Модни тенденции във фасадата от Баумит

Фасадите са лицата на нашите домове. Формите, структурите, материалите и цветовете оформят техния неповторим характер. Баумит КреативТоп и Програма Дизайн са новото предизвикателство пред твореца.
15.08.2015
Баумит България ЕООД
974
baumit, фасади, мазилки, къща
Модни тенденции във фасадата от Баумит
Източник: Баумит България ЕООД

Фасадите са лицата на нашите домове. Формите, структурите, материалите и цветовете оформят техния неповторим характер. Баумит КреативТоп и Програма Дизайн са новото предизвикателство пред твореца.

Нашите стени са нашите супер-герои
Забелязвате ли, че през последните години отново на преден план излиза търсенето на на "супер-герои" във всички области от нашия живот. Появяват се римейки на киноленти, вдъхновени от силните, в компютърните игри непрекъснато се търси противопоставянето на силните "добри" и "лоши". В търсене сме на примери за подражание - силни и красиви и да постигат всичко с изумителна лекота и интелигентност, благодарение на високи технологии. Точно такъв е и стремежът на творците, които се занимават с фасадните решения, колкото и на пръв поглед сравнението да Ви изглежда абсурдно. Нашите стени трябва да предлагат достатъчна закрила и защита на нашия живот. Стените трябва да бъдат здрави и красиви и същевременно да излъчват интелигентност и финес. Успоредно с това тенденцията е новите продукти да улесняват строителния процес, за да може да се спестяват не само излишни разходи за материали, но и строително време. Или, мода в строителството - разбира се, но и разумната цена и устойчивостта при експлоатацията са също от огромно значение.

Търсим индивидуалност
"Наказани сме", както казват някои, "да живеем в динамично време". С напредването на компютърните технологии и интернет, пред много от новите, а защо не и стари сгради, стои предизвикателството да подслонят под един покрив дома и офиса, което ще рече уюта и функционалността. Още по-важно е за всеки от нас да запази своята индивидуалност. На помощ при търсещите оригиналност идват новите, излъчващи стил фасадни решения на Баумит. Иновативните ни разработки са истинско предизвикателство за съвременните архитекти и дизайнери – те предлагат възможности за моделиране на фасадните структури и за оригинални цветни оформления. Продуктите са съчетани с високотехнологични решения, спестяващи материали и труд при фасадното изолиране. За крайния клиент, освен индивидуалното звучене, остава и гарантираната изключителна дълготрайност и чистота на готовата фасада.

Моделираме неповторимост
Да моделираме, означава да сътворим сами релефа на нашата мазилка, да постигнем структура и да преценим как желаните от нас цветове биха съответствали точно на тази структура. Това голямо предизвикателство пред истинския творец е възможно благодарение на мазилката Баумит КреативТоп. За да постигнете неповторимост е нужно съчетание от въображението на дизайнера и сръчността на истинския строителен майстор. Искате визия груб или фин бетон или ефект дърво - получавате ги с определена техника от тази моделираща се мазилка. А с новите три разновидности на КреативТоп – Варио, Перла и Силк вие можете да постигнете както гладка така и супер гладка фасада. Основно предимство е, че получавате мазилков слой, който е сигурна защита - Вашият "супер-герой"  върху вече залепената топлоизолация.

Баумит Програма Дизайн 
Обобщено с три думи - ефекти по фасадата. Програма Дизайн на Баумит задава модните тенденции по фасадата и представлява допълнение към 888-те цвята, които са в цветовия каталог на Баумит Life. Тя включва ексклузивните бои Лазур, Металик и Блясък. Новите Лазури на Баумит са в 8 матови транспарентни тоналности. Нанасяйки ги върху основните цветове бихте получили много интересни нюанси. 

За разлика от приглушените полупрозрачни Лазури, новите бои Металик са в 8 още по-блестящи плътни цвята – титан, платина, сапфир, смарагд, злато, рубин, бронз и азурит. Баумит Металик е изключително устойчиво крайно покритие, което се полага с шприц-техника или валяк от обучени специялисти. Ефектът, който получавате е метална повърхност на мазилката върху положена вече топлоизолация. Като допълнение идват и транспарентните покрития с блестящи частици – Баумит Блясък, позволяващи разноцветна игра на слънчевите лъчи в злато, сребро или с преливащи се цветове на дъгата.

С иновациите на Баумит спестявате
Новото не винаги означава скъпо. Баумит СтарКонтакт бял представлява лепилна и шпакловъчна смес за топлоизолация с много добро сцепление към последващото крайно покритие - мазилка. Нейната уникална рецептура позволява да не се използва грунд преди полагане на крайното покритие. Баумит СтарКонтакт бял спестява един ден за полагане на грунд и един ден престой на строителната бригада, а на инвеститора – разходи за грунд и за труда по полагането му. 

Автор: Баумит България ЕООД

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари