Studio JSPR - Неочаквано, изискано, приятно за окото

Холандското студио за интериорен дизайн Studio JSPR се е специализирало в създаването и предлагането на необичайни предмети за интериора.
15.04.2008
Невена Попкирова
1003
интериор, декорация, дизайн, интериорен дизайн
Яспар ван Гроотел - ръководител на Studio JSPR
Източник: Studio JSPR

Холандското студио за интериорен дизайн Studio JSPR се е специализирало в създаването и предлагането на необичайни предмети за интериора. Както твърди ръководителят на студиото Яспар ван Гроотел, тяхната цел е да създават специални интериори и продукти, които допринасят за изискан стил на живот и са носители на неочаквана нотка. Те се опитват да постигнат желаното чрез въвеждане на продукти от иновативни материали, оформени с особен външен вид или представляващи комбинация от различни стилове. По този начин те създават свои собствени уникални колекции, наред с работата си като дизайнери за вътрешно обзавеждане. Студиото е създадено през 2005 г. от основателя му Яспер ван Гроотел, който е възпитаник на Академията за дизайн в Айндховен, Холандия. Понастоящем в него работят 6 дизайнери от различни националности, носители на различни културни наследства.

Представяме ви някои от колекциите на студиото: 
- уникалните по своята идея и изпълнение плочки за баня Cover-Tiles; 
- ефектното хрумване за оформлението на функционалност и усещане на допир колекция от старинни на вид мебели, наречени “Пластик-Фантастик”;
- колекцията от радиа с изчистен футуристичен дизайн;
- кадифената колекция от мебели приятен непознат кадифен вид.


Колекцията от покривни релефни плочки за баня Cover-Tiles възникнала от идеята да се покаже вътрешността на стените по оригинален естетичен начин. Тръбите за водопровода, свързващите елементи и крановете, които обикновено са скрити в стената, могат да се направят видими с тези плочки.


Релефните елементи на плочките показват пътя на водата под тях, показват как работи и как изглежда обслужващата ни техническа система на водопровода в банята, крановете, изводите за душа и връзките между тях.


Серията се състои от 5 различни вида керамични плочки с размери 15х15 см, които покриват същинската инсталация. Тя съдържа обикновени равни плочки, но и такива с релефни огъвания за тръбите, плочки за покриване на вентили и разклонения на тръбопровода и за възлите на душовата глава.


Наборът включва също упътване за срязване и огъване на водопроводните тръби на правилната дължина, така че всеки е свободен да ги използва и подреди по начина, по който желае.


Самите плочки са изработени от фирма „Корунд”, която е известна с производството ръчно изработени керамични плочки за дизайнери. Серията е насочена към младия потребител, който е отворен за новото и лесно може да се отърси от традиционния вид на банята.


 


 


 

Серията “Пластик Фантастик” представя уникално стилизирани колекции от мебели за вътрешно и външно ползване, покрити със специално гумирано покритие в различни наситени цветове. Мебелите са реставрирани и проверени за надеждност, преди да бъдат обработени с покритието. Специалното гумирано покритие е устойчиво на атмосферните условия, така че мебелите могат да бъдат използвани и като градински мебели! Серията обхваща столове, канапе, фотьойли, маси, шкафове и др.

Аудиоколекцията на дизайнерското студио JSPR предлага радио с висококачествен звук, което може да бъде допълнено с втори висококачествен високоговорител за стереозвучене. Дизайнерски проектираната кутия има изчистена линия, а материалът, от който е направена, е естествен – палисандрово дърво, орехово дърво, керамика и твърд камък. Радиата са едноцветни. Вътрешността им е проектирана от Maloob, фирма, която е известна с компонирането на аудиосистеми с много високо качество по желание на клиента. Радиата се управляват с 5 сензорни бутона и са лесни за употреба. Предлаганото радио може да бъде свързано към Ipod или друго устройство за слушане на музика с високо качество на звука и красив дизайн!
Кадифената колекция представя уникална стилизирана колекция от мебели, снабдена със специално текстилно кадифено покритие и може да бъде доставена в много цветове. Покритието е по целите мебели, което им придава много специален вид и усещане при допир. Преди да бъдат облицовани с него, мебелите са възстановени и проверени за надеждност. Кадифената колекция обхваща столове, лампи, маси, шкафове и др. Материалите, от които са направени, са буково дърво и кадифено покритие.


 

Автор: Невена Попкирова
Закони Нормативна база Коментари