VEKA c перфектни решения за бъдещето.

VЕКА представи на панаира Fensterbau/Frontale 2012 в Нюрнберг пълен пакет от иновативни прозоречни системи, всеобхватни сервизни услуги и перспективни иновации.
11.04.2012
ВЕКА България
434
дограма, прозорци, veka, pvc профили, softline 82
„Перфектни решения за бъдещето” представи VЕКА.
Източник: Века България ЕООД

Фирмата от Германия е най-големият производител на РVС профили за дограма в света и има отлично реноме и славата на силен партньор.

Производителите на дограма ценят перфектното качество на прозоречните системи, създавани от семейната фирма. Тези профили са без изключение с качество А по RAL и отговарят на най-претенциозните изисквания. Това бе подкрепено и с въвеждането на пазара на  Softline 82- най-многообразната модерна система. Тя бе проектирана за изключително кратко време и само за няколко месеца завоюва достойно пазарно присъствие.


  

И на изложението през 2012 г. VЕКА остана вярна на основните си принципи.  Спазвайки неотклонно фирменото  послание „качество, доверие, сигурност”  на площ от почти 1000 м2 бе презентирана  визията за бъдещето. При това VЕКА наблегна не върху дизайнерски детайли при изграждането на панаирния щанд, а върху концепция, приканваща посетителите и осигуряваща непосредствена и задълбочена информация.


Мултимедиен VЕКАДРОМ
В центъра на тозгодишното представяне бе VЕКАDROM -ът. Под мотото „перфектни решения за бъдещето” VЕКА с модерна мултимедия информираше  на  входния тракт към панаирния щанд за иновациите си и засягаше теми, касаещи бъдещето на бранша. На шест широкоформатни  интерактивни  touch-screen монитора посетителите сами можеха да се информират задълбочено за продуктовите новости и пакетите от сервизни услуги.

 


Системата на бъдещето SOFTLINE 82
Една от топ-темите на VЕКАDROM-а  беше, разбира се, успешно въведената през миналата година на пазара нова система SOFTLINE 82. Благодарение на непрестанната развойна дейност още при въвеждането си на пазара системата  включва повече от 40 профилни геометрии. Сега SOFTLINE 82 представлява една от най-комплексните системи в класа профили над 80 мм широчина, което осигурява максимална свобода за творчество на партньорите.


Изключително позитивните резултати от доброволните системни изпитания  доказват, че тази модерна система далеч надвишава актуалните изисквания и норми. Много добрите характеристики на топлопреминаване Uf на профилите от 1,1 W/m2K в комбинация с троен стъклопакет от  Ug= 0,4 W/m2K  имат за резултат топлоизолация на целия прозорец Uw от 0,67 W/m2K . С тези резултати клиентите на VЕКА спокойно може да изпълняват и най-строгите предписания за енергийна ефективност.

Актуални новости в системата
На изложението Fensterbau/Frontale 2012  посетителите имаха възможността да се запознаят с новите разработки от SOFTLINE 82. Към тях се отнася ново крило врата за пълнеж, прикриващ външния фалц, с което се изработват модерни входни врати. Върху профила може да се залепват плоскости с дебелина между три и шест милиметра, а при използването на каса с алуминиева капачка може да се създават безпроблемно външни врати с полноценнна алуминиева оптика.

Перфектно техническо решение представлява и профилът за крило, където скъклопакетът се залепва  просто и сигурно. За да се гарантира висока сигурност, инженерите на VЕКА са предпочели  решение със залепване отдолу в областта на ръба на стъклопъкета.  Специалната геометрия на новия профил редуцира разхода на материал при залепване и гарантира оптимално проветряване във фалца на стъклото.


     

Новост в продуктовата програма на VЕКА е и системата за плъзгане с повдигане VEKASLIDE 82. Тя е перфектно допълнение към платформата от профили с 82 мм широчина. Пускането й на пазара е предвидено за есента на 2012 г. Наред с посочените новости VЕКА показа на панаира множество други иновативни детайлни решения с различно приложение и основа за бъдещо развитие на системата SOFTLINE 82.

Разнообразни експонати
Многообразието в системите на VЕКА бе видно и в обособената площ за експонати. Презентирани бяха 10 експоната, между които и допълнението на успешната система за щори VEKAVARIANT с рафщори. Интерес предизвикаха и новите възможности за изпълнение на кепенци от VEKASUN.

Нов online-магазин
Като част от многообразния пакет сервизни услуги в областта на маркетинга, техниката, рециклирането и пласмента е и новото допълнение за партньорите, обединени във full-service-portal.  Ядрото на този портал е online-магазина. Партньорите на VЕКА могат денонощно да правят по достъпен начин поръчки за профили и да проследяват изпълнението им, с което получават допълнителен плюс от гледна точка на гъвкавост.


     

Закони Нормативна база Коментари