Гледайте церемонията по награждаването от конкурса ARCHINOVA 2021

10 са отличените в Осмото издание на Годишните архитектурни награди под надслов „Архитектурата е предизвикателство“.
15.12.2021
ARCHINOVA
824
архитектурен конкурс, ARCHINOVA 2021, церемония по награждаване, видео
Източник: www.archinova.bg

Церемонията по награждаването в конкурса ARCHINOVA 2021 се състоя в Интер Експо Център в София на 6 октомври при спазване на противоепидемичните мерки. Тази година проектите бяха оценявани в 8 категории, обединяващи всички теми на конкурса през изминалите 7 години, и една нова категория, включваща урбанистични проекти. Деветчленното жури оцени отделно проекти, реализации и концепции, като в последната категория се състезаваха и студентски проекти. Журито номинира 22 проекта от 60 участващи в конкурса. 6 от проектите са отличени с призове. Присъдени са и 4 специални награди.
  

В Осмото издание на конкурса Годишните архитектурни награди ARCHINOVA журито беше с председател арх. Христина Христова и членове арх. Владимир Михов, арх. Георги Бачев, арх. Лорита Панова, арх. проф. д-р Орлин Давчев, арх. Радо Илиев, арх. Румен Първанов, арх. Светослав Станиславов и арх. Тихомир Казаков.

За тези, които искат да усетят атмосферата на церемонията по награждаването и да видят авторите на спечелилите проекти, подготвихме видео от събитието, в което ще чуете коментари на председателя на журито, на партньорите на конкурса, и разбира се – на победителите.


ARCHINOVA е архитектурен  конкурс, който поощрява и популяризира качествената архитектура. Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн Ka6tata.com, The-Building.eu и  Citybuild.bg.

Генерален партньор: Alukönigstahl

Златни спонсори: Wienerberger,  Grohe,  Ideal Standard
Сребърни спонсори: Hörmann,  Semmelrock Stein+Design
Спонсор:ETEM

Партньори:
Съюз на архитектите в България (САБ)
Камара на архитектите в България (КАБ)
Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ)
Архитектурно-строителна седмица (АСС)
Интер Експо Център (ИЕЦ)

Медийни партньори:
Detaili.bg
Dibla
Stroiteli.bg
сп. „Жилища"

Автор: ARCHINOVA
Закони Нормативна база Коментари