„Сметана, карамел и орех“

Представяме Ви интериорен проект на еднофамилна къща в Пловдив на M!RAcle interior studio, инт.диз. Добромира Андреева.
22.12.2022
инт. диз. Добромира Андреева
6816
интериорен дизайн, проект на еднофамилна къща, проект къщи
Източник: Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

Интериорен дизайн: M!RAcle interior studio, инт. диз. Добромира Андреева
Година проект: 2022
Визуализации:
инт. диз. Добромира Андреева

Обектът, който представяме е ново свободно жилищно застрояване, което е ситуирано в гр. Пловдив, кв. Коматево на улица "Велека" 13. Намира се на тиха и приятна улица, пресечка на главния булевард. Парцелът е в съседство с нискоетажни жилищни сгради. Сградата  е част от жилищен комплекс МИРА1 и представлява еднофамилна жилищна сграда на два етажа без подземно ниво, тип "близнак".

Топъл аромат на току-що изпечена сладка тиква с нотки ванилия, карамел и орех се носи навсякъде. Със заглавие на проекта “СМЕТАНА, КАРАМЕЛ, ОРЕХ”, звучащо като кулинарен шедьовър, тази къща пленява с уют, топлина и луксозен комфорт.


Дневната с кухня и трапезария.     Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

Къщата е предназначена за семейство с три деца - момиче на 17 години и две момчена на 11 години и на 8 години. Това е една семейна  градска къща с гледка към планината. Запомнящ се дизайн с модерна визия, елегантна симетрия и премерени контрасти. Използвани са изяществото на луксозни повърхности, като мрамора, но и величието на природните елементи - дървото в интериора. Заложено е на естествени материали и земни цветове - бежово, кафяво, оранжево и черно. Облите форми на меката мебел и осветителните тела контрастират с правите и изчистени линии на корпусната мебел, създавайки баланс. Комфорт, елегантност и лукс се сливат в красиво съжителство, белязано от пленяващи сетивата светлина и топлина.

Първият етаж е отворен тип. От входа се влиза в малко антре с огледало и етажерка. Мястото под стълбите е обособено като гардероб с място за дрехи и обувки. От антрето се влиза в дневна, кухня и трапезария. Първото, което прави впечатление е красивият орехов паркет. Тъмният под дава дълбочина и контрастира със светлите мебели. Използвана е бежаво-кафявата гама. Има игра на нюанси.


Кухня с трапезария.     Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

Мебелите са проектирани в светъл цвят и са до тавана, с цел да се осигури повече място за съхранение, без да се претрупва пространството. Шкафовете в кухнята са с модерна и изчистена визия, разположени Г-образно. Отварянето на шкафовете е с push механизми.


Кът за релакс в дневната.     Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

В трапезарията има голяма трапезна маса с шест стола, която да побира голямото семейсво. Предвиден е кът за релакс. Две удобни кресла в оранжев цвят и малка масичка до прозореца и пред камината, където можеш да се сгушиш на топло с книга или за приятен разговор с половинката, когато децата заспят. В дневната има голям диван и тв секция за семейните кино вечери. Зад дивана е декоративната стена от MDF, технически камък и огледало - отново един луксозен и даващ простор акцент.


Диванът в дневната.     Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

Осветителните тела, ключовете и контактите в цялото жилище са черни - избрани за да се открояват, а не да се сливат със стените и таваните. На първия етаж има и тоалетна и склад. Тоалетната е решена в бяло, бежово и флорални мотиви с дървесна мебел. Складът е обособен като перално и сервизно помещение. Там са бойлера, омекотителната система, пералнята и сушилнята. Предвиден е и голям гардероб на цялата стена за съхранение.


Перално и сервизно помещение на първия етаж.     Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

На втория етаж са разположени родителската спалня и двете стаи за децата. Родителската спалня е в меки капучинови нюанси. Има голям гардероб и легло, телевизор с шкаф под него, който се използва и като тоалетка, както и голямо огледало.


Родителската спалня.      Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

Стаята на момичето е решена в бледо розово и оранжево -  една изключително приятна комбинация. Стената зад леглото е с фототапет с абстрактни форми. Гърбът на леглото представлява тапицерия, залепена на стената от прозореца чак до гардероба. Гардеробът е с огледални врати, за да осигури простор в малката стая. А и всяка тинейджърка обича големи огледала.


Стаята на момичето.     Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

Стаята на момчетата е разделена визуално на две от голяма библиотека с много място за съхранение. Така се оформят кът за сън и гледане на телевизия, и кът за учене. Едната стена е заета от гардероб, на който е сложен и телевизора. Има легло за всяко момче, както и бюра за учене под прозореца. Фототапет на графити създава настроение и разчупва обстановката. Използвани са сини и бежови цветове.


Стаята на момчетата.      Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

На етажа има две бани с тоалетни. Едната е за родителите- семпла и изчистена.


Родителската баня.     Визуализация: инт. диз. Добромира Андреева

Другата е за децата - решена в прасковени тонове и геометрични мотиви. Двете бани са модерно обурудвани със структури за вграждане и черни смесители от висок клас.

 

Автор: инт. диз. Добромира Андреева
Закони Нормативна база Коментари