Как да си направим тренировъчен кът в дома

За да влезете във форма не е задължително да ходите на фитнес, дори не е необходимо да си правите собствен фитнес в къщи.
16.02.2014
инж. Полина Петкова
257
интериор, фитнес, домашен фитнес, фитнес оборудване, фитнес аксесоари
Тренировъчни ластици с различни съпротивления.
Източник: https://www.strengthshop.de

За тази цел са ви нужни определен брой аксесоари, които не изискват да им отделите специфично място в дома си. 
Изборът на подходящото оборудване за тренировка в домашни условия, ще доведе до максимизиране на резултатите от избраната от вас програма – независимо от характера на крайната цел – отслабване, натрупване на маса или горене на мазнини. 


Тренировъчни ластици
Ластиците за упражнение са практични както за начинаещи, така и за напреднали. Те се предлагат с различни нива на съпротивление, които обикновено са обозначени чрез различни цветове.  Изборът зависи от възможностите на човек, както и от движенията, за които са му необходими. Гуменото съпротивление спомага за изграждането на мускули, точно както тежестите при ръцете. Тези ластици са, както лесни за складиране, така и удобни ако ви се наложи да пътувате. За начало, можете да си купите ластик със средно съпротивление. Ако желаете да го увеличите, това може да стане като сгънете лентата по дължина, или ако я захващате по-близко до опората. По-лесно е, ако захванете единия край за опорна точка и държите другия край в ръка. Тази точка, задължително трябва да е стабилно място, което застопорява или центъра или единия край на лентата. За висока опорна точка, можете просто да направите възел и да използвате някоя врата. За ниска опорна точка, можете да затиснете лентата под някоя тежка мебел, като канапе например. 


Фитнес топка
Тя може да бъде използвана както самосиндикално, за тренировка на коремните мускули, упражнения за стабилност или разтягане, така и в комбинация с гирички или тежести за ръце. При балансирането върху фитнес топката, се тренират всички мускулни групи. Правилният избор на такова съоръжение, ще подпомогне за развиването на едно тонизирано тяло, с по-добра поза, по-изразени коремни мускули, както и здрав гръбнак с по-малко болки в гърба.


Ето и как да изберете правилния размер: вашата височина/правилен размер -


  • под 150 см/30см,
  • от 150 до 170 см./55см.,
  • от 170 до 190 см./65см.,
  • над 190см/75см. 


Постелка за йога
Тази вещ, е абсолютна необходимост, при организирането на един тренировъчен кът. Постелката за упражнения (тя служи не само за йога) смекчава твърдия под, като заедно с това дава много по-голяма упора в сравнение с обикновен килим или мокет, когато правите упражнения за корем, земна гимнастика или просто се разгрявате. Също така тези гумени, непързалящи се постелки улесняват и същевременно правят по безопасно и комфортно практикуването на йога или пилатес. Постелките се предлагат в много цветове и дизайни, така че можете да изберете този, който най-много ви допада.


Дъмбели
Дъмбелите, или тежестите за ръце, са страхотни за изграждане на мускули или скулптуриране на вашето тяло. Като за начало две гирички от 1.5 кг. и две гирички от 2кг. са достатъчни. Когато вашата  сила и издръжливост нараснат, можете да добавите чифт от 3кг. и повече . 


Уред за отчитане на  пулс
Наблюдението  на нивото на натоварване както и отчитането на изгорените калории, ви помага да следите развитието и резултатите от своята тренировъчна програма. Ако тренирате твърде усилено, може да получите някоя контузия, да се изтощите или дори да се откажете от упражненията. Ако обратно, не тренирате достатъчно усилено, може да се стигне до не ефективност на тренировките, което да доведе до малки или нулеви резултати. Ето защо засичането на пулса по време на тренировка е много полезно. С помощта на апарат за измерване, вие можете да контролирате интензивността на тренировката по всяко време. По този начин ще знаете кои от вашите тренировки са високо интензивни и кои са изграждане на сила и мускули. Ако желаете да горите калории, пулсът ви трябва да бъде между 80 и 85% от максималния за вас. Максималният пулс е равен на 200 минус годините на съответния човек.


Въже за скачане
Въжето за скачане е един много удачен аксесоар, който е полезен за кардио тренировка. 


Записи на тренировки
Има множество тренировки, които пасват за всеки вкус и необходимост. Те се различават по трудност и предназначение. Могат да бъдат закупени от нормални и онлайн магазини, или да бъдат гледани безплатно в YouTube и други уеб сайтове. 


Заключение
Този набор от не много, но практични тренировъчни аксесоари, е един прекрасен вариант за вашия тренировъчен кът в дома, който както не заема много място в къщата, така и не утежнява състоянието на вашия бюджет.

+1
Автор: инж. Полина Петкова
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари