VEKA поставя ударение върху цветовете

VЕКА отговаря на пазарните нужди с широка гама от цветни и дървесни декори и нови модерни фолиа.
19.07.2010
VEKA
396
цветове, профили, veka, фасада, фолирани профили
VEKA поставя ударение върху цветовете
Източник: VEKA

Търсенето на цветни прозорци расте постоянно. VЕКА отговаря на пазарните  нужди с широка гама от цветни и дървесни декори и нови модерни фолиа.
Днес делът на цветните профили представлява една четвърт от цялата продукция на VЕКА. При това предпочитанията на различните пазари не са еднакви.  Докато в Германия делът на цветните профили е кръгло 25%, то в други страни надвишава значително 50%.

Причините за успеха на фолираните профили са очевидни. Растящият брой цветове и декори предоставя на архитекти и строители многостранни възможности за индивидуални прозорци и оптимално интегриране в общата фасада.  При това профилите могат да бъдат едностранно и двустранно фолирани. Различен цвят отвън и отвътре също не е проблем. По този начин могат да се поставят акценти както в интериора, така и външни акценти по фасадата. За да се запази общата картина при отворен прозорец, в зависимост от преобладаващия фон на фолиото наред с класическото бяло VЕКА използва за основа кафяви или карамелени профили.

Няма неизпълнени желания при оформянето на повърхността на профилите VEKА. Предлагат се 10 стандартни и 26 нестандартни декора.  През 2008 г. програмата се допълни от 5 нови цвята. Палитрата се простира от класически едноцветни декори до фолиа с имитация до най-малките детайли на дървесен фладер.

Традиционно най-търсените декори при VEKA са дървесните видове златен дъб, орех и махагон. Значителен интерес има към сравнително новите фолиа Siena Rosso и Siena Noce, които по структура силно се доближават до орехова дървесина. От две години програмата е допълнена с фолиото Winchester, което по структура е много близо до естествения дъб. Повърхността на тези декори се доближава на пипане до обработена с лак дървесна повърхност, специалните пигменти във фолиото придават впечатляващо по дълбочина въздействие.

Много модерни са и всички нюанси на сивото. Новите декори антрацитносиво и сребърносиво с гладка матова структура са не само UV устойчиви, но имат много благороден вид. Те наподобяват праховобоядисани алуминиеви профили и са особено подходящи при саниране на алуминиева дограма. 

Ново в цветната програма е фолиото „aluminium brush“ – това фолио бе представено за пръв път на панаира в Нюрнберг 2008 г. и впечатли специализираната аудитория. Благодарение на неповторимата си оптика на боядисан с четка алуминий фолираните РVС профили напълно хармонират с алуминиевите  фасади на стари и нови сгради.На панаира в Нюрнберг 2010 г. VЕКА отново демонстрира за първи път нови 5 модерни цвята.
 
Бърза доставка
Бързата доставка е отличителна черта на VEKA AG, гарантирана за нейните клиенти навсякъде по света.  Това важи и за фолираните профили. За да се отговори на нарастващото търсене, VЕКА системно увеличава  фолиращите си линии. Само в Европа  днес те са 31 на брой.  Профили в 5 дървесни декора (едностранно и двустранно фолирани),  както и  в 5 едноцветни декора  (едностранно фолирани) представляват стандартният асортимент и се поддържат  постоянно на склад. Останалите над 30 цветни фолиа се доставят за максимум три до четири седмици, с което се гарантира висока степен на плановост при производителите на дограма.  Сигурността на доставките  в тази област е над  99%.
Ясни продуктови предимства
VЕКА прави нова крачка напред в производството на цветни профили. Ключовата дума тук е Solar Shield Technology - ново поколение фолиа, които поемат значително по-малко топлина при слънчево облъчване.  Чрез тази технология с помощта на специални инфрачервени рефлекторни пигменти се намалява значително температурното поглъщане, специално при тъмно фолирани профили, и така се намалява опасността от деформирането им при нагряване от слънцето.  VЕКА последователно пренастройва производството на цветни профили по новата технология.
Голям интерес за посетителите на панаира в Нюрнберг през 2010 г. представляваха новите цветни фолиа за PVC профили с повърхност металик, разработени в сътрудничество с водещия производител на повърхностни покрития Renolit. VEKA показа ексклузивно  осем нови декора, които наред с ефектна оптика гарантират и значително намаляване на поеманата топлина  от фолираните профили.

Автор: VEKA
Закони Нормативна база Коментари