Иновации при коминните системи

Ако се чудите в какво се състои иновативността на един комин, отговорът е елементарен: Комин, който освен, че си върши работата добре, също така създава идеална атмосфера в жилището.
09.01.2019
Винербергер ЕООД
1733
Винербергер, комини, коминна система, иновации при комините
Сърцето на Вашата енергийно-ефективна къща са комините на Винербергер
Източник: www.wienerberger.bg

“Да бъдеш иновативен не е просто помпозен израз, а начин на мислене. И когато сме помислили за къщата от страна на всеки един аспект - енергийна ефективност, надеждност здравословен климат, защо да не помислим и за комина, като част от тази цялост?” споделят от Винербергер.

Ако се чудите в какво се състои иновативността на един комин,
отговорът е елементарен: Комин, който освен, че си върши работата добре, също така създава идеална атмосфера в жилището.

С какво се характеризират иновациите в един комин?

Свобода и гъвкавост

Новата система на комина е проста и ефикасна, отговаряща на настоящите изисквания като в същото време поставя нови стандарти. Комините на Винербергер, произведени в Германия гарантират най-високо ниво на качество.
 


Топлина за дома
Топлината е отличителния белег на всеки уютен дом. В студените зимни месеци камината подсилва приятната обстановка и допринася за доброто настроение, цялостното психическо и физическо здраве и комфорта на обитаване във Вашия дом. 

Безопасност
Печените керамични тръби и компонентите на цялата система преодоляват температури до 400°С, достигнати от отделяните газове по време на процеса на горене в коминните системи, които същевременно остават надеждно плътни през цялата продължителност на живота на комина. Опитът на Винербергер, както и произведените в Германия компоненти гарантират най-високото качество на цялата система.

Енергийна ефективност
Всяка енергийно ефективна къща изисква ефективна система за отопление и по-специално система, отговаряща на изискванията за използване на възобновяеми енергийни източници. Сърцето на Вашата енергийно ефективна къща са комините на Винербергер.

Екология
За разлика от изкопаемите горива, коминната система на Винербергер създава висок комфорт като дава топлина без емисии на допълнителни парникови газове. По този начин помагаме за опазването на околната среда и климата.

Бъдеще
Новоразработените коминни системи на Винербергер осигуряват решения за всички енергийни източници като дърво, нефт, газ или пелети в едно решение.

Независимост
Вашето решение да построите комин на Винербергер Ви осигурява независимо бъдеще, тъй като може да изберете енергийната система, която най-добре отговаря на Вашите нужди и възможности.Комин за всички видове енергия!
Системите за комини на Винербергер са универсални като осигуряват свободата сами да изберете на какъв енергиен източник желаете да се отоплявате. За да отговорим на всички изисквания  на клиентите, предлагаме набор от продукти, които отговарят на всички ситуации. 

При избора на комин, е необходимо да се познават изискванията към него :
•    Вид гориво (нефт/газ, пелети, дърво);
•    Коминното покритие;;
•    Окомплектовката на комина
•    Покритието на тръбата на комина.
•    Керамчиният слой на тръбата значително подобрява топлоизолационните свойства. Гладкостта на този материал осигурява по-добър дебит на засмукване. Инсталация на коминната система е бърза, лесна и спестява много време. Сравнително лекото ѝ тегло (обвивката е от олекотен бетон) и лесен монтаж на модулите я правят изключително добър избор за еднофамилни сгради.
•    Комплектите за коминни системи на Винербергер се предлагат в два различни размера, в зависимост от отоплявания обем – 18 см или 20 см.

Предимства на коминните системи на Винербергер
 
•    Модерната система е подходяща за различни видове горива и отговаря на настоящите и бъдещите изисквания на обитателите.
•    Безопасна, поради факта, че керамичните тръби са устойчиви на температурни натоварвания, не горят и не отделят токсични газове.
•    Огнеупорна, защото се състои от керамични продукти, изпечени при 1100°C
•    Дълъг живот на елементите, които са с висока механична якост, ниско съпротивление и висока устойчивост срещу корозия.
•    Устойчиви на киселини, съдържащи газове като хлор, разтворители и др.
•    Добрата звукоизолация, намаляваща шума, който може да се предаде вътре в помещенията на къщата.
•    Керамичните елементи могат да бъдат рециклирани.
•    Доказано качество в милиони домове от няколко европейски държави.


Комплектът от 7 метра включва следните компоненти:
1 - Блок от лек бетон
2 - Вътрешна керамична тръба
3 - Керамичен елемент за улавяне на кондензната вода
4 - Керамична тръба с отвор за почистване
5 - Керамичен капак за отвора за почистване
6 - Керамична тръба с отвор за присъединяване
7 - Метална вратичка за отвора за почистване
8 - Топлоизолационни плочи от минерална вата
9 - Преден панел за изхода за присъединяване от минерална вата
10 - Метални подпори за панела от минерална вата
11 - Лепило за керамични тръби, устойчиво на киселини
12 - Разтвор за капака и горната част на комина
13 - Покриваща плоча
14 - Завършваща метална тръба
15 - PU лепило за закрепване на завършващата метална тръба
16 - Ръководство за монтаж


Коминната система на Винербергер включва комплект от 7 м, като допълнителни компоненти могат да бъдат поръчани съобразно нуждите на Вашия обект. Продажбата и доставката могат да се организират с  местния екип по продажби на Винербергер, както и чрез дистрибуторската мрежа на едро.

Закони Нормативна база Коментари