TeraSteel представи в България Lead сандвич панели - иновативно решение за сградите на бъдещето

Решението на TeraSteel да разработи Lead е в съответствие с енергийните характеристики на Европейския съюз от директивата за сградите, която изисква почти нулева загуба на енергия за всички нови сгради до 31 декември 2020 г.
16.12.2019
RUUKKI
694
фасади, сандвич панели, TeraSteel
Източник: RUUKKI

TeraSteel, един от основните производители на сандвич панели и профили от поцинкована стомана в Централна и Източна Европа, пусна на пазара Lead - нова концепция на готови сгради до ключ. Представянето се състоя по време на събитие, организирано в сътрудничество със Съюза на архитектите в България (САБ).

"Съществува ясна тенденция относно изграждането на устойчиви конструкции, като сме силно ангажирани от въздействието, което нашите продукти имат върху околната среда. Lead by TeraSteel е персонализирано решение, което изисква изграждането на модерни сгради, подготвени за бъдещето. LEAD означава устойчиви и рециклиуреми сгради, които поставят здравината, енергийната ефективност и хората в центъра на процеса на проектиране. По този начин ние отговаряме на нуждите на нашите клиенти, като същевременно сме в крак с международните тенденции. Сградите от „TeraSteel" означават намаляване на въглеродния отпечатък, превъзходната енергийна ефективност, по-висока устойчивост на външни фактори, пожароустойчивост, оптимизация на разходите чрез подобрено уплътняване и възможност за повторно използване до 85% от конструктивните елементи при преместване" - каза г-н Cosmin Patroiu , Изпълнителен директор на TeraSteel.

г-н Cosmin Patroiu, Изпълнителен директор на TeraSteel     Източник: РУУККИ България,  www.ruukki-bg.com

Сградите на бъдещето имат за цел да постигнат нулева загуба на енергия, тъй като повечето производители продължават да се стремят към разработване на устойчиви материали. Решението на TeraSteel да разработи Lead е в съответствие с енергийните характеристики на Европейския съюз от директивата за сградите, която изисква почти нулева загуба на енергия за всички нови сгради до 31 декември 2020 г.

LEAD топлоизолационните панели са базирани на специална технология, която позволява превъзходно уплътняване и до 20% икономия на консумация на енергия в сравнение със средното за пазара. Бенефициентите на продукти, базирани на технологията Lead, имат възможност да получат сертификати BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) и/или LEED4 - най-популярните стандарти за оценка на екологичните характеристики на сградите.

Наред с другите предимства, Lead предлага:
-  възможност за лесно преместване на конструкцията,
- разширена гаранция за материали,
- до 20% икономия на консумация на енергия в сравнение със средното за пазара, благодарение на отличното уплътняване.

Освен това, панелите LEAD се открояват благодарение на отличната си антикорозионна защита, намаляването на изтичането на цинк в почвата в резултат на първокласна защита на базата на магнезиево-алуминиево-цинкова сплав и е в съответствие с европейския стандарт REACH.

Източник: РУУККИ България,  www.ruukki-bg.com

Продуктите на TeraSteel се произвеждат във фабрики, разположени в Румъния и Сърбия. В Румъния производствените единици са разположени в окръг Бистрита-Насо, докато сръбското производствено звено е в Лесковац. Сръбската фабрика е първата частна румънска производствена единица, която се отваря извън Румъния след 1990 г. В момента износът на TeraSteel достига до 25 европейски страни. TeraSteel Румъния и Сърбия представляват 31% от консолидираните приходи на групата TeraPlast за първата половина на 2019 г. Освен това производството се увеличи в обем с 28% за сандвич панели и с 38% за поцинковани стоманени сърмени конци.

РУУККИ България е ексклузивен представител на продуктите на TeraSteel за България.

За TeraPlast Group
С традиция от над 120 години, TeraPlast Group в момента е най-големият производител на румънски строителни материали. Групата се състои от следните компании: TeraPlast, TeraSteel Румъния и Сърбия, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Унгария. От април 2019 г. бизнесът за рециклиране е стартиран в независимата компания TeraPlast Recycling.

От 2 юли 2008 г. най-голямата компания на групата - TeraPlast SA - е регистрирана на Букурещката фондова борса под символа TRP. Акциите на TeraPlast са включени в следните индекси: BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR и BET-Plus.

Автор: RUUKKI
Закони Нормативна база Коментари