Наградите EMAS 2018 на Европейската Комисия

Проектът на инж. Орлин Илиев за жилищна сграда взе наградата в раздел "Най-ефективна практика за спестяване на енергия" във второто издание на наградите за устойчиво развитие на Европейската комисия.
29.05.2018
Още за Къщата
305
енергийна ефективнос, пасивна сграда, emas, инж. Орлин Илиев
Наградата на инж Илиев връчи Ирене Сука
Източник: EMAS

На 28 май в Брюксел проектът на инж. Орлин Илиев за жилищна сграда взе наградата в раздел "Най-ефективна практика за спестяване на енергия" във второто издание на наградите за устойчиво развитие на Европейската комисия.


Наградата връчи Генералния Директор на Дирекция Човешки ресурси на Европейската комисия и председател на Управителен комитет на EMAS (схемата на Европейската комисия за управление и одит на околната среда) Ирене Сука.
Чрез EMAS Европейската Комисия желае да даде пример с намаляване на преките въздействия на собствените си дейности върху околната среда.


Инж. Орлин Илиев работи от 7 години в Европейската Комисия като проектов ръководител и инвеститорски контрол на строителни работи. Той е съосновател на Българска Асоциация за Изолации в Строителството БАИС , както и на Информационна Група Пасивни Сгради България. Преди да започне работа в ЕК, инж. Илиев беше проектов ръководител в Линднер България ООД и директор на ЕСХА България ООД.


Сградата е изградена в Съвместния Изследователски Център на Европейската Комисия в град Испра, Италия на мястото на съществуваща от 1975 година постройка. Състои се от четири апартамента и постига впечатляващи икономии от над 65000 kWh годишно в сравнение с 2010г., намаляване на емисиите на парникови газове от над 12 тона въглероден диоксид годишно и повишаване на комфорта и здравето за живеещите чрез прилагане на принципите на Пасивната сграда.


Старата постройка с консумация на енергия от приблизително 280-300 kWh/кв.м. годишно е разрушена и концепцията за Пасивната сграда е използвана за изграждане на нови жилища с десет пъти по-ниска консумация на енергия в диапазона 18-25 kWh/кв.м. годишно.


 

Автор: Още за Къщата
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
ECO LEADER PROFESSIONAL- Матова емулсионна боя с отлична покривност, мека на допир повърхност

Идеална за основи от гипскартон, с висока механична устойчивост и плътно матово покритие, което скрива леки неравности на основата. Екологична интериорна боя с високи стандарти и отлично качество.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари