Десет лесни стъпки за обновяване на кухнята

При необходимост от освежаване на кухнята в дома, съществуват няколко бързи и лесни стъпки.
16.02.2014
инж. Полина Петкова
590
интериор, мебели, кухня, кухненски плот, ремонт кухня
Съчетание на тъмен под и кремави мебели.
Източник: http://www.archiexpo.com

При необходимост от освежаване на кухнята в дома, съществуват няколко бързи и лесни стъпки. За постигането на добри резултати не е задължително да се инвестират много средства и време. 


1. Пребоядисване
Първият и основен съвет: Смяната или освежаването на цвета върши чудеса. Ако мебелировката е здрава, пребоядисайте я основно отвътре и отвън. Не мислете, че това е просто цвят. По този начин ще възвърнете блясъка и ще обновите повърхностите на кухненското обзавеждане. Старите дървени шкафове може да се боядисат с бляскава бяла боя, или с кремава с маслена основа.


След смяната на цвета на мебелировката е ред на стените. Те могат да се пребоядисат с латекс със сатенен ефект, който може да бъде с или без блясък. Добър вариант е да се използват цветове, които да контрастират с тези на обзавеждането. Ако целта е да се разчупи интериора, това може да се постигне, чрез боядисването на дръжките и пантите. Тази техника е много полезна при стари и захабени кухненски шкафове. 


2. Нови дръжки
След обновяването на обзавеждането, следващата стъпка е смяната на дръжките. В една малка кухня, може да се вложат средства за по-луксозни дръжки и аксесоари, те биха придали много добър цялостен вид и завършек. 


3. По-малкото е повече!
Погледнете шкафовете и преценете кои врати могат да бъдат отстранени, за да се отворят повече етажерки. Отворените рафтове допринасят за това, кухнята да изглежда по-голяма. На тях може да поставете любимите си чинии, чаши и всичко което има атрактивен и съвременен вид. Боядисайте вътрешността на шкафовете в същият цвят, както отвън, или в контраст. Помислете за по-светли тонове, те биха подсилили блясъка и допълнили интериора.


4. Подмяна
Сменете плътните врати на шкафовете със стъклени. Те могат да бъдат прозрачни или матирани. Във витрината отново може да поставите чиниите, чашите, приборите за специални поводи, всичко което е красиво и естетично. Ако отстраняването на част от вратите на кухненските шкафове, биха осигурили пространство, то стъклените витрини добавят финес и завършеност към външния вид на кухнята. 


5. Осветление.
Трак системите са много добро решение за всяка кухня. Висящото осветление може да допринесе за съвременния и иновативен вид на помещението. Хартиените фенери добавят живот и свежест. И трите вида осветление имат за цел да има достатъчно светлина в различните части на кухнята, където тя е нужна. Същевременно с това спомагат за извършването на съответната дейност, създават пространство или придават височина на стаята. Ако имате много малка кухня, направете правоъгълник с допълнителни малки халогенни лампи.


6. Кухненски плот
Има много голямо разнообразие от материали и цветове за кухненски плотове. Ако той не е голям, може да се избере по-скъп вариант. Това ще допринесе за постигането на луксозен вид на стаята. От друга страна подходящ интериор може да се постигне и със семпла облицовка на плота. Не се притеснявайте да експериментирате, може да постигнете страхотни резултати.


7. Бърза реконструкция
Има много голямо разнообразие на самозалепващи фолиа, които могат да се добавят за бърза реконструкция. Помислете за контрастиращи варианти, като черно и бяло например. Настилки имитиращи дървени подове и фолио с дървени мотиви, могат да бъдат поставени за един следобед. За пода изберете тъмен цвят, например черно. За да съчетаете цветово стените и шкафовете, очертайте ръбовете със същия нюанс.


8. Нов смесител
Смесителят за кухня е важен елемент, в който определено си заслужава да се инвестира. Подмяната на батерията би променила старата мивка така, че тя да изглежда като нова. Заложете на бяла или хромирана. Моделите с подвижен душ изглеждат атрактивно и същевременно са много практични.


9. Илюзия за пространство
Един от най-добрите начини, за добавяне на пространство без постоянни промени е да закачите огледало в бяла рамка на стената в края на кухнята. То ще добави широта и простор. Поставете едно над хладилника, монтирайте едно на шкафовете или дори на пода.


10. Придайте акцент на прозорците
Когато се сменят завесите или щорите, прозорците и стените изглеждат като нови. Съществуват различни модели – от плат, пластмаса или дърво, всеки вид контролира и пречупва светлината по различен начин. Монтирането на малки щори по рамката на прозореца става много бързо и лесно. Ако изберете бял или неутрален цвят може да ги боядисате така, че да пасват на останалата част от помещението.  

+9
Автор: инж. Полина Петкова
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
ECO LEADER PROFESSIONAL- Матова емулсионна боя с отлична покривност, мека на допир повърхност

Идеална за основи от гипскартон, с висока механична устойчивост и плътно матово покритие, което скрива леки неравности на основата. Екологична интериорна боя с високи стандарти и отлично качество.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари