SLATE LITE - естествен камък

Камъкът е естествен неостаряващ продукт с всевъзможни цветове и форми, придаващи на всеки квадратен метър уникален вид и неповторим дизайн.
08.05.2011
Юромакс ЕООД
1301
интериор, екстериор, естествен камък, фасади, slate lite
Източник: Юромакс ЕООД

Kамъкът е естествен неостаряващ продукт с всевъзможни цветове и форми, придаващи на всеки квадратен  метър уникален вид и неповторим дизайн.
Цветовата гама е в 21 цвята. 


Материал:
SLATE LITE се състои от пластове естествен камък с дебелина от 1 до 10 мм и основа, направена от полиестер със стъклени фибри - за здравина и стабилност на размерите.Стандартни размери: 1220  х  610 мм
Специални размери:    2510 х  610 мм, 2100 х 1050 мм, 2700 х 1500 мм 
Тегло за м2  - приблизително 1,5 кг/м2
Дебелина на материала – 1 до 10 мм 
Отклонение в размерите: +/- 3 мм в дължина, ширина и правия ъгъл.
Като за  промишлени изисквания тези отклонения могат да бъдат коригирани.
Тест по ASTM C-121 – водопоглъщане на незапечатана повърхност около +2,50%
Температура за работа – от 10 до 35° С.
Цветова гама – предлага се в 21 различни естествени повърхности. Скоро ще се предлагат и нови 6 цвята. 
Цветът се дължи на уникалността на природния продукт, поради тази причина мострите са само примерни. При изисквания за специфичен цвят и форма не се колебайте да се свържете с нас. Предлагат се и в полупрозрачен вариант.
Армировка: полиестер с фибростъкло Всяка плоча е с уникален вид - няма повторение!Приложение:
SLATE LITE може да се използва за фасади, стенни облицовки, тавани, стълбища, тераси, облицовка на камини, подови настилки, мебелно обзавеждане в дома и в градината, облицовка на врати (интериорни, екстериорни, гаражни), направа на декоративни предмети за бита (лампи, пана). Може да се прилага върху метал, бетон, цимент, фазер, гипсокартон, MDF, керамика, дърво и други.

 


При повърхности на открито или с голямо натоварване, както и когато се лепи върху дърво, метал, гипсокартон, върху стени и тавани, запечатвайте с двукомпонентен лак на полиуретанова основа.


Преди полагане и фугиране повърхностите трябва да са добре почистени и обезмаслени. Не трябва да има остатъци от бои и мазилки. Подмяна на детайли може да се извърши само след пълна дехидратация на обработваната повърхност. Така обработеният камък има специфичен процес на деформация по време на съхнене и поради тази причина е абсолютно необходимо повърхността да се запечата. Импрегнирането е необходимо да се извърши преди полагането на плочите, за да се избегне попадането на мръсотия, пясък и остатъци от лепила, които ще влошат външния вид на камъка. 

  


Редовна поддръжка
За блясък се използват специални препарати.
Да не се използват сапуни, лубриканти, абразиви, силно киселинни препарати и обезмаслители. Тяхната употреба може да повреди политурата и да матира материала.

 


Предимства


  • Екологично чист и обработен естествен камък;
  • Устойчив на измръзване;
  • Лесен за полагане, рязане и финално обработване;
  • Значително намалява теглото на сградата;
  • Намалява разходите за армировки и лепила при полагането;
  • Каменна облицовка, която благодарение на своята гъвкавост може да се полага около ъгли, колони и други специфични профили;
  • Лесен за транспортиране, товарене и разтоварване;
  • Големи размери на плочите.


  Качество
От закупуването на суровината до изпращането на готовия продукт всеки кв. см от продукта преминава през прецизна немска система за управление и контрол на качеството. Естествените суровини се доставят предимно от Индия, Южна Африка и Бразилия.


Лепила за естествени камъни
- За вътрешно приложение използвайте акрилни лепила.
- За външно приложение използвайте бутилови лепила.
- За водоустойчивост използвайте PU лепила.Към системата STALE-LITE


  • За импрегниране предлагаме продукта SILIMPER – хидроизолационна смес на силиконова основа. Предназначен за защита на каменни облицовки от поглъщане на вода. Осигурява дълбоко проникване, устойчивост на основи и ултравиолетово лъчение. Намалява замърсяването на повърхността и й позволява да диша. Предлагаме опаковки от 1 кг, 4 кг и 17 кг.
  • За финално покритие предлагаме NEODUR VARNISH – двукомпонентен лак на полиуретанова основа. Устойчив на вода, морска вода, основи, UV радиация, промишлена атмосфера и неблагоприятни климатични условия. Устойчив е и на изтриване. Предлагаме го в два варианта – висок гланц и мат. Има и АНТИГРАФИТНА защита - спрей за графити може да се премахне с разтвор от ацетон и сапун, като разтворът се отмива с гореща вода под налягане. Предлагаме опаковки от 1 кг и 5 кг.

Юромакс ЕООД


 

Закони Нормативна база Коментари