Интериорна морска приказка

Представяме ви един от последните реализирани проекти на студио Think Forward - апартамент "By the Sea".
20.04.2023
Вяра Петкова
4654
интериорен дизайн, интериор реализации, студио Think Forward, апартамент "By the Sea"

Обект: апартамент "By the Sea"
Проект: Think Forward

Година: 2022
Местоположение: Бургас
Фотографии: Think Forward

Стабилната концепция е в основата на всяко едно успешно начинание. Когато се фокусираме върху първоизточникът на нашите идеи и преразкажем неговото значение по оригинален начин, идеите винаги се превръщат в нестандартни решения на тривиални проблеми или т.нар добър дизайн. В този ред на мисли ще ви представим един от последните реализирани проекти на студио Think Forward - апартамент "By the Sea", който е един прекрасен пример как здравата концепция превръща добрите идеи в зашеметяващ дизайн.

Апартаментът представлява лятна резиденция на брега на морето с площ от 135 кв.м. и се състои от просторно антре, обширна дневна част, в която се помещават хола и кухнята, детска стая и две бани. Оформянето на всяко едно пространство е строго свързано с мястото, на което апартамента се намира и представлява своеобразен преразказ на морския пейзаж навън. Така замислен, интериорът поддържа постоянната връзка между човека и околната среда, а морският бриз е почти осезаем във всяко едно помещение. За да се постигне това усещане, дизайнерите от Think Forward залагат на употребата на естествените материали, които насищат със символизъм и поетика, и които олицетворяват различни елементи от морския пейзаж.

 
Просторното антре разделя апартамента на дневна и нощна част.

На входа ни посреща просторно и светло антре, разделящо апартамента на дневна и нощна част. Липсата на допълнителни врата или преградна стена към дневната позволява лесното и непринудено движение в пространството, и помага на двете помещения да изглеждат още по-просторни и светли.

 
Поглед към кухнята.

Следва минималистична и едновременно с това ексцентрична дневна, в която няколко основни акцента прибавят артистичен ефект. Изобилието от мрамор в кухнята, започва разказа за тази морска приказка и пресъздава „далечен спомен за мраморна кариера до брега на море“, както казват дизайнерите.


Носещите колони допринасят за модерната визия на дневния тракт.     Лампи над трапезна маса: Brokis, серия Mona

На фона на монолитната и  непоклатима същност на мрамора ще намери две носещи колони, облечени в крехка и кокетна дървена обшивка, която внася допълнителен уют и допринася за модерната визия на пространството.


Трапезни столове, бар столове, пейка в антре: Connubia.

Коралови столове обикалят трапезарната маса, а над нея висят два стъклени пендела, които да пресъздават нюансите на „нощното море“.  В края на помещението е разположен ъглов, модулен диван, обграден от огромни прозорци и изобилие от дневна светлина, която отразявайки се в дамаската му от сребристо синьо кадифе, променя цвета ѝ, както непрекъснато се променя самото море.


Модулният диван в дневната зона и авангардната TV композиция от кортен.     Библиотека: Protoform, серия Collateral Beauty / Rust

Сблъсквайки водата с метала се ражда идеята за TV композицията, изработена изцяло от кортен, който допълва и обогатява интериора със своето авангардно присъствие. И разбира се, безкрайните пясъчни плажове присъстват в нюансите на подовата настилка, която се простира във всички стаи.  

 
Спалнята е решена в неутралните тонове на морски пейзаж.

Спалнята отново е решена в натуралните и неутрални тонове на морския пейзаж, като в нея са избегнати острите акценти, така че да предава едно общо усещане за спокойствие и ненатрапчива красота, която ще видим главно в детайлите. Комбинацията между фрезованите дръжки на гардероба, нестандартната форма на нощната масичка и тапицираната спалня с външен шев, създават една прекрасна симбиоза помежду си и един изчистен и едновременно неповторим интериор.

