SOLOLIFT2 на Grundfos дава свобода в интериорните решения

Системите SOLOLIFT2 са резултат от десетки години разработки на Grundfos в областта на преноса на отпадни води за дома.
17.11.2011
Грундфос България
718
канализация, инсталации, отпадни води, grundfos, sololift 2

Иновациите са движещата сила в модерния свят и мисията на Grundfos е да пренася новите технологии във вашия дом. Системите SOLOLIFT2 са резултат от десетки години разработки на Grundfos в областта на преноса на отпадни води за дома. Днес те са най-мощните, надеждни и лесни за обслужване автоматични станции за пренос на отпадни води с режеща система на пазара.


Мечтали ли сте някога да преобразите прашното си таванско помещение в просторна спалня с душ кабина или пък стаята за гости – в луксозна баня? Какво ще кажете за мокро помещение в сутерена, за да ви е подръка, когато работите или си почивате в градината? В близкото минало подобен творчески подход почти винаги е бил помрачаван от липсата на канализационни тръби наблизо. Сега продуктите SOLOLIFT2 на Grundfos имат решение за вас.

SOLOLIFT2 WC-1 е компактна автоматична система за пренос на отходни води от тоалетна, оборудвана с 1 допълнителен вход за свързване на мивка.


Гамата SOLOLIFT2 включва пет модела, които се съчетават перфектно с всяко пространство и с всяка съществуваща тръбна инсталация. И поради тяхната независимост от местоположението на главната канализационна тръба нищо не може да ви спре да разположите банята, кухнята или сервизното помещение на вашите мечти където си пожелаете в дома.


Преустройствата и ремонтите на дома никога не са били толкова популярни и толкова лесни благодарение на гамата компактни системи SOLOLIFT2 на Grundfos. Комбинирайки иновации с модерна конструкция, продуктите SOLOLIFT 2 предлагат недостижима за конкурентите производителност и универсалност.


Санитарно помещение За да изберете модела, който ви е необходим, вземете предвид размера и функцията на помещението. Например WC-1 е подходящ за самостоятелна тоалетна. CWC-3 е проектиран за вграждане в стена, а D-2 е толкова компактен, че може да се монтира директно под мивка или до душ кабина. За голяма фамилна баня CWC-3 предлага повече функционалност чрез трите си допълнителни входа.

SOLOLIFT2 CWC-3 е автоматична система за пренос на отходни води от тоалетни със стенен монтаж. Компактната конструкция на SOLOLIFT2 CWC-3 е удобна за лесен монтаж в стена.


Баня с тоалетна
За бани с тоалетна и душ е удобен ултракомпактният D-2, който може да се монтира под мивката или до душ кабината, но за монтаж в стена трябва да изберете CWC-3. Моделът C-3 е удобен за вана и душ, но за пълна функционалност на банята е по-добре да се спрете на WC-3 с вход за тоалетна.


Тоалетна
Поради своя херметизиран резервоар и конструкция, която не изисква обслужване, SOLOLIFT2 на Grundfos е идеално решение за скрит монтаж. Изберете модела WC-1 за стоящи върху пода тоалетни чинии или компактния CWC-3 за тоалетни чинии със стенен монтаж.

SOLOLIFT2 WC-3 е компактна автоматична система за пренос на отходни води от тоалетна, оборудвана с 3 допълнителни входа за свързване на душ кабина, биде, мивка и др.


 


 


Кухненски фантазии
Често невзрачното мазе е идеално място за „разгръщане” на просторна кухня. Гъвкавостта на продуктите SOLOLIFT2 на Grundfos прави отвеждането на отпадните води от мивки, съдомиялни и перални машини много лесно. Удобството да монтирате SOLOLIFT2 независимо от вертикалната канализационна тръба ви дава голяма свобода при избора на интериорно решение. Искате отделно сервизно помещение извън кухнята? Няма проблем – конструирайте дома на своите мечти с продуктите SOLOLIFT2 на Grundfos.


