Открита и изложбата „ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ“ в Експо Баня София

Експо Баня София- изложбена зала Roca е домакин от 15 ноември 2017 г. до 15 януари 2018 г. на нетрадиционна изложба, озаглавена от екипа на АДА – Агенция Дизайн и Архитектура АД, „ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ“
16.11.2017
АДА – Агенция Дизайн и Архитектура АД,
400
архитектура, експо баня, рока българия, Изложба, АДА АД
Арх. Иво Пантелеев открива изложбата "Четирите причини"
Източник: АДА – Агенция Дизайн и Архитектура АД

Експо Баня София-  изложбена зала Roca е домакин от 15 ноември 2017 г. до 15 януари 2018 г. на нетрадиционна изложба, озаглавена от творческия екип на АДА – Агенция Дизайн и Архитектура АД, „ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ“.


За поредната си изложба, архитектите споделят:


Съвсем наскоро в София един известен архитект заяви:  “Архитектурата е причина да се живее”.  Пожелаваме на всеки архитект да споделя това верую. Заглавието на спонсорираната от Рока България изложба на АДА АД визира едно по-земно измерение – ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ, които правят упражняването на архитектурната професия от нас желано и възможно: “Забавление, Престиж, Благосъстояние и Приятелство“.


• Да, творческият метод на Архитектурата е много сходен с играта, а играта е Забавление.


• Да, Архитектурата винаги е била и продължава да бъде източник на признание и Престиж.


• Да, Архитектурната Професия позволява, макар и все по-трудно, осигуряване на нужното за всеки индивид ниво на Благосъстояние.


• Да, успешното упражняване на Архитектурната Професия води до трайните Приятелства с клиенти, партньори, сътрудници и потребители, достатъчно основание, за да бъде “причина да се живее”.


АДА АД се гордее със своя мотивиран творчески екип, в който равнопоставено са съчетани опитът и практическите познания с младежката енергия и владеене на съвременни методи на проектиране. Независимо от големината и сложността на конкретната проектна задача, подходът на AДA АД е академично последователен и обхваща пълния архитектурен инструментариум: от работни макети до фото-реалистични предварителни изгледи и анимации.


Рока България АД цени приятелството и партньорството на АДА АД и с радост представя изложбата ЧЕТИРИТЕ ПРИЧИНИ в изложбената зала Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16. Входът е  свободен.


………………………………


За АДА – Агенция Дизайн и Архитектура АД:


Създадена в началото на 2014 година от арх. Иво Пантелеев, арх. Кристиана Николова и арх. Радомира Методиева, АДА – Агенция Дизайн и Архитектура АД е продължител на творческата линия, пазарни позиции и повече от двадесетгодишни традиции на Архитектурно-дизайнерска агенция – A.Д.A. ООД. Генетичната връзка е заявена в сходството на логото и на абревиатурата. Основна част от стратегията за развитие на АДА АД продължава да бъде изграждането на потенциал за услуги към международни клиенти, както и за партниране на чуждестранни архитектурни компании по проекти в България.


АДА АД предлага широк диапазон от услуги в сферата на градоустройство, архитектура, интериор и дизайн. Основополагащо разбиране на компанията е, че всеки проект е значим и уникален, и е възможно да бъде успешен единствено като резултат на съвместна работа и тясно сътрудничество с възложителя.  Клиенти на АДА АД са Столична Община, Правителството на САЩ, Проджер – Италия, NCH – САЩ, Американски Колеж в София, West 4th Architecture – САЩ, СИА-Пресс Русия, корпорации и частни лица.


Съществена част от дейността на АДА АД е регулярното участие в местни и международни конкурси. Компанията се стреми да участва във всички архитектурни конкурси с обществена значимост на територията на София, както и в по-значимите такива на територията на страната. АДА АД счита, че конкурсните ѝ участия спомагат не само за поддържането на високото ѝ собствено творческо ниво, но са преди всичко принос за развитието на професията и на културата за архитектура у нас. Компанията е удостоена с голям брой архитектурни награди и отличия.


……………………


За Roca


Roca е компания за дизайн, производство и търговия на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Създадена е през 1917 г., когато семейство Roca започва строеж на първата фабрика в Гава (Барселона). На стотната си годишнина, компанията има над 22,600 служители, 78 производствени предприятия и оперира в над 170 държави на пет континента.


www.bg.roca.com


…………………………..


За Експо Баня София:


Българската изложбената зала на Roca е част от световната верига изложбени центрове Roca, вдъхновени от една и съща идея – за приемственост и развитие, за традиция и иновация. През последните години Експо Баня София се утвърди като едно от предпочитаните алтернативни културни пространства в столицата. Това е некомерсиално пространство, в което е организирана постоянна експозиция от изделия за банята, създадени от именити световни дизайнери и студиа, с които работи компанията Roca.


От своето откриване през 2007 г. изложбената зала на бул. Мария Луиза 16, се превърна в място за интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство. Залата е домакин на редица културни събития, изложби графика и живопис, фотоизложби, семинари, форуми за архитектура и дизайн, концерти, театрални представления, както и сцена за новаторски проекти.


Информация за събитията в изложбената зала Roca е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София – http://www.facebook.com/ExpoBathSofia

Автор: АДА – Агенция Дизайн и Архитектура АД,
Закони Нормативна база Коментари