Schüco на изложението Fenster frontale

Марката Schüco участва на всяко издание на строителното изложение Fenster Frontale, което се организира на всеки две години в Нюрнгерг.
15.04.2016
Алукьонигщал ЕООД
359
дограма, врати и прозорци, прозорци schüco, schüco living, schüco variotecair
Щандът на Schüco на изложението Fenster frontale
Източник: Алу Кьониг Щал EOOД

Между 16 и 19 Март 2016 г. Schüco показа на вниманието на строителния бранш своите иновации в областта на пластмасовите системи, сред тях бяха новата система за врати и прозорци SchücoLiving, иновативното уплътнение, което може да бъде заварявано, нов системен прозорец с отваряне навън Schüco AluInside Nordic, иновативен обков за ефективна вентилация Schüco VarioTecAir и три нови цветове от гамата на Schüco AutomoiveFinish.


Schüco Living е най-новата пластмасова система за прозорци и врати, която убеждава с лесно, рационално и гъвкаво производство. Спрямо желанието на клиентите системата може да бъде със средно или вътрешно уплътнение, както и с дебелина на стъклопакета от 24 до 52 мм. Благодарение на иновативната конструкция производителите пестят средства и време при проектирането, поръчката, производството и монтажа. Системната технология Twin със своята еднородна уплътнителна концепция и идентичен обков води не само до редуциране на многообразието на отделните части и намаляване на разходите за складиране, а също така и минимизиране на разходите за поръчка като цяло.


Със своята 7 камерна профилна конструкция и 82 мм строителна дълбочина Schüco Living достига във вариант с вътрешно уплътнение отлични топлоизолационни стойности Ufдо 1,1 W/(m2K). При едновременно залепване на стъклата могат да бъдат достигнати още по-добри стойности на топлоизолация: за Schüco Living 82 AS Uf=1,0 W/(m2K) и Schüco Living 82 MD Uf=0,96 W/(m2K). При това с тази профилна система без допълнителни мерки може да бъде изпълнено остъкляването на пасивни сгради. Подобряването на топлоизолацията се осъществява благодарение на дву-камерната конструкция на стъклодържателите на системата Twin. Новата прозоречна система достига клас на устойчивост RC 2.


Schüco Living предлага многообразни възможности: за строителство или модернизация и саниране на жилищни, както и на обществени сгради. С новата система могат да бъдат произведени прозорци, прозоречни, балконски и входни врати, както и врати от вида PASK.Тази система предлага многообразие и в цветовете – възможност за избор от 160 цвята, дървени декори и алуминиева капачка.


Новата EPDM технология на уплътняване е разработена заедно с фирма Semperit и предлага първото по рода си уплътнение, което може да бъде заварявано и се използва при пластмасовите системи за прозорци и врати. Предимствата на новата технология са, че уплътнението не губи своята еластичност в критичните области на ъглите и след заваряване не се втвърдява. Изработването на пластмасовите профили значително се опростява, благодарение на едновременното залепване на уплътненията заедно със залепване на ъглите на профилите. Част от предимствата на този вид уплътнение са: уникално свойство на възстановяване, дълга функционалност при много голяма температурна област. Чрез отличното му уплътняване се повишава енергийната ефективности се намалява влажността, подобрява се хигиената във фалца на прозореца и се увеличаваживота му. Чрез новата технология на уплътняване прозорците са с много добрата шумоизолация, тя оптимизира климата в помещението, като не допуска навлизането на лоша миризма и входящ въздух. Мекото и еластично уплътнение спомага за лесното отваряне и затваряне на прозорците и вратите и за по-доброто почистване, благодарение на устойчивостта му на химични препарати.


Новата пластмасовата прозоречна система Schüco AluInside Nordic обединява в себе си традиционалния дизайн и най-модерните технически характеристики. Трите нива на уплътнение и патентованата алуминиева съставна технология, базирана на 11- или 7-камерна конструкция, гарантира отлична топлоизолация при тънки видими ширини. С тях могат да бъдат реализирани икономични и с висок стандарт прозорци за пасивно строителство. Системата се отличава с отваряне навън.


Строителната дълбочина на касата на иновативната профилна система е 120 мм, на крилото е 82 мм, възможната дебелина на стъклопакета е между 18 и 52 мм.  Системата достига до коефициент на топлоизолация Uf от 1,1 до 0,87 W/(m2K) и е сертифицирана от технологически институт Aarhus. Характеризира се с безстоманена конструкция на касата и е напълно рециклируема. Високата функционална сигурност се постига благодарение на препокриването на крилото от 5 мм върху касата. Допълнителни камери за усилване или изолационни камериповишават статичните / енергийните изисквания. Основният профил има уплътнение от SEBS, което може да бъде заварявано. Освен фиксирано остъкление са възможни и следните видове отваряне: по хоризонтална ос навън, по вертикална ос навън, отваряне по вертикална ос навън с изместване на оста на завъртането и по хоризонтална ос навън с изместване на оста на завъртане, което прави възможно миенето на външната част на прозореца. 


Schüco Vario TecAir обединява най-модерна техника за обков и иновативни вентилационни възможности. Новата система предлага възможност за вентилация, без това да намалява класа на защита при влизане с взлом. С новата техника прозорците не се отварят леко по долна хоризонтална ос, а се изнасят паралелно на около 6 мм, така че да може да навлезе чист въздух. Този малък вентилационен отвор не е видим от външната страна на прозореца, а също така притежава и всички характеристики за сигурност, като тези на затворен прозорец. Свеж въздух при клас на устойчивост RC 2 е вече възможно без проблем с новия обков Schüco VarioTecAir. Чистият въздух отвън навлиза бавно в помещението и по този начин се затопля по-бързо. Обковът по никакъв начин не увеличава разхода за енергия, а напротив, намалява го. Много добре се комбинира със съществуващите видове обков, благодарение на липсата на външни визуални различия. SchücoVarioTecAir повишава шумоизолацията и предпазва от мухъл и атмосферни влияния и насекоми. 


Schüco AutomoiveFinish е иновативна технология за боядисване на пластмасови профили. Тя се характеризира с брилянтни металически цветове, които могат да се постигнат чрез един екологичен и икономичен откъм ресурси производствен процес. Металик върху пластмаса – комбинация от брилянтна повърхност и предимствата на пластмасата като материал за обработка. Това е нова първокласна възможност за оформление на интериора и екстериора. Висококачественото покритие притежава изключителна трайност на цвета и устойчивост на климатични влияния, взаимствани от високите технологични изисквания в автомобилната индустрия. Schüco показа на изложението трите новите цвятаот гамата на AutomoiveFinish: MetallicBlack, LightSilver и DeepBronze.


Schüco представи и новия си двукатен прозорец, който може да се изработи със системите Schüco Living 82 MD / Schüco CoronaCT 70 AS, с размери 1259 мм х 1459 мм,и е  от двете страни бял. Външните крила се отварят първо по долна хоризонтална ос, а след това по вертикална, а вътрешни първо по вертикална ос, а след това по долна хоризонтална ос. 


С всички тези иновации както винаги до сега и тази година Schüco се представи на ниво.  Повече информация и детайли за новите системи, обков и уплътнение може да получите от Алу Кьониг Щал. Ние сме на Ваше разположение!

Закони Нормативна база Коментари