We Are Water отбелязва Световния ден на водата 2016

Международна фондация We Are Water отбелязва Световния ден на водата 2016 с кампанията #NoWalking4Water
20.03.2016
Рока България
342
we are water, Ден на водата, вода, roca, # nowalking4water
We Are Water отбелязва Световния ден на водата 2016
Източник: Рока България
  • Милиони момичета по света са заети по 6 часа всеки ден в осигуряване на вода и по тази причина не ходят на училище.
  • „Вода и работа“ е мотото, избрано от ООН, за Световния ден на водата 2016, 22 март.
  • Фондацията планира различни дейности, за да покаже връзката между водата и света на труда.
  • Включете се в кампанията в интернет или елате пред Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16 и направете своя снимка.


Мотото, избрано от ООН за Световния ден на водата 2016, 22 март, е „Вода и работа“. Целта е да се покаже тясната връзка между тези два свята. Милиони момичета по света са принудени да ходят пеш по 6 часа всеки ден, за да осигуряват вода за битови нужди на техните семейства. По този начин, те губят достъп до образователната система. В резултат, много жени имат ограничени възможности да навлязат на пазара на труда.

По отношение на водата в световната икономика, секторът, който използва най-много водни ресурси, е селското стопанство. Там се потребява около 70% от общото количество вода в световен мащаб. 15% се използват в индустриалното производството и 15% за домашна употреба. 

Освен това, водният проблем излиза извън връзката с икономическата активност на населението на света. Днес, осем от всеки десет души живеят в отдалечени селски райони, които не разполагат с подобрени източници на вода. В тази ситуация са около 663 милиона души по света. Тези цифри могат да се намалят с участието на различни заинтересовани страни.

# NoWalking4Water е кампания за всички нас

С цел да говорим открито за принудата на милиони жени и деца ежедневно да прекарват часовете в осигуряване на вода, фондация We Are Water организира кампания за повишаване на осведомеността с лозунг # NoWalking4Water.

Тази кампания, по повод Световния ден на водата, обединява всички граждани, както и заетите в различни сектори, като спорт, комуникации, музика или кино. Целта е да направи видим проблема, чрез образа на 20-литров бидон, подобен на използваните от тези милиони хора.

Как да подкрепим акцията
Всички желаещи, могат да се включат, като посетят интернет страницата на фондацията http://www.nowalking4water.org и да изтеглят изображението на бидона, да направят снимка с него и да я споделят в социалните мрежи с таг # NoWalking4Water. Колкото повече снимки има, толкова по-видимо ще бъде посланието.

Можете да посетите различни места в Испания - Барселона и Мадрид, където е монтирана голяма визия на кампанията на фондация We Are Water и да направите снимка пред нея.

Визия на кампанията има и в други страни по света, където международна фондация We Are Water е представена. Една от тези страни е България.

В София, можете да направите своята снимка, през цялата седмица (19-25 март), пред Експо Баня София (изложбената зала на Roca) на бул.Мария Луиза 16. 

Работна среща в галерия Roca Барселона
На 15-ти март, фондация We Are Water организира работна среща на тема „Вода и работа, силата да променим живота си“. В това събитие експерти по водите, околната среда, заети в различни области на знанието като инженерство, комуникации, химия и право споделяха опита си със студенти от всички университети в Барселона. Студентите имаха възможност да обсъдят с различните говорители връзките между вода и пазара на труда.

Кампанията за Световния ден на водата, организирана от фондация We Are Water, е допълнена с кръгли маси и събития в много други страни, където тя е представена, като Португалия, Великобритания, Китай, Индия, Румъния, Хърватия и др. 

Фондация We Are Water
Международната фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да се повиши осведомеността и да насърчи дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се даде възможност за справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се предприемат действия, които да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейност на фондацията включват участие в изграждане на инфраструктура,образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени върху най-нуждаещите се райони в света.

Автор: Рока България
Закони Нормативна база Коментари