Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития

Идеал Стандарт Интернешънъл представи първото от серия уникални театрални събития, обединявайки изкуство, дизайн и архитектура. Със своя провокативен и творчески подход, събитието в Милано на 21 април накара участниците да осъзнаят влиянието, което интериорният дизайн оказва на модерния живот.
21.04.2021
Идеал стандарт - Видима АД
559
ideal standard, събитие, интериорен дизайн на баня, дизайн за баня
Linda-X представлява гама от мивки и една елегантна вана, забележителни заради супер олекотения си дизайн, минималистични и изчистени, но в същото време излъчващи драматизъм.  
Източник: Идеал Стандарт - Видима АД

Together World Tour, създадено от Идеал Стандарт, представлява серия от събития, свързани с шест града-икони. Всяка дестинация дава уникална визуална и културна сцена за представянето на дадена нова колекция на бранда. Чрез интригуващ кинематографичен дигитален формат, всяко събитие има оригинален подход в свързването на културата и начина на живот с архитектурата и дизайна. 
 


Ето какво каза Торстен Тюрлинг, Изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл, за поредицата събития Together World Tour:

„Искахме да потопим нашите клиенти в преживяване, което да ги вдъхнови и предизвика по начина, по който ние мислим за дизайна на банята. Гордеем се с нашето наследство и приноса ни в развитието на индустрията. Together World Tour представя последните ни колекции, които съчетават принципите на модерния дизайн с вдъхновението от най-иконичните образци от миналото, за да създадат впечатляващи продукти, формиращи баните на бъдещето.“
 

 

 

Със своя оригинален и провокиращ мисленето подход, събитието в Милано на 21 април бележи старта на пътуването. Събитието хваща идентичността на Милано и неговата енергия чрез някои характерни сгради, подчертавайки връзката между дизайн, архитектура и култура. 


От 50-те години на миналия век Идеал Стандарт е попил миланския стил и това рефлектира на взаимоотношенията с такива майстори на архитектурата като Жо Понти и Ахиле Кастилиони. Следвайки културните отпечатъци на миналото на града, пътуването ни отвежда към разговор за модерния дизайн и бъдещето на банята, като отправя ексклузивен поглед към най-новата колекция на Идеал Стандарт - Linda-X. 

 


Като трибют на колекция Linda от 1977, създадена от Кастилиони, новата колекция, Linda-X, по дизайн на Лудовика + Роберто Паломба, с гордост взема вдъхновение от оригинала, манифестира културното наследство на бранда и носи в себе си модерността на една съвременна колекция, която отразява бъдещето на дизайна на банята.
 
„Тази колекция произтича  от желанието да се отдаде почит към ДНК-то на Идеал Стандарт през очите на бъдещето“, казва Роберто Паломба. „За нас това означаваше изучаване на историческите колекции и ново осмисляне на дизайна с обновена визия. Когато избереш модел, който да те вдъхнови, ти взимаш ценностите, който той въплъщава, не просто физическия дизайн. Дълбоко вярваме, че в основите на непреходния дизайн стоят по-скоро ценности, отколкото трендове, и това бе важно съображение при подхода към Linda-X.”

 

 

Архитектурата, дизайнът, технологията и съзнанието за околната среда са ръководните принципи на тази колекция. Linda-X представлява гама от мивки и една елегантна вана, забележителни заради супер олекотения си дизайн, минималистични и изчистени, но в същото време излъчващи драматизъм.  
 


Един от характерните визуални елементи на колекцията са ултратънките ръбове на мивките. Linda-X е изработена от уникалната керамична смес Diamatec®, която не само осигурява фина керамика, впечатляваща визуално, но и гарантира изключителна здравина, както и минимално използване на суровини в производството. Като резултат имаме изделия, напълно отговарящи на очакванията за съвременен дизайн: устойчивост и елегантност.
 

 Мивките Linda-X се съчетават перфектно с колекция смесители Joy, също по дизайн на Лудовика + Роберто Паломба.
Снимки: Идеал Стандарт


Платформата на мивките също е характерна част от дизайна и създава впечатление за безтегловност и свобода, като в същото време е практично решение по отношение на използването на пространството, защото позволява комбинирането с по-плитки мебели. Мивките Linda-X се предлагат в 5 размера  (от 45 до 75 см) и две покрития  (бял гланц и бяла коприна).
 

              
Linda-X представлява гама от мивки и една елегантна вана, забележителни заради супер олекотения си дизайн, минималистични и изчистени, но в същото време излъчващи драматизъм.  Снимки: Идеал Стандарт
 

Мивките Linda-X се съчетават перфектно с колекция смесители Joy, също по дизайн на Лудовика + Роберто Паломба.  Joy има различен, но също така удивителен външен вид. Чистият и модерен дизайн на смесителите е резултат от желанието за създаване на спокойно и непрекъснато пространство. Продуктите са направени така, че да пасват на квадратисти и заоблени форми на керамиката. Вписват се перфектно в разнообразна среда. Предлагат се в четири покрития (хром, silver storm, brushed gold и magnetic grey), всяко от които подчертава формата на смесителя и допринася за неговото ярко присъствие. Дизанът е допълнен с водоспестяващи функции, като например регулатор на дебита за ограничаване до 5л/мин. 

 

Следващата спирка на The Together World Tour е в Berlin на 16 юни. Следват Лондон, Париж, Дубай и Шанхай. Събитията се стриймват на дигиталната платформа www.togetherworldtour.com на четири езика, където ще могат да се преглеждат и минали събития. Регистрирайте се за предстоящите, за да получите ексклузивно вдъхновяващо съдържание за дестинациите и новите колекции.

Закони Нормативна база Коментари