The White House

The White House е ситуирана в живописен имот с площ от 15 дка и наличие на река, гора и море в близост до Бургас. Желанието на собствениците, американско семейство, е да изградят модерна, авангардна и висококачествена еднофамилна сграда.
14.10.2013
Starh Stanislavov architects
1039
къща, проект, архитектура, starh stanislavov ar, the white house
The White House - модерна, авангардна и висококачествена еднофамилна сграда.
Източник: Starh Stanislavov architects

The White House е ситуирана в живописен имот с площ от 15 дка и наличие на река, гора и море в близост до Бургас.  Желанието на собствениците, американско семейство, е да изградят модерна, авангардна и висококачествена еднофамилна сграда.
Къщата е решена на два надземни и един подземен етаж. На първо ниво са предвидени гараж за два автомобила,дневна, кухня и трапезария. Всички те са организирани около вътрешен атриумен двор. На този етаж са разположени също специално място за прожекции на филми, фитнес, стая за пушене на пури, санитарни и складови помещения. На второ ниво са развити спалнята на собствениците с дрешник, баня  и джакузи, две спални за гости, както и кабинет за собственика. Двата етажа са обединени посредством интериорна стълба и атриум завършващ със стъклен покрив.
Изискване на собствениците е къщата да бъде развита около вътрешен двор, така че максималното остъкляване да остане в ядрото на обема. Обратно, външните фасади са защитени от максимално плътни части, а остъкляването  е линеарно и изчистено.
Семплата и елегантна сграда е решена в два материала, стъкло и фибро-циментови панели, подредени в различна големина и форма. Варираща фуга  подсилва графиката на фасадите и подчертава усещането за естетика.
Функционален тип: еднофамилна къща
Местоположение:  гр. Бургас, България
Година на дизайн: 2013
Застроена площ: 265 кв.м
Разгъната застроена площ:  685 кв.м

Закони Нормативна база Коментари