Перални машини
Моделът C-3 е незаменимо решение за отвеждане на сивите отпадни води от перални машини поради неговата способност да издържа на температури до 90°C до 30 минути. Наред с това мощният електродвигател на системата предлага невероятна производителност дори при работа с професионално кухненско оборудване.


Мивки
Поради своя компактен размер C-3 може да се монтира удобно под мивката, което го прави идеално решение за кухни. С чистото и просто обслужване ремонтите и поддръжката са много лесни.

SOLOLIFT2 D-2 е компактна автоматична система за пренос на сиви отпадни води (без отходни води от тоалетни). Възможно е монтиране на SOLOLIFT2 D-2 под или до душ кабината или мивката.


Съдомиялни
За безпроблемна работа със съдомиялни машини изберете модела C-3. Малък, но компактен C-3 покрива всички изисквания на модерното кухненско оборудване.


Надеждност и издръжливост
Проектирана за оптимална производителност, гамата SOLOLIFT 2 използва мощен електродвигател със специална технология на статора и ротора в комбинация с издръжлива режеща система от закалена стомана и предлага на домашните потребители професионално качество на конкурентна цена. Наред с високите ползи, безопасност и надеждност системите SOLOLIFT 2 са идеално оборудвани за посрещане на предизвикателствата на модерния комфорт. Тоалетната хартия и случайно попадналите в канализацията продукти за персонална хигиена* вече не са проблем благодарение на новата надеждна режеща система на SOLOLIFT2, която се справя с всякакви ситуации.


Уникалният херметизиран резервоар на SOLOLIFT2 осигурява надежден пренос на сиви отпадни води, отводнявани под високо налягане от съдомиялни и перални машини. Благодарение на устойчивостта на високи температури до 90°C SOLOLIFT2 е оптималното решение за работа с домашно оборудване, използващо вода с висока температура.


SOLOLIFT2 C-3 е автоматична система за пренос на сиви отпадни води (без отходни води от тоалетни) с температура до 90°C от пералня, съдомиялна машина, кухненска мивка, вана, душ кабина и др.


Поддръжка и ремонт – никога повече мръсни ръце!
Трудният достъп и блокирането на режещия агрегат от отпадъци са най-големите предизвикателства при поддръжката и ремонта на подобни системи. Затова Grundfos е използвал конструкция, която намалява необходимостта от поддръжка и ремонт. Това се постига чрез множество иновативни функции, които осигуряват оптимална работа по всяко време.


Модулната конструкция на SOLOLIFT 2 позволява бързо и чисто обслужване и ремонт чрез лесно повдигане на електродвигателя и помпения агрегат. Никога повече мръсни ръце! Със SOLOLIFT 2 не е необходимо да демонтирате системата, да източвате и отстранявате изходната тръба – просто отваряте капака и получавате лесен достъп до вътрешните компоненти.


За да използвате вградената функция за външно ръчно отстраняване на задръстванията, се нуждаете само от отвертка. Дори отпадъците, които са твърде големи за режещата система, се отстраняват лесно за броени минути чрез отваряне на капака на SOLOLIFT2 и повдигане на двигателя и помпата.


Възможностите са неограничени
Тъй като е независима от главната канализационна тръба, системата SOLOLIFT 2 изисква изходна тръба с диаметър от само 20 мм. Вграденият поплавъчен превключвател с две стартови нива** позволява да се контролира обемът на изпомпване в зависимост от свързаното санитарно оборудване без нужда от допълнителни аксесоари. Просто изберете ниско стартово ниво за обикновени душове или душ кабини или увеличете обема на изпомпване за отводняване на перални или вани.


Независимо дали изграждате баня в таванско помещение или кухня в сутерена, със SOLOLIFT2 ще постигнете невероятни резултати!


 * Умишленото изхвърляне на продукти за персонална хигиена НЕ се препоръчва.
** Само за модела C-3.


 

Закони Нормативна база Коментари