Каен срок за участие във фестивала We Art Water

31 март 2014 г. е последната възможност за участие в конкурса за кратки филмови форми, организиран от международна фондация We Are Water.
05.02.2014
Рока България
229
фестивал, we art water film fe, roca, конкурс
We Art Water Film Festival e уникален конкурс за късометражно кино.
Източник: Roca Bulgaria
 • Фестивалът е отворен за участие за всички желаещи,  достатъчно е да се регистрират на сайта на конкурса и да изпратят свой авторски видео материал, съобразен с условията на конкурса.
 • Филмите на двама от наградените в първото издание на We Art Water Film Festival бяха представени на Берлинския международен кинофестивал пред повече от 250 000 зрители, сред които и важни фигури в международната филмова индустрия.

Както и първото издание, We Art Water Film Festival e уникален конкурс за късометражно кино. Това издание има три категории: микро документалистика, анимация и Instagram. Във всяка от категориите, журито присъжда една награда. Фестивалът дава и награда на зрителите, която се определя според гласуването на зрителите по интернет за най-любим филм.

Във второто издание на We Art Water Film Festival наградите са и парични. Те са, както следва:

 • За категория микро документалистика: видео камера и парична награда от 2 500 Евро.
 • За категория анимация: видео камера и парична награда от 1 500 Евро.
 • За категория Instagram: парична награда от 1 000 Евро.
 • За филмът, спечелил най-много гласове на публиката, наградата е 1 000 Евро.

Всеки професионалист или аматьор, желаещ да участва в конкурса We Art Water Film Festival, може да направи това чрез официалния уебсайт www.wearewater.org, най-късно до 31 март 2014 година. Няма такса за участие. Късометражните филми с продължителност между 1 и 3 минути трябва да са оригинални, авторски, свързани с темата на това издание 2013/2014 на фестивала, която е Вода и канализация. Регламента на конкурса е публикуван в интернет на сайта на фондация We Are Water, www.wearewater.org (http://www.wearewater.org/en/2013-14-edition_123901 ).

Всички допуснати до конкурса материали ще бъдат популяризирани пред най-широка публика. Те ще бъдат публикувани в интернет на страницата на международна фондация We Are Water и на страниците на фондацията в социалните медии. Селекция ще бъде представена и в Roca Gallery в Лондон, Мадрид и Барселона. В допълнение към това, два от наградените  в първото издание на конкурса филми бяха представени на Берлинския международен кинофестивал. Вижте материали за представянето и двама от авторите на представените филми:  http://www.youtube.com/watch?v=pLwzCc8x1LI;   http://www.youtube.com/watch?v=8qcDCra48eQ; http://www.youtube.com/watch?v=RQD8rICpcBo .

Жури на второто издание на We Art Water Film Festival

 • Kарл Хенсман (Carl Hensman),директор на проект Вода, канализация и хигиена на фондация Бил и Мелинда Гейтс (Bill & Melinda Gates Foundation);
 • Юдит Колел (Judith Colell), испански режисьор и вице президент на Испанската академия за кинематографични изкуства и науки (Spanish Academy of Cinematographic Arts and Sciences);
 • Нед Бреслин (Ned Breslin), генерален директор на нестопанската организация Вода за хората (Water For People);
 • Агусти Вияронга (Agustí Villaronga), испански режисьор, сценарист и актьор;
 • Гинес Гарсия Миян (Ginés García Millán), актьор, който съчетава театъра, киното и телевизията;
 • Мария Емма Мехия (María Emma Mejía), президент на Босоногата фондация (Barefoot Foundation);
 • Емилио Майорга (Emilio Mayorga), представител на американското филмово списание Варайъти (Variety);
 • Хосе Луис Ребординос (José Luis Rebordinos), директор на филмовия фестивал в Сан Себастиан;
 • Карлос Хименес Ренхифо (Carlos Jiménez Renjifo), представител на Регионалния информационен център на Обединените нации за Западна Европа (UNRIC, United Nations Regional Information Centre for Western Europe);
 • Ксавиер Торрас (Xavier Torras), директор на фондация We Are Water, 
 • Паскал Еделман (Pascal Edelmann), ръководител преса за Европейската филмова академия (EFA, European Film Academy). 

 

We Art Festival Water Film Festival е първият международен фестивал за късометражни филми, чиято цел е да се повиши в международен мащаб информираността относно водните проблеми в света. Повече от 500 участници от 80 различни страни се включиха в първото издание, а идеята обиколи най-добрите 150 филмови училища в света, в 56 страни на 5 континента. 

Фондация We Are Water е инициатива на Roca и има две основни цели
Първата цел
е да повиши информираността и да насърчи общественото мнение и институциите сериозно да помислят върху необходимостта от създаване на нова култура на водата, която позволява на справедливо и устойчиво управление на водните ресурси по света. 
Втората цел е да реализира всички възможни дейности за смекчаване на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейност на фондацията включват посредничество в развитието на инфраструктурата, образованието, здравеопазването и научните изследвания в най-нуждаещите се райони на планетата.

В момента, фондацията работи по четири проекта в Еквадор, Индия, Бразилия и Боливия, и си сътрудничи с престижни международни организации, като Образование без граници (Education Without Borders), Интермон Оксфам (Intermón Oxfam), УНИЦЕФ (Unicef) и фондация Висенте Феррер (Vicente Ferrer Foundation).

Автор: Рока България
Закони Нормативна база Коментари