SAW - Международен фестивал за архитектура и градска среда

1 ноември – 6 ноември 2011 Лекции, изложби, творчески работилници, дискусии, презентации
10.10.2011
Sofia Architecture Week
178
sofia architecture w, фестивал за архитект, saw, Изложба, презентации
Sofia Architecture Week 2011 ще се състои в София
Източник: Sofia Architecture Week

Програмата на Sofia Architecture Week 2011 търси резултати
Фестивалът за архитектура и градска среда - Sofia Architecture Week 2011 ще се състои от 1 до 6 ноември в София, с основна локация – Перформ Бизнес център.
Програмата на фестивала съдържа: 15 изложби, 12 лекции, 7 работилници, 8 дискусии, 3 теми с посещение на  специални обекти, 2 музикални партита, работни срещи, презантации, 4 филмови прожекции и др, които ще търсят отговора на въпроса “Архитектура с неограничени възможности?”. Повечето от събитията и изложбите са интерактиви и ще направят връзка между професионалната общност, обикновените граждани и институциите за реален резултат в заобикалящата ни среда.
Sofia Architecture Week 2011
е организирана от списание ЕДНО, фондация “Америка за България” и Столична община. Програмата е част от културния календар на София, кандидат за Европейска столица на културата 2019.
Програмата на фестивала е разделена тематично на три основни блока: “Виж и научи” (лекции и изложби); “Мисли и прави” (работилници и дискусии) и “Срещни и поздрави” (партита и вечери).
В тазгодишното издание на Sofia Architecture Week са поканени участници от България и чужбина, които ще споделят своя опит и идеи на лекции (всяка вечер през седмицата и през целия ден в събота), работилници, изложби и дискусии. В сътрудничество със So!Indеpendent ще предложим прожекции на филми, подбрани от директорите на филмовите фестивали за архитектура от Ротердам и Ню Йорк. Трите работилници, които ще бъдат водени от ФУНКТ, Трансформатори и Whata? и чуждестранни архитекти, ще покажат в размките на четири дни реална намеса в  градската среда. Работилницата “Градски игри” е за 16-18 годишните и чрез симулиране на различни ситуации, участниците ще се замислят как функционира заобикалящата ги среда и ще произведат своя визия за града, която да представят на общината. Група желаещи ще има възможност да посети сгради, в които обикновеният човек не влиза често – “Достъпът ограничен”. Дискусиите ще имат за цел да въвлекат професионалната общност, институциите, медиите и обикновените хора в общ дебат за сегашното, миналото и бъдещето на града. Част от изложбите, като: “Неограничени Балкани?”, “Образите на града”, “Минало с продължение” и др. в същността си са интерактивни, имат за цел да генерират идеи и да се превърнат в платформа за обща работа.
На 15 октомври (събота) ще се съберем за подгряващо парти с презантация на програмата на фестивала и музика в Culture Beat, с начало 21 ч. Първите 50 закупени пропуска за лекциите на фестивала ще ползват отстъпка.
За подробности от програмата на фестивала, посетете:
http://edno.bg/sofiaarchitectureweek/http://www.facebook.com/SofiaArchitectureWeek

Автор: Sofia Architecture Week
Закони Нормативна база Коментари