Wienerberger участва в SHARE 2018

На 7-ми юни, в „София Хотел Балкан“(Шератон) се проведе второто издание на SHARE - интернационален архитектурен и инженерен форум, платформа за нетуъркинг, бизнес, вдъхновение и обмен на идеи и умения
11.06.2018
Още за къщата
628
архитектура, Винербергер, архитектурен форум, share
Арх. Иванов представи темата „Архитектурни решения, облечени в керамика“
Източник: Винербергер ЕООД

Второто издание на международния архитектурен и инженерен форум се проведе  на 7-ми юни, в „София Хотел Балкан“ (Шератон) и премина под знака на иновативността и интернационалността
В тазгодишното издание на форума, който е платформа за нетуъркинг, бизнес, вдъхновение и обмен на идеи и умения се включиха 400 участници. Сред участниците бяха  изявени световни и местни архитекти.  


Интересните заглавия на лекциите, някой от които: „Отношението на човека към светлината“, „Изповедта на един архитект“, „Дизайн на супермаркети – един неочакван потенциал“, „Да очовечим офис пространството“, „Зад фасадата“, „Архитектурни решения, облечени в керамика“ и други бяха повод за пълни зали.


Тази година Винербергер се представи с темата„Архитектурни решения, облечени в керамика“ в няколко няколко тези. Темата бе презентирана от aрх. Николай Иванов, архитект- консултант във фирмата.


Tеза I: Kерамиката като обработена форма на глината. 
Като един от най-старите строителни материали (неоспоримо най-предпочитаният традиционен материал), керамиката има много качества и възможности за обработка, която я прави незаменим материал и за в бъдеще. Бяха представени редица завършени сгради, символ на традицията и бъдещето в подкрепа на това твърдение.


Tеза II: Kерамиката като иновативно решение. 
Пълнената с вата тухла Porotherm 38 W.i. Plan е един от най-видните примери за иновативно решение. Porotherm 38 W.i. Plan е голямоформатен керамичен блок подходящ за изграждането на сгради с почти нулево потребление на енергия, тъй като се произвежда с минерална вата, вложена вътре в самия блок, а това изключва необходимостта от полагането на допълнителен топлоизолационен слой. 


Теза III: керамиката за световни архитектурни решения. 
Като пример за това как от керамика могат да се построят забележителни сгради от всякакъв тип бе представен Международният конкурс за керамична архитектура Wienerberger Brick Award . Арх. Иванов обяви в края на своята презентация откриването на Brick Award 2020, с което стартира и събирането на номинации за престижния архитектурен конкурс.  До края на 2018 всички архитекти могат подадат своите документи и да участват в местната преселекция.
За конкурса и условията за участие може да  прочетете тук.


Работилници, архитектурни награди и виртуална реалност
Във втората част на деня присъстващите на форума SHARE се разделиха в отделни зали, където участваха в различни  срещи и работилници


В края на деня бяха обявени и победителите в първия архитектутен конкурс „Български архитектурни награди” организиран от КАБ. 


Гостите имаха възможността в почивките между отделните презентации да се запознаят отблизо с последните разработки на производителите на строителни и архитектурни решения. На специални експозиционни щандове, фирмите подкрепящи събитието демонстрираха последните си достижения в областта на строителството.
На щанда на Винербергер най-любопитните можаха да упражнят уменията си да изграждат стени с новия блок Porotherm 38 W.i Plan и да редят покриви с все по-модерния модел керамични керемиди Tondach Biber  чрез специалната разработка на фирмата за симулация на виртуална реалност.
„След като си прекарал няколко минути с очилата за виртуална реалност и построиш няколко стени или покрива, е странно да ги свалиш и да видиш, че всичко е било виртуална игра.“ сподели един участниците

Автор: Още за къщата
Закони Нормативна база Коментари