Топлинен комфорт с РЕХАУ

РЕХАУ разработва система за отопление и охлаждане, която едновременно с това дава възможност за абсорбиране на шума.
14.09.2014
РЕХАУ
113
рехау, rehau, отопление, охлаждане, Акустични тавани
Таванна системата за охлаждане по способа на сухото строителство
Източник: РЕХАУ

Модерните офис-сгради  се отличават с остъклени фасади, гладки стенни повърности и концепции за големи, отворени помещения. Тези съвременни архитектурни тенденции носят и някои недостатъци. Многообразието на външните и вътрешните топлинни източници причинява високи температурни разлики и високо ниво на шум. Климатичните инсталации, които предизвикват както въздушно течение, така и допълнителен шум, се превръщат в дразнещ фактор.

Взимайки предвид всички тези многообразни проблеми, РЕХАУ разработва система за отопление и охлаждане, която едновременно с това дава възможност за абсорбиране на шума.

Таванната системата за охлаждане по способа на сухото строителство може да бъде изпълнена от перфорани елементи с акустичен ефект или от неперфорирани елементи, които изпълняват функционалната задача за темпериране на помещението на принципа на излъчването.

Акустичните тавани намират приложение най-вече в офисни и административни сгради, като понякога могат да бъдат инсталирани и в частни домове. Вследствие на високата степен на енергийно ефективно „безшумно” отопление и охлаждане, чрез протичане на вода в специално разработените тръбни системи на РЕХАУ, не възникват нито въздушни течения, нито допълнителни шумове. Отсъства завихрянето на прах, така характерно за климатичните инсталации.

Ефективното използване на тавана дава свобода на архитектите за индивидуално планиране на пространството, а таванът от своя страна поема специална роля в общия план на помещението, благодарение на перфектната си оптика. Паралелният ефект от подобрената акустика се постига чрез поглъщане на шума. С тази цел РЕХАУ е разработил  специална технология за таванните елементи. Две перфорирани и залепени една към друга гипсофазерни плочи, с фабрично залепена изолация от горната страна, правят възможно и сигурно поглъщането на шума. В плочите предварително  са положени специално разработените тръби за лъчисто водно отопление и охлаждане - RAUTHERM S 10,1 x 1,1. Акустичните качества на системата за таванно охлаждане са доказани чрез изпитвание на реномирани сертифициращи организации.  

Системата на топлинно охлаждане на РЕХАУ се допълва от системата за стенно отопление и охлаждане, което способства термичното активиране на стенните повърхности. Изоплзването на тези площи с цел отопление и охлаждане позволява многообразни системни решения.

 

+2
Автор: РЕХАУ
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
GEL AD AQUA безцветнен лак в 12 готови нюанса

Лак гел за импрегниране на дърво на водна основа. Тиксотропна смес от акрилни емулсии и восъци. Създава водоустойчива повърхност, като в същото време позволява на дървото да диша. Придава кадифено покритие. Готов за употреба гел, не пръска при полагане. Предпазва дървото от дървесен червей, гъбички и плесен. Съдържа абсорбенти за ултравиолетови лъчи и влажност.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари