Уют и минимализъм в 65 квадрата скосена площ

Представяме Ви интериорен проект на минималистично и функционално жилище за двама млади спортисти с обща площ от 65 м².
03.12.2020
Studio Face
4510
интериорен проект, интериор на апартамент, Studio Face
Източник: Studio FACE

Задачата ни беше да обособим уютно и функционално пространство, като комбинирахме светли, тъмни тонове и избелен дъб.

Влизайки в дневната през маломерна трапезария, достигаме до кухнята.
Тя представлява комбинация от колонни шкафове и работна част, като сме използвали материали от дърво и цветове в бяло-сивата гама.Барът е с височината на кухнята, с цел повече работно пространство. Чрез колонния шкаф с телевизор, успешно усвоихме и превърнахме в естествено продължение на кухнята, нефункционално и неизползваемо пространство от стената до колона в средата на помещението, като там вградихме и хладилника.Зад дивана интегрирахме библиотека, като една от целите ѝ е да отдели дивана от ниската част на тавана. Червеният цвят се открива като акцент във всяка мека мебел - столовете при бара и в трапезарията, стола в спалнята и коридора, както и няколко възглавници на дивана.В коридора усвоихме максимално всяка ниша, която ни позволи. Така там получихме достатъчно място за съхранение, което е така ценно в малката квадратура. Чрез тапетната врата и огледало на целия гардероб, постигаме цялостност и завършеност на пространството.Спалнята е в тъмна гама с удобно тапицирано легло, като сме опитали отново да усвоим възможно най-много от пространството. Гардеробът е с гланцов финиш, който спомага за визуално разширение на помещението. Обособено е и удобно място за работа - така необходимо в днешно време, като капандурите над него позволяват и използването на дневна светлина.

 

Банята беше предизвикателство, поради скосения таван и маломерна квадратура.  Решена е в тъмни цветове, а плочките имитация на дърво в душ кабината, създават необходимия контраст. Успяхме да усвоим и нишата, в която вградихме пералня и рафтове.

 

За студиото:
Studio FACE специализира в сферата на вътрешното оформление на пространствата. Стремежите ни са свързани със създаването на хармонична среда на живот за нашите клиенти. Нашата система на работа включва внимателно изследване на пространството, детайлите, клиента и неговите желания.


3D визуализации: Studio FACE
 

Автор: Studio Face
Закони Нормативна база Коментари