Баумит и ПроКредит Банк откриха Консултативен център.

Баумит България и ПроКредит Банк откриха Консултативен център за енергийна ефективност в Габрово.
29.03.2012
Баумит България
28
baumit, енерг. ефективност, Про Кредит Банк, топлоизолация
Интервю с управителя на Баумит България Николай Бъчваров.
Източник: Баумит България

 


Център за енергийна ефективност – съвместна инициатива на Баумит България и ПроКредит Банк започна работа в 16:00 ч. на 26.03.2012 г. в Дома на книгата в Габрово.
Още с отварянето си той беше посетен от представители на местните медии, управители на строителни и търговски фирми и от граждани на Габрово, които се интересуваха както от техническите решения и стойността на топлоизолацията на техните сгради, така и от начините на кредитиране и размера на безвъзмездната помощ, която биха получили, ако участват по Програмата за енергийна ефективност на дома REECL.
Първите гости бяха приветствани от управителя на Баумит България Николай Бъчваров и г-жа Грета Николова – управител на клона на ПроКредит Банк в Габрово.
Чрез изчисленията на програмата Баумит Термо, заедно с офертата за необходимите материали за топлоизолация, клиентите  получиха и изчисления на средствата (в пари), които тяхното домакинство ще спести за една година. Съответно изчисленията бяха съобразени и с досегашния енергоизточник, т.е. дали семейството се е отоплява на ток, газ, въглища или дърва. 
Пред присъстващите търговският директор на Баумит България Иван Пенков направи презентация за начина на взаимодействие на екипа на Баумит България и ПроКредит Банк. Целта на инициативата, както подчерта той, е гражданите да получават цялата информация и съдействие „на едно гише” без излишна бюрокрация.
На откриването присъства и кметът на гр. Габрово – г-жа Таня Христова, която живо се интересуваше от услугите на центъра и начините, по които ще бъдат консултирани гражданите. Тя възбуди и дискусия по темата топлоизолиране с кредитиране, в която бе подчертано от всички, че тежката зима и високите сметки за отопление неминуемо ще предизвикат гражданите да се замислят сериозно за енергоспестяване чрез саниране на сградния фонд. 
По-късно центърът бе разгледан и от арх. Татяна Стойкова – Главен архитект на общината, която също както и г-жа Христова подчерта значимостта на Програмата за енергийна ефективност на дома REECL.
Работното време на центъра е всеки работен ден от 16:00 до 19:30 ч. и в събота от 10:00 до 16:00 ч.
 

Автор: Баумит България

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари