Как да изберем подходяща маса спрямо стаята?

Вижте необходимите изисквания, с които да се съобразите, за да изберете подходяща маса за стаята.
20.11.2023
IKEA
828
маса, трапезна маса, големина на масата, избор на маса
Източник: www.ikea.bg

Изборът на маса е ключов аспект от обзавеждането на която и да е стая. За създаването на приветливо и функционално пространство е необходимо да се намери баланс между функционалността, размера и дизайна ѝ.

Размери спрямо помещението

Определянето на размерите спрямо пространството е важна стъпка при избора на подходяща маса. Какво трябва да вземете предвид?
●    измерване – за да сте сигурни, че масата ще се впише идеално, е необходимо да измерите стаята внимателно. Това включва както мястото, където ще бъде поставена, но и още какво свободно пространство е необходимо около нея за столовете и удобното движение, особено ако е предназначена за хранене в трапезарията;

●   големина – тя трябва да е съобразена с тази на стаята, за да не я претоварва. Например, за по-малки стаи са подходящи по-малки или разтегателни маси, които може да се адаптират според съответните нужди. Разтегателните са изключително удобни, тъй като позволяват приспособяване на броя на местата според ситуацията, което е особено удачно, ако редовно приемате гости;

●  размери – важно е да премерите още широчината и височината, за да получите търсеното удобство и визия в наличното пространство. За да се гарантира, че ще си паснат и ще са удобни за седене и хранене, най-добре е да се спрете на готов комплект от маса и столове.

Правилната маса ще допринасе за естетиката, удобството и функционалността, като едновременно с това ще предостави достатъчно място за движение в стаята.

Комплект маса и столове
Източник: www.ikea.bg

Избор на материали и цветове

При избора на материали, е препоръчително да потърсите варианти, които са не само естетически привлекателни, но също така са качествени и лесни за поддръжка. Например, изработените от дърво са издръжливи и създават усещане за топлина в интериора на стаята, докато металните и стъклените модели внасят модерен и изчистен вид, споделят експертите от ИКЕА.

Цветът на масата трябва да се съчетава по хармоничен начин с останалата част от интериора на стаята, включително стените, пода, и другите мебели. Имайте предвид, че светлите цветове може да направят пространството да изглежда по-голямо и по-светло, докато тъмните добавят усещане за елегантност и интимност.

Потърсете вдъхновение, разглеждайки разнообразните каталози на онлайн магазините, като може да почерпите интересни идеи от този в Ikea.bg. Преобразете вашата стая и създайте уютна и приятна обстановка за вас и вашето семейство, с покупката на подходяща маса.
 

Автор: IKEA
Закони Нормативна база Коментари