Ченге попада в центъра на язовира и бива потопено цялото  под вода. Само църквата е преместена камък по камък. Мястото е красиво и магнетично не само заради язовира, сгушен в полите на планината, а и заради близостта му до Чудните скали – природни образувания от камък. 


Къщата е закупена от новия си собственик чисто нова, но с лошо качество на изпълнението на довършителните работи и безличен външен вид. Новият собственик прави пълна промяна  на екстериора  на къщата, като запазва само покрива, който е „Bramac”, парапетите и  металната част на оградата. Реконструкцията трае 5 месеца, поради отдалечеността на обекта от гр. Варна. 


PVC дограмата е подменена с алуминиева система на Еtem Е-45, която съдържа каса, прозорци и капаци. Направена е цялостна топлоизолация на къщата със системата на Baumit, а като завършващ слой е поставена нанопор структурна мазилка. 


Първият етаж,  както и северната фасада са облицовани с клинкер, производство на Agrob Buchtal Германия. Използвана е пълната гама готови елементи от серията и ъглови завършващи плочки. От същия доставчик са и настилката около къщата, стъпалата, первазите и ъгловите плочи.


Къщата е на два етажа, с обща застроена площ от 200 кв.м. На първия етаж е разположена дневната зона – хол, трапезария и кухня. Голямата веранда осигурява допълнителна площ през топлите дни на годината, откъдето може да се насладите на прекрасната гледка. 


На втория етаж са разположени три спални, всяка с прилежаща баня и тераса. От всяко помещение се разкрива красива гледка към язовира,  обгърнат от Балкана. 


Основното изискване при създаването на проекта е максималната дълговечност на къщата. Заложеният период без допълнителна поддръжка  е 10-15 години. Вложени са качествени материали, стилово подбрани  с подчертано присъствие на керамично кафяв цвят.  


Друго изискване при проектирането е къщата да бъде контекстуална, доразвиваща характерния стил за мястото. Архитектурата  на къщата е в пълен синхрон с околното застрояване – цветовете са топли и пастелни, а материалите органични.


Интериорът на къщата - семпъл, уютен и непретенциозен е в унисон с пасторалните картини, които обграждат къщата. Естествените материали и топлите цветове са определящи и при неговия дизайн . 


Къщата се продава. За повече информация тел.: 0888 781 274


 

+9
Закони Нормативна база Коментари