SQ- Потопяеми помпи на GRUNDFOS за домa и градината.

SQ Потопяеми помпи на GRUNDFOS са приложими за жилищно водоснабдяване, малки водни станции, напояване, водни напоителни системи за парници, резервоари, eкологични приложения.
11.04.2012
Грундфос България
1333
grundfos, помпи sq, потопяеми помпи, водоснабдяване, градина
SQ- Потопяеми помпи на GRUNDFOS за дома и градината.
Източник: Грундфос България

GRUNDFOS залага на стойността и качеството на всеки свой продукт, който продава чрез добавянето на необичайни характеристики, които разрешават проблеми, пестят време и пари през целия период на експлоатация.
SQ Потопяеми помпи на GRUNDFOS са приложими за жилищно водоснабдяване, малки водни станции, напояване, водни напоителни системи за парници, резервоари, eкологични приложения.
Всички модели SQ предлагат вградена защита от работа на “сухо”, части от неръждаема стомана и система за плавен пуск, за да се осигурят години безпроблемна работа. Първото нещо, което впечатлява, е компактността на помпите SQ, които могат да се използват дори и в триинчови сондажи. Това означава, че по-малка помпа може да върши същата работа като по-голямата, спестявайки място и енергия. В същото време помпите SQ са лесни за поддръжка и монтаж.
Помпите SQ притежават двигател с ротор с постоянен магнит, управляван от микрочестотен преобразувател, проектиран и създаден от GRUNDFOS. Неговата система за плавен пуск намалява вредата от хидравличен удар, създаването на искри и смущения в електрозахранването. Плавният пуск намалява износването и предпазва от претоварване електрическата инсталация при стартиране на помпата.
Помпите SQ имат вградени защити, които предпазват и помпата и сондажа.
1. Защита от работа на “сухо”

Тази уникална характеристика изключва помпата, ако засече липса на вода. Тя защитава сондажа от прекомерно изпомпване и помпата от изгаряне. Тя ще рестартира помпата след предварително зададено време.
2. Защита от повдигане при пуск
Когато помпата се стартира при наличието на противо-налягане, рискът от повдигане на работното колело и заклинването му се увеличава, което води до увеличаване на риска от повреда на помпата и двигателя. Двигателите Grundfos са снабдени със стоп пръстен, който защитава помпата и двигателя от повреда при пуск.
3. Защита от свръх и поднапрежение
Нестабилното електрическо захранване може да повреди традиционния променливотоков двигател. Двигателят MS 3, използван в помпите SQ (номинално напрежение 200-240V, 50/60 Hz), спира работа, ако напрежението надвиши 280 V или падне под 150 V. Когато номиналното напрежение се възстанови помпата автоматично се рестартира.
4. Помпа, която стартира всеки път, когато се включи
За да се избегнат проблемите, които може да имате с традиционните променливотокови двигатели, използвайте двигателите на GRUNDFOS MS3 и MSE3 с помпите SQ/SQE. Двигателите на GRUNDFOS използват съвременната технология на постоянния магнит, за да обезпечат отлични пускови възможности. Тези нови двигатели имат голям пусков момент, което комбинирано с малкото на брой стъпала на помпата, елиминира всички проблеми при пуска.
5. Защита от претоварване
Когато повечето помпи са подложени на претоварване, потреблението на ток се увеличава. В помпата SQ, двигателят автоматично го компенсира чрез намаляване на скоростта. Ако скоростта падне под фабрично зададената стойност, двигателят се изключва. Контролер непрекъснато следи ротора с постоянен магнит. Ако поради една или друга причина, двигателят спре своята работа, захранващото напрежение се прекъсва без се изисква отделна защита на двигателя!
6. Защита от прегряване
Двигателят с ротор с постоянен магнит произвежда малко топлина. Циркулационна система отвежда топлината далеч от ротора и статора, за да осигури оптимални условия на работа на двигателя.
Като допълнителн защита електронното управление на помпата има вграден температурен датчик. Ако температурата се повиши, двигателят спира работа. Когато тя падне до нормална стойност, двигателят се рестартира автоматично.
Монофазната помпа SQ е сновен модел с високи работни характеристики, която работи дори при напрежения по–ниски от нормалното. Тя работи непрекъснато, дори когато захранващото напрежение варира без да се изисква отделно пусково табло.
Регулируемата помпа SQE е пример как GRUNDFOSG впряга мощта на електронната техника, за да направи по-лесно управлението на помпата. Привързването й към устройството за управление CU300 и дистанционното управление R100 позволява да се:
- прочете моментното състояние на помпата.
- настроят нейните параметри към променящите се условия в сондажа.
- програмира промяната на скоростта й.
- сигури постоянно налягане.
- осигури постоянно водно ниво.
- следят параметрите й дистанционно чрез модемна връзка и PC.
- избират гъвкаво съответните датчици според нуждите.
SQE система за постоянно налягане е най-новият член от семейството на SQ. Тази система осигурява постоянно налягане с устройство за управление CU 301. Тя притежава всичко, от което се нуждаете за монтаж на цялостна помпена система за поддържане на постоянно налягане. Лесно подвързване на кабелите и тръбите, без да се изискват специални инструменти. Можете да се постави разширителен съд толкова малък, че да бъде скрит вкъщи.
SQE системата е лесна за:
- Монтаж, управление и транспортиране
- Промяна на системното налягане
- Осигуряване на налягане във филтърни инсталации
- Управление парамерите на помпената система
- Поддръжка и ремонт
Система за изследване на околната среда SQE-NE е проектирана за приложения в опазването на околната среда, където могат да присъстват агресивни течности или замърсени подпочвени води. SQE-NE може да работи с устройството за управление CU 300 и потенциометър за настройване на скоростта на помпата, а оттам и на пълен контрол върху изпомпвания дебит.
Помпите SQ предлагат безпроблемна работа за дълго време. Качествената изработка и дизайн гарантират лесен монтаж и сигурна работа. Невероятната здравина и опростеност на помпите SQ спестяват време в грижи за поправки - нещо, което всеки потребител оценява.

+1
Автор: Грундфос България
Закони Нормативна база Коментари