Tенденциите в интериорния дизайн

ЦВЯТ НА ГОДИНАТА и други инициативи ще представи Годишната Дизайн конференция
30.11.2015
Още за Къщата
570
интериор, интериорен дизайн, конференция, интериорни дизайнери
Гена Събева председател на АИДБ и Димитър Владимиров - зам. председател на ДАБЧ
Източник: АИДБ

Вчера в НДК на специална пресконференция бе обявена програмата и основните акценти в предстоящата Втора Годишна Среща на интериорните дизайнери в България. Конференцията ще се проведе в четвъртък 03 декември в зала 6 на Националния дворец на културата и се организира от Асоциацията на интериорните дизайнери в България в партньорство с Държавната Агенция на българите в чужбина (ДАБЧ).
Според Председателя на АИДБ г-жа Гена Събева, на тази годишна конференция на бранша ще бъдат поставени основни въпроси за ролята и фактическата работа на интериорния дизайнер. Поради това, че повече от 300 участници вече са се регистрирали и местата в залата са почти изчерпани организаторите планират предаване на събитието онлайн през платформата УЕБИНАРИЯ.


За първи път бе обявена официално инициативата ЦВЯТ НА ГОДИНАТА, организирана от ОРГАХИМ (златен спонсор на конференцията) и АИДБ. Според г-н Георги Василев – маркетинг мениджър на компанията това ще е активност, която ще провокира интериорните дизайнери и ще се превърне в генератор на нови идеи в работата с цветовете, както и ще начертае тенденциите. Кампанията ще се проведе в няколко етапа, като първата активност ще бъде обявена именно по време на конференцията.


Интересната програма ще инициира и дебати за същността на професията на интериорния дизайнер и ще бъде платформа за споделяне на успешни практики в професията. Димитър Владимиров – зам. председател на ДАБЧ, подчерта мисията на агенцията да е мост между българите в чужбина и техните колеги и приятели в България, както и целта да бъдат показвани много успешни практики в различни области като интериорния дизайн. Снежана Йовева-Димитрова – Ръководител Направление „Стратегическо развитие, външни комуникации и продуцентски център“ към НДК, заяви, че в посоката на развитие на Националния дворец на културата е именно до бъде място, което дава възможност за разгръщане на таланти и компетенции и изрази надежда партньорството с АИДБ да се превърне в традиция.


ИДЕАЛ СТАНДАРТ (златен спонсор на конференцията) за втора поредна година подкрепя бранша и според Моника Костадинова – PR  мениджър на компанията – интериорния дизайнер има особено голямо значение в проектирането и реализирането на пространството. Търговският директор на БОРСА ЗА МАТРАЦИ ВИТ (златен спонсор на конференцията)-  Диляна Иванова подчерта, че очаква на конференцията да се родят нови, ползотворни партньорства.


Партньор на конференцията и домакин на заключителния коктейл ще е Мебелна палата ЛАЗУР, които във вечерта на 03 декември откриват своя първи софийски шоурум.


Основен партньор на конференцията е Държавната Агенция на българите в чужбина. Събитието се реализира с подкрепата на компаниите ОРГАХИМ, ИДЕАЛ СТАНДАРТ, БОРСА ЗА МАТРАЦИ ВИТFEYDOM, GALA Collezione, Smartity, Мебелна палата ЛАЗУР,  печатница БУЛГЕД и европейски водещ дистрибутор на хартия, материали за опаковане и продукти за широкоформатен печат за професионалисти - АНТАЛИС БЪЛГАРИЯ


Партньори са организации, чието мнение и становище ще е от голямо значение в дискусиите по време на конференцията – ДИБЛА (Виртуално сдружение на дизайнери на мебели и интериор), ЧЕРГА (Българска Дизайнерска Група) и Интер Експо Център - организатор на специализираните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ, Лесотехническия университет в София, УАСГ, НБУ, ТУ Русе, НХА, Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост и Български (БКДМП), Български Мебелен Клъстър.


Медийни партньори на събитието са сп. НАШ ДОМ, Списание "Още за КЪЩАТА" , CITYBUILDHOME.BGKAFENE.BG, АРТ ЛЕКСИКОН, FAKTI.BG, iNEWS.bg, NOVINITE.BG, FM+ Radio, b2b Media


Всичко за програмата, участниците и билетите можете да намерите на официалната страница на конференцията и в страницата на събитието във Facebook .

Автор: Още за Къщата
Закони Нормативна база Коментари