Ideal Standard представя ключови постижения в областта на устойчивостта

Водещият производител на продукти за баня Идеал Стандарт Интернешънъл съобщи за публикуването на новия Доклад за устойчивост 2023, в който представя ключови постижения и напредъкът постигнат от компанията за по-добро устойчиво бъдеще.
22.02.2024
Идеал Стандарт - Видима АД
191
ideal standard, Доклад за устойчивост 2023
Източник: www.idealstandard.bg


Задълбоченият доклад „Together for a better future“ („Заедно за по-добро бъдеще“) проследява прогреса на редица обещания заявени в първия доклад за устойчивост, който обхваща дейността на бизнеса през 2022 г.

Сред най-значимите постижения през 2023 г. са: редица проекти за намаляване на използваните енергии, с които се постигна намаляване въглеродния ни отпечатък с 5% или с 5514 т CO2, с 41,5 тона е намалено количеството пластмаса за еднократна употреба в опаковките на продуктите и публикуването на 5 000 Екологични продуктови декларации, за да осигурим по-голяма прозрачност на жизнения цикъл на нашите изделия пред клиентите.

Едно от най-големите ни постижения е в завода за арматура във Витлих, Германия, който достигна нулеви емисии за потребление на електроенергия за 2023 г., т.е. 100% от електроенергията се произвежда от възобновяеми източници, включително соларен кампус в завода, съставен от над 3000 фотоволтаични панела. 

В подкрепа на постигнатото въведохме EcoLogic рамка за развитие, която изисква използването на устойчиви вериги за доставки и трайни материали за създаване на продукти, които подобряват хигиената, водната и енергийната ефективност. В резултат, разработихме продукти като гамата душове Alu+. Те са произведени от 84% рециклиран алуминий, не съдържат вредни материали като никел и са водно ефективни, като същевременно предлагат превъзходно изживяване под душа.

През годината компанията увеличи наемането на жени в Европа с 7.5%, стартира цялостна програма за устойчивост на веригата за доставки, която обхваща 80% от директните разходи на групата, компаниите ни в Обединеното кралство и Чехия са вече със Сертификат за здраве и безопасност по ISO 45001, което означава, че заводите в пет страни получават акредитация.

Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл каза по повод на доклада: „Постигнатото надминава целите, поставени през 2022 г. Особено съм горд, че продължихме да инвестираме в подобрения на производствените процеси и разработването на значими продукти въпреки икономическия спад.“

Ideal Standard завърши 2023 г. със сребърен медал от EcoVadis - най-големият доставчик на рейтинги за устойчивост в света, с което постави компанията в топ 25% от над 85 000 организации, оценени в световен мащаб. EcoVadis оцени екологичните показатели на компанията като „напреднали“.

Фатима Мимуми, директор ESG в Ideal Standard, добави: „Макар да сме горди с постиженията си, ние знаем, че има още много да се направи и вече работим по редица подобрения. Нашите цели остават амбициозни, ние сме уверени, че с поддържането на добро сътрудничество с нашите партньори и доставчици, ние можем да се справим с предизвикателствата и наистина да окажем значимо въздействие.“

Всеобхватното обещание на Ideal Standard “Together for a better future” („Заедно за по-добро бъдеще“) е изградено на три стълба: за по-добър живот, за по-добра планета и за по-добър бизнес. 

Това са основни посоки в ангажимента на компанията за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН в областите чиста вода и канализация, равенство на половете и действия в областта на климата. 
 

Пълният текст на Доклад за устойчивост 2023 тук
 


Ideal Standard International е световен лидер в производството на висококачествени решения за жилищни и търговски сгради и болници. Базираната в Брюксел (Белгия), компания има над 7 073 служители, работещи в 8 производствени предприятия и оперираща в над 100 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Портфолиото на Ideal Standard съчетава експертно разработени, дизайн ориентирани продукти с авангардна технология, които са водещи в индустрията по отношение на естетиката и функционалност. Дизайнът винаги е издигнат на пиедестал в ДНК-то на Ideal Standard International и партньорството с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati е свидетелство за това.

Компанията предлага широка гама от продукти за баня, включително керамика, смесители, душове, вани, мебели и аксесоари, предоставяйки цялостна гама от междукатегорийни решения чрез индивидуалния подход на компанията Singular™. Той е разработен специално, за да рационализира дизайна на банята и да опрости процеса на избор. Singular™ подход прилагаме в специфицирането, проектите и дизайна. Това е прост и гъвкав процес, за който е нужен само един доставчик, само един контакт. Всичко необходимо - от едно място.  При този процес ще имате достъп до неограничени вдъхновяващи решения за баня. Международните марки Ideal Standard включват Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания) и Porcher (Франция).

 
Закони Нормативна база Коментари