България,част от Европейската програма на Международния форум за архитектура и инженеринг- SHARE

Международния Архитектурен Форум  SHARE Sofia 2019 ще се състои на  30 Май 2019 в Национален Дворец на Кутурата (НДК) - Конгресен център София. Събитието ще събере на едно място  350 участници от България, САЩ, Турция, Дания, Полша, Словения, Холандия, Гърция, Черна гора и Сърбия.
29.05.2019
SHARE Sofia 2019
489
архитектура, архитектурен форум, SHARE Sofia 2019
Източник: SHARE Sofia 2019

Международния Архитектурен Форум SHARE Sofia 2019 ще се състои на  30 Май 2019 в Национален Дворец на Кутурата (НДК) - Конгресен център София. Събитието ще събере на едно място  350 участници от България, САЩ, Турция, Дания, Полша, Словения, Холандия, Гърция, Черна гора и Сърбия. Третото издание на SHARE Sofia включва разнообразие от презентации на международни лектори и конференции с архитекти от целия свят.

„С всеки следващ SHARE Форум, нашата главна цел е да създаваме комуникация между хората посредством архитектурата; споделяме концепции и инициативи в Централна и Източна Европа, което да накара хората да почувстват архитектурата по- близо до себе си. Ние сме изградили общност, която цени местната архитектура и популяризира нейните представители; внася раздвижване в средата чрез международни известни архитекти и предизвиква нови идеи чрез открити дискусии. Това издание на SHARE Sofia 2019 ще се състои в 3 основни раздела: Large Scale Projects, Facades +Architecture, и Special Guest lecture. Искаме да представим на архитектурната общност нова перспектива, затова сме поканили професионалисти от различни сфери на архитектурата. Ще имаме удоволствието да чуем лекцията на арх.Carol Ross Barney, основател на Ross Barney Architects, която спомага за формирането на  цялостна градска среда, от основаването на фирмата през 1981 година. Арх. Kerem Erginoğlu, партньор  в Erginoğlu & Çalışlar Architects,  независима архитектурна фирма, основана в Истанбул през 1993г, арх. Julian WEYER, партньор в C.F. Møller Architects – ДАНИЯ, и още много. Очакваме също да чуем за състоянието на архитектурата в България от българските архитекти, както и тяхната визия за бъдещето.”- Florin Mindirigiu, основател и директор на SHARE. 
 


 

Архитектурния форум  SHARE Sofia тази година ще представи 2 от най- важните проекти, които предстои да се реализират в България- новият комплекс Garanti Coza в София представен от A&A Architects и Парк Каменица в Пловдив представен от Stephen George International, с площ от 410.000 m3.

Част от специалните гости на събитието ще бъдат: Søren JACOBSEN - посланик на Дания в Република България, Петя Аврамова, Министър на Регионалното развитие и благоустройство, Представител на Министерски съвет на Република България и Здравко Здравков – главен архитект на Столична Община.

Тази година в  SHARE Sofia 2019, the SHARE Opera Omnia Distinction will go to архитектите Атанас Панов и Лорита Панова, партньори в LP Group – България за техния принос в проекти с национална важност в архитектурата, както и значителен принос за реализирането на новия модерен почерк на архитектурата в България.
Повече информация за SHARE Sofia 2019 можете да намерите на www.share-architects.com.
 

Автор: SHARE Sofia 2019
Закони Нормативна база Коментари