GRUNDFOS COMFORT PM

Умният начин за рециркулация на гореща вода.
14.10.2013
Грундфос България
1075
grundfos, битова гореща вода, помпа, autoadapt, grundfos comfort pm
GRUNDFOS Comfort Pm- Умният начин за рециркулация на гореща вода
Източник: Грундфос България ЕООД

Всяка година, едно типично тричленно домакинство, със стандартна еднотръбна ВиК система израсходва до 16,000 литра чиста вода, вследствие изчакването на топла вода. 


Какво е комфортна рециркулационна помпа за гореща вода? Рециркулационната помпа за гореща вода е помпа създадена за рециркулация на битова гореща вода. A за подпомагане на този процес се изисква връщаща тръба.  Помпата COMFORT PM, доставя мигновенно гореща вода като ефективно елиминира скъпото и досадно чакане, което средно продължава до 60 секунди или 0,15 литра разход вода на секунда. Конкретният резултат от използването на помпата COMFORT PM е по-нисък разход на електроенергия и увеличен комфорт, при минимална употребата на вода. 


Grundfos COMFORT PM установява ново ниво на качество в полза на енергийната ефективност и комфорт в дома. Благодарение на двигателя с постоянен магнит, консумацията на енергия е намалена до 5-8 W като междувременно изключителната функция АUТОADAPT гарантира, че помпата работи само, когато е необходимо предотвратявайки разхода на топлина и енергия. Резултатът е максимален комфорт с минимално количество вода, топлинна и електрическа енергия. CoMforT PM е компактна, лесна за монтаж помпа, с режим на тиха работа и е на непрекъснато разположение с режим за постоянна работа (100%). 


Технически данни 


 • Дебит, Qmax: 0,7m./h 
 • Напор, Hmax: 1,2m 
 • Температура на течността: 2°C-95°C 
 • Мощност: 5-8 W 

Характеристики на помпата COMFORT PM


Режими на работа


 • Режим AUtoADAPT - Помпата COMFORТ,се адаптира спрямо навиците на потребителите и автоматично се настройва, за да се гарантира най-доброто удобство и най-големите икономии на енергия на пазара. 
 • Режим на контрол на температурата - Температурата на водата се поддържа в рамките на изчисления диапазон в индивидуалната система, като се гарантира, че помпата работи само когато е необходимо, за да се пести енергия. 
 • 100% режим - Помпата работи продължително при пълна скорост. 

Тиха работа 


 • Лесна работа - настройките се променят лесно, като използвате само върха на пръста си 
 • Ниска топлинна загуба - добавения термоизолационен кожух предотвратява загубата на топлина 
 • Устойчив на корозия месингов корпус-  Месинговия корпус елиминира риска от корозия 
 • Лесен монтаж - компактния дизайн улеснява монтажа в ограничени пространства, точно както ALPHA куплунга позволява лесно свързване без отваряне на клемна кутия. 

Ако се нуждаете от рециркулация на гореща вода, енергийно ефективния COMFORT PM е очевидният избор. 


Повече информация за помпата може да видите в приложените снимки или в www. grundfos.bg 

+2
Закони Нормативна база Коментари