The White House

The White House е ситуирана в живописен имот с площ от 15 дка и наличие на река, гора и море в близост до Бургас. Желанието на собствениците, американско семейство, е да изградят модерна, авангардна
14.10.2013
STARH Stanislavov Architects
154
къща, проект, архитектура, starh stanislavov ar, the white house
The White House
Източник: STARH Stanislavov Architects

The White House е ситуирана в живописен имот с площ от 15 дка и наличие на река, гора и море в близост до Бургас.  Желанието на собствениците, американско семейство, е да изградят модерна, авангардна и висококачествена еднофамилна сграда.

Къщата е решена на два надземни и един подземен етаж. На първо ниво са предвидени гараж за два автомобила,дневна, кухня и трапезария. Всички те са организирани около вътрешен атриумен двор. На този етаж са разположени също специално място за прожекции на филми, фитнес, стая за пушене на пури, санитарни и складови помещения. На второ ниво са развити спалнята на собствениците с дрешник, баня  и джакузи, две спални за гости, както и кабинет за собственика. Двата етажа са обединени посредством интериорна стълба и атриум завършващ със стъклен покрив.

Изискване на собствениците е къщата да бъде развита около вътрешен двор, така че максималното остъкляване да остане в ядрото на обема. Обратно, външните фасади са защитени от максимално плътни части, а остъкляването  е линеарно и изчистено.

Семплата и елегантна сграда е решена в два материала, стъкло и фибро-циментови панели, подредени в различна големина и форма. Вариираща фуга  подсилва графиката на фасадите и подчертава усещането за естетика.

Функционален тип: еднофамилна къща
Местоположение:  гр. Бургас, България
Година на дизайн: 2013
Застроена площ: 265 кв.м
Разгъната застроена площ:  685 кв.м

+4
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари