VЕКА отбелязва рекордна година

На база постигнатите резултати от продажбите изминалата година се оказва рекордна в четиридесет годишната история на VЕКА.
07.02.2012
Века България
152
veka, прозорци, профилни системи, производител, врати
2011 - Рекордна година за VEKA.
Източник: Века България

През  2011 г. водещият производител на профилни системи за прозорци от ПВЦ  VEKA постигна оборот от над 737 млн. евро, което представлява ръст от 11% в сравнение със също толкова силната 2010 година.  С този резултат  концернът VЕКА зае първото място на производител на ПВЦ профили за прозорци и врати в световен мащаб.
С изключение на Северна Америка, където последиците на световната финансова криза са особено отчетливи върху строителството и свързаните с него дейности, навсякъде, където VЕКА проявява активност, резултатите са положителни.  На утвърдените европейски пазари немският лидер е реализирал  продукция за 597 млн. евро, което е ръст от 13%.   Още по-красноречиво е развитието на други световни пазари: Южна Америка – плюс 30 %. Азия – ръст от 24 %,  в Индия потреблението на профили VЕКА се е увеличило  с  66 % .
Рекордни са резултатати в родоната на концерна VЕКА - в Германия. През годината са екструдирани 95000 т. профили и фолирани 29 000 км от тях,  преработена е 143 000 т суровина за екструдиране, на склад има 140 000 палета с готови за експедиране  по света профили.
Но не само цифрите за продажбите демонстрират  силата и перспективата на една фирма. Много показателно за бъдещото й развитие са данните за инвестираните средства. А през 2011 г. те са били в размер на 59 млн. евро, като само за нови инструменти цифрата е 17 млн. евро.  И за 2012 година планираните инвестиции са в сходен порядък – ок. 52 млн. евро, като отново една трета от тях е за нови инструменти, а остатъка -  основно за оптимизация на логистиката и за разширяване на фолиращото производство.
Въпреки световната икономическа и финансова  криза VЕКА демонстрира устойчиво развитие и разширява позицииите основно чрез органичен растеж, но и с придобиване на нови предприятия от бранша. Такъв бе случаят със закупуването на водещата фирма на пазара в Англия - Bowater.
Упехът на VЕКА е резултат от целенасочена и упорита работа за налагане на качествените критерии за ПВЦ дограма и утвърждаване на фирмената философия ,че   качествена дограма може да се произведе само от качествени профили. От дълги години VЕКА се занимава интензивно с проблематиката как ще изглеждат прозорците на бъдещето, че да отговарят на растящите изисквания за топлоизолация, стабилност и дълготрайност.   Елемент от този процес е  производството на профили,   отговарящи на немските нормативи за качество от клас А по RAL – такива, каквито се предлагат и на българския пазар.

Автор: Века България
Баумит СтарТоп - ново поколение силиконова мазилка

Kомбинира три функции: перлен ефект при дъжд, поемане на влагата при наличие на роса или мъгла и бързо изсъхване на повърхността.

https://baumit.bg/statii/1085/premium-silikonova-mazilka
Вълков Хидроизолационни покрития

Производител на индустриални подови покрития, течна гума, прозрачна хидроизолация.

https://hidroizolaciq-techna-guma.com/akrofleks-2k-pu-t
Чех-Пласт

Прозорци и врати за пасивни и нискоенергийни сгради.

http://chehplast.com
Кливенто

Официален представител на европейски производители на отоплителна и климатична техника.

http://klivento.net
СИНХРОН-С ООД

Решения за противопожарна защита и сигурност.

http://synchron-s.com
TEAK & DECKING OIL - за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки

Смес от натурални масла и специални добавки за обработка и защита на дървени градински мебели, палуби и парапети на лодки. Прониква в дървото и го предпазва от влага и вода, за външна и вътрешна употреба. Подходящ за обработка и защита на дървени мебели.

http://www.miptrade.com/produkti/boi-berling.html
Пусни своята реклама
Закони Нормативна база Коментари