Schüco – активно пестене на енергия

Oсновните мерки за понижаване консумацията на енергия са изолация и контролирана вентилация на помещенията.
10.03.2011
Алукьонигщал ЕООД
699
дограма, schüco., Schüco Corona SI 82+, Schüco Vento Therm, Schüco CTB
Източник: ALUKÖNIGSTAHL, www.alukoenigstahl.bg

Oсновните мерки за понижаване консумацията на енергия, които са основни критерии на стандартите за пасивни сгради, са изолация и контролирана вентилация на помещенията – само с тези две мерки е достатъчно да намалим консумацията на енергия до 10 пъти. 


Пластмасовата система Schüco Corona SI 82+ е снабдена с три равнини на уплътняване и патентована технология на интегриран алуминиев профил, заместващ армировката, което означава, че е разработена за високи стойности на изолация и покриване на европейските норми за енергийна ефективност. Ето защо тя е особено подходяща за приложение при пасивни къщи и е отлична инвестиция не само в качество, функционалност и надеждност при експлоатация, но и в уюта на дома като цялостен елемент (строителна широчина 82 мм,  топлоизолация Uf=0,8 W/mІK).
 Децентрализирана вентилационна система Schüco Vento Therm.      Schüco CTB е външна, интегрирана във фасадата слънцезащита.


Вентилацията на сградата е другият компонент, който води до значително намаляване на изразходената енергия. Децентрализираната вентилационна система Schüco Vento Therm е един изключително изгоден и лесно реализуем вариант както за ново строителство, така и за ремонт на съществуващи сгради, в случай че трябва да бъдат вентилирани само отделни помещения. Задвижваната с мотор вентилационна система е оптимално съгласувана с пластмасовите прозоречни системи на Schüco.
Задължителен елемент на нискоенергийното строителство е засенчването на прозорците през летния период за северното полукълбо. Schüco CTB (Concealed Toughened Blind) е външна, интегрирана във фасадата слънцезащита с изключително голяма устойчивост на вятър. Електрически навиващата се ламелна завеса от алуминиеви микроламели дава възможност за оптимално засенчване и предлага същевременно контакт с външния свят чрез голяма прозрачност. Следващата стъпка към редуциране на енергийните разходи е използването на слънчевата енергия за добив на електричество и доставка на топла вода. Фотоволтаични инсталации преобразуват слънчевата енергия директно в електричество. Соларните инсталации служат за подгряване на питейна вода и помощно отопление за едно- и двуфамилни къщи. 


Факт е, че ключът към енергийната ефективност на една сграда е във фасадата. Фасадата Schüco E2 обединява по един досега уникален начин основните функции на децентрална вентилация (вкл. отопление и охлаждане), автоматизирани отваряеми елементи, слънцезащита и соларен добив на енергия с най-модерна тънкослойна технология в едно естетично цяло и следва по този начин програмната цел едновременно да пести и добива енергия.

Закони Нормативна база Коментари