Модерно горско убежище

Представяме Ви едноетажно, нискоенергийно бунгало НОМАД, реализирано по проект на студио Генчо Радев Дизайнер.
14.11.2023
Вяра Петкова
2615
интериорен дизайн, бунгало, бунгало Номад, Генчо Радев

Обект: Бунгало НОМАД
Интериорен дизайн: Генчо Радев дизайнер
Снимки: Генчо Радев
Видео заснемане: Иван Даскалов моб. 0886546383


Модулното строителство винаги e представлявало интерес за обществото, поради своето  социално значение. Най-ярките примери за него можем да намерим в модерната архитектура след появата на железобетона и невероятната свобода на проектиране, за която той умело допринася. Днес, разбира се, съществуват иновативни материали и системи, които да бъдат използвани за модулно строителство, но принципът си остава един и същ - да се извлече максимална полза от пространството, така че то да бъде възможно най-универсално и ергономично.

 
Източник: www.grdesigner.com

Nomad е проект от 2017 год. на дизайнера Генчо Радев, известен със своята любов към природата и естествените материали, както и с невероятният си продуктов дизайн, не изневеряващ на неподправения му стил.

Проектът, представлява бунгало със силно скосен покрив, за направата на което са използвани главно естествени материали като дърво, камък и метал, и което може да бъде позиционирано почти навсякъде, благодарение на компактните си размери и разнородните функции, които изпълнява.


Източник: www.grdesigner.com

Бунгалото може да бъде изпълнено в два варианта – L, със застроена площ от 74кв.м и XL със застроена площ от 83кв.м., като в по-големият си вариант, сградата помещава още една спалня. Фасадата, която в по-голямата си част играе ролята и на покрив, представляват термопанели, покрити с метална ламаринена конструкция, която дава емблематичната форма на бунгалото. За лицевата част са предвидени различни видове обшивки като естествен смърч, специално обработен, с UV защита, както и три варианта на камък Гнайс. Предвидена е енергоспестяваща алуминиева дограма, която едновременно да позволява на къщата да диша и да запазва температурата в нея. Стените и пода представляват многопластова конструкция - отново съвкупност от естествени и енергоспестяващи материали, която да запази комфорта в интериора, независимо от атмосферните условия навън.

 
Източник: www.grdesigner.com

Една от най-емблематичните зони на тази иновативна сграда е терасата, намираща се под шапката на покривната част, която обуславя външно пространство, достатъчно защитено от външната среда и едновременно част от нея, което може да бъде използвано пълноценно и през четирите сезона. Сутрешно кафе, вечеря с приятели и истински релакс и единение - може да изживеете всичко това на тази приказна веранда, която освен впечатляващия си вид е изключително удобна за обслужване, благодарение на непосредствената си близост до дневната на къщата. 

Пренасяйки се плавно в интериора, се натъкваме на едно пространство, което визуално по нищо не отстъпва на този алпийски стил, примесен с еклектични акценти, така че стаите да се превърнат в едни уютни и интересни пространства, които освен с добрата си визия, се ползват и с добро разпределение.

  
Източник: www.grdesigner.com

За кухнята, снабдена с всичко необходимо за едно домакинство, е отредено пространството непосредствено до главния вход, което в по-голямата си част не е скосено, а това позволява тя да се ползва с максимално голямо пространство за съхранение. Следва просторна трапезна маса с два стола и меко сядане, а острите ъгли до стените умело са запълнени със специално създадени за проекта етажерки, които да изпълняват различни функции в зависимост от позиционирането им.


 
Източник: www.grdesigner.com

В XL варианта на проекта, след дневното пространство се помещава просторна спалня, правейки първият етаж напълно автономен за живеене. Нищо обаче не може да замени спалнята, намираща се на втория етаж и гледката, разкриваща се от нея. И тъй като бунгало НОМАД е предназначено за най-разнообразни локации, можем само да си представим всички прекрасни изгреви и залези, които ще се наблюдават от там.

   
Източник: www.grdesigner.com

Всеки един детайл в този проект е грижливо подбран, така че да не липсва нищо, за което да не е помислено предварително. И във все по-големия стремеж да се приближим до природата, най-вече на нас - хората от големия град, Номад може да бъде един добър пристан, изпълнен с чудесата, които само неговите бъдещи обитатели могат да създадат.

 
Източник: www.grdesigner.com

Доставчици и подизпълнители:

Дървен материал: ЙАФ България
За изграждането на своите типови проекти, дизайнерът Генчо Радев залага на елитна дървесина на ЙАФ: сертифицирани, технически сушени, носещи греди за конструкцията, иглолистни профили от северен смърч за обшивките, лампериите, дюшемето и стълбите. За настилка на терасата е предпочетен декинг от вакуумно импрегниран бор, известен със своето ненадминато съотношение между цена и дълготрайност. За повече информация относно продукти и услуги на компанията посетете: www.jaf-bulgaria.com

Винилови плочи (баня): НОЛИНА
Банята в бунгало НОМАД е изпълнена с водоустойчиви стенни панели Dumawall, модел Dumawall  Chicago които могат да се инсталират дори под душа. Панелите Dumawall са 100% издръжливи на вода, тъй като притежават уникална комбинация от устойчив композитен панел, висококачествено покритие и монтаж на език и жлеб. Те са изключително лесни за монтаж и поддръжка. Фирма НОЛИНА предоставя на клиентите си иновативни и практични решения за довършителни работи в строителството, както и висококачествени продукти и услуги, отговарящи на нуждите на съвременния живот.

Корпусна мебел: Алфа Дизайн
Ние проектираме и произвеждаме мебели от ЛПДЧ и МДФ, подходящи за всяко пространство. Приоритет на Алфа Дизайн е функционалното и удобно обзавеждане, съчетано с качествени материали. Предлагаме комплексни услуги - от проектиране до доставка и монтаж на мебели по индивидуални размери, като гарантираме качество и професионална изработка .


Източник: www.grdesigner.com

Осветителни тела: Лайт Проджект ЕООД
Лайт Проджект ЕООД успешно достави осветителни тела за нискоенергийно бунгало НОМАД, подчертавайки способността ни да обслужваме разнообразни обекти. Като водещи търговци на осветителни решения в България, ние предлагаме висококачествени продукти, подходящи за всеки интериор и екстериор. Съвместната работа с дизайнери е част от нашата стратегия, за да реализираме визията на всеки клиент.

Мека мебел: Валинор
Приносът на Валинор към бунгало Номад е проектирането и изработката на диван Алпин, вдъхновен от природата и хармоничната комбинация от топли цветове и естествено дърво. Изключително удобен, минималистичен и стилен диван, който е и разтегателен. Подлакътниците с цвят на мед внасят топлота, уют и изисканост.

Повече информация за бунгало НОМАД може да получите от видеото:

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари