СТРОЙКО 2000 – пролет 2012 г. за 38 път.

От 21 до 27 март в София за тридесет и осми път в Националния дворец на културата ще се проведе най-голямото в България специализирано изложение за архитектура, строителство и обзавеждане СТРОЙКО 2000
20.03.2012
Стройко 2000
179
изложение, Стройко 2000, строителни материали
СТРОЙКО 2000 – пролет 2012 г. за 38 път
Източник: www.ka6tata.com

Девизът на изложението СТРОЙКО 2000 е  „ЗА ЕДНА ПО-ХУБАВА БЪЛГАРИЯ”. Той обединява  усилията на организатори и изложители да превърнат страната ни в предпочитано място за живеене.
СТРОЙКО се провежда вече 20 години от 1993 годинa, всяка пролет и есен - март и октомври, от сряда до вторник. На изложението под покрива на Националния дворец на културата се събират фирми от строителния бранш -  строители, производители и търговци. Развитието на изложението в годините е огледало на успешната интеграция на българските производители в потока на европейските и световните постижения в технологиите и дизайна.
СТРОЙКО 2000 е средище за търговски и професионални контакти. Тук може да се усети колко са напреднали строителните технологии и колко бързо се развива българската индустрия. Всичко, което излиза на пазара в Европа и света се предлага  веднага и на СТРОЙКО - нови технологии, нови възможности за смела архитектура и изискан интериор, последно поколение инсталации и оборудване, мебели, тапети, текстил, бои, фаянс, всякакво обзавеждане.  Не е възможно да се изброят  групите стоки, които се предлагат. Това е една внушителна експозиция, много атрактивна за специалистите и за публиката.
 На СТРОЙКО има всичко, само изборът е труден. Огромният интерес е отражение на бързото изграждане и обновяване на жилищните и обществени сгради и на публичните пространства. На стремежа да се заживее  по-добре, в комфорт.  Независимо от  кризите техническата революция, пазарът и свободната търговия правят това все по-достъпно. На СТРОЙКО могат да се намерят качествени решения за всеки бюджет.
 Участието в СТРОЙКО е добра инвестиция. Тук има възможности за реклама, запознаване с конкуренцията, увеличаване на продажбите и преки продажби, сключват се сделки, намират се съдружници.  Много фирми са при нас години наред. Чуждестранни фирми се кооперират с наши или са базирани в България. Глобализацията е в ход – малко стоки се правят само в една страна или само от местни суровини.
На СТРОЙКО се появиха за първи път пионерите на енергоспестяващите технологии. Залагането на високоефективните дограми в новите строежи и смяната на старите започна отдавна. Така е и с различните топлоизолации и модерните отоплителни и климатични инсталации.  Но вече имаме, и стават все повече, техническите възможности за „нискоенергийната революция”, а внедряването им започва и да се субсидира. Това обаче не е достатъчно. Хората трябва да я приемат,  да се убедят, че ще спечелят от нея. Тук те намират аргументите за това. На СТРОЙКО от години едновременно с търговията тече и този изключително важен за бъдещето ни процес.
На тридесет и осмото изложение СТРОЙКО 2000 посетителите не само могат да се запознаят с най-новите технологии свързани с енергийната ефективност, но имат възможността да се информират за държавните субсидии за комплексното им прилагане в старите жилища.
На информационния щанд на Министерството на регионалното развитие и благоустройство на СТРОЙКО 2000 ще бъде представен проектът за „Енергийно обновяване на българските домове”. Целта на проекта е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради и изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради. Проектът обхваща 36 градски центрове. Проектът е с продължителност 36 месеца. Стойността на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв. Допустими дейности за финансиране в проекта са: топлоизолация, подмяна на дограма, локални инсталации и/или връзки към системите за топлоснабдяване, газоснабдяване и др.
Основното изискване към всяка сграда: да е конструктивно укрепена. На всяка представена за финансиране сграда ще се извършва техническо обследване и обследване на енергийна ефективност. Техническото обследване и обследването за енергийна ефективност ще се покриват изцяло от проекта.
За всяка одобрена за финансиране жилищна сграда собствениците ще получат като безвъзмездна финансова помощ максимум до 50% от стойността на бюджета за обновяване на жилищната сграда, останалите 50% собствениците следва да осигурят със собствени или заемни средства. Разходите, които се разпределят между държавата и собственицте са следните: разходи за строително-монтажни работи; разходи свързани със заснемания, технически и работни проекти и с оценка на съответствието на проектите; разходи за авторски и строителен надзор; разходи, свързани с въвеждането на обекта в експлоатация; разходи, свързани с набавянето на необходими разрешителни документи, изискващи се от националното законодателство, включително и свързаните с тях такси, дължими на съответните компетентни органи.
В рамките на проекта ще бъде проведена мащабна информационна кампания за запознаване на широката общественост с възможностите за финансиране на обновяването на многофамилни жилищни сгради, критериите и правилата за оценка на жилищните сгради, необходимите мерки, които следва да се предприемат от собствениците.

Автор: Стройко 2000
КлиВенТо

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Мебеле ЕООД

Професионално почистване на мека мебел в София и страната

https://mebele.bg
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
PIATRAONLINE

Първият и единствен онлайн-магазин за ЕСТЕСТВЕН КАМЪК в България. Истински генератор на вдъхновение.

http://piatraonline.bg/
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари