Wavin Аs пластмасовата алтернатива на чугуна

Wavin AS е завършена система, произведена от Astolan®, която се характеризира с ниско пропускане на шум и е предназначена за отпадъчни води.
15.06.2008
Wavin AS
418
отпадни води, инсталация
Wavin Аs пластмасовата алтернатива на чугуна
Източник: WAVIN AS

Wavin AS е завършена система, произведена от Astolan®, която се характеризира с ниско пропускане на шум и е предназначена за отпадъчни води. Това е пластмасовата алтернатива на чугуна. Wavin AS се характеризира със забележителна звукова изолация – благодарение на специалната си молекулна структура – и се инсталира бързо и лесно. Тя предлага оптимални условия за дълго използване!
 
АСОРТИМЕНТ
Тръбите Wavin AS се произвеждат с външен диаметър (ВД):
58, 78, 90, 110, 135, 160, 200 мм и се допълват от пълна серия фитинги Astolan®.
 
СФЕРА НА ПРИЛОЖЕНИЕ
Системата е проектирана за професионални инсталации за отпадъчни води в сгради. По-специално в областта на многоетажните сгради, където се изисква изолиране на шума, например в хотели, болници и апартаменти - Wavin AS е идеално решение. Освен това този продукт може да се използва за покривни, жилищни и мостови канализации.

ЗВУКОИЗОЛИРАЩИ СВОЙСТВА
Със своите ненадминати звукоизолиращи свойства Wavin AS е оптималното решение при изисквания за изолиране на шума. Патентованата суровина Astolan® има високо специфично тегло и специална молекулна структура, която позволява абсорбирането на носения по въздуха шум, както и породения от структурата шум.
Независимо дали става въпрос за тръби или фитинги - Wavin AS е произведен изцяло от Astolan® – звукова изолация без грешки.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА


  • Лесни за инсталиране.Благодарение на системата от каучукови пръстени от типа “плътна сглобка”.
  • Завършена система със звукова изолация.Предлага се широк асортимент от звукоизолиращи фитинги.
  • Устойчиви на корозия.Системата от пластмаса е устойчива на корозия, като по този начин позволява висока скорост на дебита на транспортираните течности.
  • Гладка вътрешност без инкрустации. Поддържа се гладка вътрешна повърхност, като по този начин се спира натрупването на утайки.
  • Оптимално решение за гореща и мръсна (мазна) вода.Идеалното решение за кухни.
  • Висока устойчивост на химикали.

Wavin AS предлага значителна устойчивост на повечето химични агенти.


  • Устойчивост на шум. По-добри от чугуна.
  • По-ниски разходи за инсталиране. В сравнение с чугунените системи.
  • Ниско тегло. В сравнение с чугуна, Wavin AS предлага леснота на използване.

СЪОТВЕТСТВИЕ С ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ
Строгите изпитвания и контрол на качеството през целия производствен процес осигуряват високата надеждност и изключително ефективното изо-лиране на шума на системата Wavin AS. Тази система е сертифицирана със знак RAL – знак за качество на немската Асоциация на пластмасовите тръби (GKR), Бон; системата е сертифицирана и с одобрение за обща проверка под № Z.-42.1-228 от немския Институт по строителство (DiBt). Това позволява на Wavin AS да се използват като основни тръби за подземни инсталации. Wavin AS е устойчив на гореща вода и изпълнява изискванията по DIN 1986, което означава 95оС краткосрочно и 90оС дългосрочно температурно натоварване.

МОНТАЖ
Wavin AS е лесна за монтаж система с каучукови пръстени и съединяване от типа “плътна сглобка”. В сравнение с чугуна, Wavin AS се монтира бързо и лесно благодарение на съединителните си муфи. Wavin AS може да се монтира с всеки продаван вид скоба (с каучукова подложка). Не са необходими скъпи техники на свързване.

Забележка: Подробни инструкции за инсталиране и пълни технически данни са на разположение на www.wavin.bg

Автор: Wavin AS
Закони Нормативна база Коментари