WILTON – лятна къща до басейна

Проектът е сред десетте най-добри реализации според класацията на американската телевизия HGTV.
15.06.2011
Още за къщата
1530
къща, интериор, дизайн, басейн, архитектура
Източник: ©Hariri & Hariri – Architecture; www.haririandhariri.com Снимка: Paul Warchol

Уилтън, Кънектикът
Архитекти: ©Hariri & Hariri – Architecture www.haririandhariri.com
Снимки: Paul Warchol


Конструктивен инженер: Robert Silman & Associates, P.C.
Строителен надзор: Ryan and Faulds, LLC
Главен изпълнител: Willow Woodworking (John Larkin, Walter Giewat)
Възложител: All American Pools
 


 Проектът е реализиран в периода 2005-2007 г. и е дело на архитектурно студио ©Hariri & Hariri – Architecture. Той е сред десетте най-добри реализации според класацията на американската телевизия HGTV.  Екипът, който го е реализирал, е в състав Gisue Hariri, Mojgan Hariri и Markus Randler.  


Парцелът на къщата с басейна е с размер 112 кв. м и има минималистичен и скулптурен дизайн. Тя е част от 14 163 кв. м частна собственост в Кънектикът. Архитектурата на басейна е в контраст с архитектурата на съществуващия дизайн на сградите от околността или по-скоро опит да се създаде диалог между тях. Архитектурата на къщата с басейна напомня на кораб във водата на басейна. На север има спа и външен/вътрешен душ, а на юг има покрита вътрешна/външна веранда, която изпълнява функцията на дневна зона с голяма отворена конструкция, която обрамчва като рамка гледката към пейзажа и ландшафта. 
 
Зоната около басейна е като потънал двор, павиран с травертин и стени от камък. Интериорът на къщата с басейна има дневна зона, кухня и бар зона, непретенциозна баня и разнообразни тераси и декинги. Тя е оградена от поредица метални и стъклени плъзгащи се панели от алуминиева дограма, което позволява на структурата да става открита, като се отваря към външната зона.
 
Стена със зелена мозайка покрива мокрите зони (отвън и отвътре на душ зоните) и става част от основната композиция на фасадата, като внася цвят и тактилност на мястото. 


Основната конструктивна рамка и таванът на структурата са от бразилски орех и създават уют и топлина на мястото, като му придават едновременно морска и скулптурна визия.  
 
Дървеният под излиза навън от интериорните части и продължава към басейна, като се превръща в декинг, на който може просто да седнеш и да потопиш краката си във водата. Огнището от южната страна на къщата създава интимно пространство в края на терасата, където може да се подслониш в студено време и да се наслаждаваш на мястото. 


 

Закони Нормативна база Коментари