 
Детската стая и една от баните.

Детската стая е естествено продължение на стилистиката на апартамента. В нея е запазено максимално свободното място, благодарение на изнесените корпусни мебели само по едната стена, в които са вградени отваряеми бюра. Основен хроматичен акцент ще намерим в пастелено зелената дамаска на леглата и в арт елементите на килима. Всичко останало в тази стая е оставено на детското въображение.

Баните са модерни, семпли и функционални, като в тях основна роля имат настилките, които „интерпретират седиментна скала“ и осветлението, което играе с различните повърхности и омекотява или подчертава непреходната същност на камъка.

 
Баните са модерни, семпли и функционални.

Това изключително поетично и романтично жилище, освен с интригуващ интериор, е снабдено с иновативни инсталации за контрол на вентилацията, температурата и осветлението, което от своя страна е разделено на сцени за по-лесното му управление.

Концепцията е в основата на всеки проект. Преплетена с материалния свят тя може да приеме различни форми и да бъде разчетена по различен начин, но винаги напомня за себе си, когато е добре премерена. Изключително талантливите дизайнери от Think Forward, печелили не едно и две международни отличия, владеят до съвършенство отстояването на една идея и нейното изпълнение, смесвайки доза пясък, няколко части морска вода и находки от морското дъно, така че да превърнат едно обикновено задание в нова, необикновена реалност.

 
Дневната зона, детайли.     Холна маса, помощни маси: Protoform, серия Metamorphosis.    Лампион: Foscarini

Доставчици и подизпълнители:

Строителни дейности - Think Forward

Настилка - трислоен паркет: Магазини BERG
Трислойният паркет е доставен от верига магазини "BERG", които над 25 години са символ на качество и коректност - официален вносител на широка продуктова гама от известни европейски производители. Паркетът, избран за изпълнението на този проект е на водещия норвежки производител BOEN с покритие лак. Благодарение на по-дългите дъски се създава усещането за елегантни, просторни стаи с много специална, луксозна атмосфера и дизайн.

Изпълнител на кухня, мебели детска стая: "Пади" ООД
Пади ООД е основана през 2007 година и разполага със собствена производствена база, оборудвана с модерни машини. Предлага висококачествени мебели, изключително по дизайнерски проекти. Работи с материали и обков от реномирани европейски производители. Нашето желание и основна мисия е да надхвърлим очакванията на клиента.
За контакти: моб. 0885 822 249, e-mail: padiood@abv.bg

Интериорни врати: Интер Дизайн 2000 ООД
Интер Дизайн 2000 ООД  е основано и навлиза на пазара през 2009 год.  Благодарение на новаторското си мислене, професионализъм и находчивост, при изпълнение на всеки обект, дружеството се утвърждава на пазара и трайно печели доверието на своите клиенти и партньори. В този проект Интер Дизайн 2000 ООД се включи с изработката и монтажа на тапетни врати от грундиран МДФ - малка част от богатия избор, който фирмата произвежда и предлага. 
Трапезна маса: B&B Italia.

За Студио Think Forward
Студио Think Forward е основано през 2013г. от архитект Галина Милкова и дизайнера Недко Николов. Think Forward е мултидисциплинарно студио, чиято практика излиза извън пределите на архитектурата и дизайна. Във фокуса на Think Forward попадат социални, етични, екологични проблеми, чието иновативно решение екипът търси чрез средствата на изкуствата и новите технологии.
Екипът на Think Forward е носител на редица национални и международни награди, сред които:
-  Първа награда на „Български архитектурни награди“;
- Златно отличие от международния конкурс A' Design Award and Competition;
- Първа награда на „Национални награди за строителство и инвестиции“;
- Първа награда на годишните архитектурни награди Архинова;
-  Big See Interior Design Award 2020;
- Номинация за Награда на ЕС за съвременна архитектура „Мис ван дер Рое“, както и за Dezeen awards.

 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари