Unique Estates - ексклузивен партньор на Luxury Portfoliо

Unique Estates става ексклузивен партньор за България на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio.
16.11.2016
Unique Estates
404
unique estates, luxury portfolio, сътрудничество, недвижими имоти, луксозни имоти
Unique Estates става ексклузивен партньор за България на Luxury Portfolio
Източник: Unique Estates, www.ues.bg

Unique Estates става ексклузивен партньор за България на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio. Договорът за сътрудничество бе подписан официално на 17.11.2016 г. от Христо Илиев, Председател на Борда на директорите на AG Capital и партньор в Unique Estates, Весела Илиева, Управляващ партньор на Unique Estates, и Крис Дийц, Вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio, в присъствието на медии.
Unique Estates става 60-ата компания-партньор на международната мрежа и ще бъде единственият й представител за България.
„Избрахме Unique Estates за наш партньор в България заради утвърдените високи стандарти на компанията в предлагането на луксозни имоти и качественото и информирано клиентско обслужване“, обясни Крис Дийц, Вицепрезидент Глобални операции на Luxury Portfolio, който пристигна в България специално за събитието.
„Преди 10 години създадохме Unique Estates като първата специализирана брокерска компания за луксозни имоти в страната. Тогава поставихме началото на нов пазарен сегмент, а днес се радваме на голям екип, лоялни клиенти и прецизно селектирано портфолио от уникални имоти и ексклузивни проекти“, сподели Весела Илиева, Управляващ партньор в Unique Estates.
„Поканата да се присъединим към Luxury Portfolio е отлична възможност да разгърнем потенциала на компанията на международно ниво, като използваме мрежата от контакти и възможностите, които ни дава партньорство от такъв мащаб“, заяви Христо Илиев, Председател на Борда на директорите на AG Capital и партньор в Unique Estates.
В анализ за развитието на бизнеса Весела Илиева открои луксозните имоти като устойчив и балансиран пазар и представи данни за средните цени в масов, среден луксозен и най-висок сегмент за всяка от последните 10 години. „Основни тенденции за развитие през 2017 г. ще са доходност в рамите на 4 – 5% в масов сегмент и 5 – 6% в луксозен сегмент – допълни тя. – Предстои увеличаване на покупките на имоти с цел сигурност на спестяванията и сделките с цел инвестиция. Ръстът през следващите 2 до 4 години ще е близък до нивата преди кризата.“
Относно кои са основните критерии за луксозен имот през 2017 г. Весела Илиева посочи, че са наличието на система „умен дом“, сигурност и удобства, уединеност, родителска спалня с прилежаща луксозна баня, енергийна ефективност, оборудвана кухня с висок клас уреди, самостоятелни дрешници към всяка спалня, по-просторни помещения, луксозни общи части, социална среда и инфраструктура, локация и гледка.
За Unique Estates:
Unique Estates е създадена през 2006 г. като специализирана консултантска компания за продажба и отдаване под наем на имоти в две направления – luxury и executive. Работи с клиенти в луксозния и корпоративния сегмент и вече 10 години е безспорен лидер на пазара на ексклузивни имоти. Unique Estates е част от холдинга AG Capital, специализиран в строителството и инвестициите в недвижими имоти. 
Повече за Unique Estates може да откриете на: http://www.ues.bg/
За Luxury Portfolio:
Luxury Portfolio е най-голямата мрежа за луксозни имоти в света, част Leading Real Estate Companies of the World. Портфолиото от имоти, представено чрез платформата на компанията, включва най-голямата селекция от жилища на стойност над 1 млн. долара. Компанията е базирана в САЩ и само за 2015 г. е предложила на пазара над 50 000 от най-луксозните имоти в света.
Повече за Luxury Portfolio може да откриете на: https://www.luxuryportfolio.com/ 

 

Автор: Unique Estates
Закони Нормативна база Коментари